Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (118)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)
Se indlæg fra måned: jan. (15)feb. (1)mar. (31)apr. (29)maj (30)juni (31)juli (22)aug. (28)sept. (30)okt. (30)nov. (17)dec. (1)

Det begynder sgu at lugte af efterår...

onsdag 31. august 2022
Med trækkende dværgfalk (merlin) og munke (blackcap) i krattene kan vi så småt ane efteråret:)
af Sebastian Thorup Hansen

Hola

I dag var en klar forbedring fra i går, hvilket jo kun kan bidrage til det gode humør her på stationen. Ude på obsen havde jeg selskab af 2xHenrik i form af en Læssøe og en Böhmer. 

Fuglemæssigt havde vi en okay dag, som lå lige i underkanten af det godkendte. Højdepunkterne var 3 dværgfalke (merlin), 2 sortterner (black tern), 60 rødstrubede lommer (red-throated diver) samt en fin fiskeørn (osprey). Og med munke (blackcaps) i krattene begynder vi virkelig at kunne smage efteråret herude. Det er dog stadig hovedsageligt fluesnappere (flycatchers) og rødstjerter (redstarts) vi fanger i nettene, så det er stadig det tidlige efterår vi er i. 

IMG_3672.PNG

En spurvehøg (sparrow hawk)

Dagens observationer kan ses her

Nettene derimod kunne præstere en smule mere, da vi havde en rigtig flot skovsanger (wood warbler) i dag. Af tal kan de prale af 10 løvsangere (willow warbler, 6 brogede fluesnappere (pied flycatchers), 4 rødstjerter (redstarts), 1 rørsanger (reed warbler) og 6 havesangere (garden warlers). Så en okay diversitet, hvilket jo altid er dejligt. Jeg var specielt glad for mærkningen, da jeg fik mærket nogle af mine første fugle i dag. Så jeg fik prøvet både havesangere, tornsanger og brogede fluesnappere i dag. Fandme fedt!

IMG_3673.PNG

Rødstjert

Totalen for august lyder hermed på 697 fugle, hvilket er det største tal siden 2008! Og her var en stor andel sortmejser. Så hvis man regner det fra, skal vi faktisk helt tilbage til 2002 for at finde en august der overgår. Det kan vi jo ikke andet end at være tilfredse med:) 

Specielt fedt er følelsen af at man bliver markant bedre nærmest by the minute. Jeg lærer konstant ting af både Jonas og Lise, så det er bare super nice! Det er sgu noget hardcore shit det der med fældningsgrænser osv, men som så meget andet er det vel bare at tage det fra en ende af. Der skal læses bøger, ses vidoer og terpes igennem. Ja jeg er sgu nærmest tilbage på skolebænken igen hah. Dette er dog en smule federe;)

IMG_3674.PNG

Skovsanger

Det var vist alt jeg kunne berette om den sidste dag her i august. Umiddelbart vil vi kalde august for godkendt med flere rigtig gode sub-arter. Desværre udeblev SU-arter, men det må vi indhente i september så!

Ses i morgen!

STH

Folk på stationen: Jonas Pedersen, Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen og Henrik Læssøe

 

Stenpikker i nettet

tirsdag 30. august 2022
af Lise

Velkommen til bloggen denne næstsidste aften i august.

Idag fik vi åbnet nettene igen, med den samme store forventninger som Jonas starter enhver dag med. Jeg venter stadig i spænding på den dag hvor høgesangeren eller spottesangeren faktisk sidder og venter i nettene, nu hvor sætningen hver runde lyder "der sidder en høges/spotte i fyrhavenet 7".

Der skulle også til min glæde hænge en stenpikker i stationshaven og vente på os, hvilket var vanvittigt pædagogisk siden jeg igår på skallingen ønskede mig helt tæt på de mange stenpikkere der sad omkring os.

Stenpikker 30 08

Stenpikker hale 30 08

Udover denne dejlige fangst var der en del fugle i første runde, hvor det så desværre stilnede lidt af op af formiddagen. Vi havde en fin fangst af flotte rødstjerter, brogede fluesnappere, løvsangere og en rørsanger der lige lagde vejen forbi.

30-08.png

Ude på obsen havde Sebastian ikke det vilde at foretage sig på denne NØ-vinds dag. Han smuttede derfor ind direkte efter standardtid og tøffede med os og Bent rundt på en skøn 0-runde.

 

Vi tog os tid til en eftermiddagslur, da bolden igen var hejst i vores yndlings luskested - militærterrænet. Det passede med at vi kunne komme ud og luske os en tur gennem mosen og den yderste klitrække her inden en sen aftensmad. Det blev til nogle rødstjerter, brogede fluesnappere, grå fluesnappere og en vildt fin løvsanger.

Den grå fluesnapper er lidt en first for mig i felten, og det føles godt at se den gøre sin ting udenfor ringmærkningsnettene!
Udover at kigge fugle med drengene, fik jeg lige kigget nærmere på områdets forskellige planter og efterbestemt lidt da vi kom hjem igen. Det lykkedes at få bestemt de arter jeg tog med hjem, så lusketuren var personligt en succes! :)

Her til aften nød vi godt af rester fra igår, hvilket var totalt perfekt da vi først var færdige med dataindtastning og plantebestemmelse engang omkring kl 20.

Vi har fået besøg af Henrik Læssøe her til eftermiddag, som skal gøre Sebastian selskab på obsen indtil weekenden. Det bliver godt for ham at få lidt god selskab derude igen.

Tror vi snupper en tidlig aften så vi er klar til en dag med både høgesanger og spottesanger i Fyrehavenet 7 imorgen :)

Folk: Sebastian Thorup Hansen, Lise Hykkelbjerg, Bent Jakobsen og Jonas Pedersen, Henrik Læssøe

En dejlig dag med få fugle

mandag 29. august 2022
En vandrefalk på obsen og en spurvehøg i nettene.
af Jonas Pedersen

Godaften alle kære bloglæsere, jeg håber virkelig at i sidder blødt idag og at i har jeres bedste læskende drik ved jeres side. For idag bliver det ihvertfald hyggeligt.

Dagen startede ud som alle andre dage gør. Med forventningen om at det nok skal blive godt. Første stille dag efter en ordentlig omgang N og NV de sidste par dage. Der skulle da ske et eller andet. Det var smukt højtryksvejr idag med en klar himmel og en ordentlig omgang sol.

Lise og jeg fik smækket nettene op idag og det gik da fint idag. Vi kan bestemt mærke at vi er begyndt at fange flere rødstjerter, og uanset antal så er det sgu bare en dejlig fugl. Jeg holdte nettene åbne til kl 14:30 idag og vi nåede da et antal af fugle, størstedelen af mærkningerne er dog fra de lokale skovspurvefamilier som virkelig gæstede nettene idag. Tilgengæld kom der en overraskelse da jeg på en runde flushede en spurvehøg ind i nettet. Den fløj hurtigt efter ud igen ad et hul som jeg godt nok skal have lappet. Heldigvis røg den direkte ind i et andet net så jeg fik plukket den stille og roligt ud, og Lise kunne få smækket en ring på den lille 1k han:

IMG_3619.jpg
IMG_3626.jpg
Fuglen er en 1k pga de brune kanter på overvingedækfjererne og en han da den er en bette en.
Ringmærkning:
29-08.png

På obsen er der også ting at berette. Sebastian havde efterårets anden trækkende vandrefalk, det er jo altid en lækker en. Så havde han sgu også en måske-obs på en Odinshane. Der kom en lille vader trækkende fra nord med sort maske, mørk overside og flaksende vingeslag.
Desværre besluttede den sig for at vende hurtigt om at flyve tilbage mod nord?!?!? Det gør trækkende vadere sgu nærmest aldrig, men den smuttede bare derudaf. Fuglen blev selvfølgelig grundigt eftersøgt af vores kære observatør. Men den dukkede ikke op.
Dagens obs

Af andre ting kom Bent tilbage fra en storbyferie og det er vi glade for! Vi havde en super dag hvor Sebastian og Lise smækkede nogle pandekager sammen mens jeg passede nettene og Bent holdte øje med rovfugletrækket, han havde bla. dværgfalk 1, Canadagås 8.
Så spiste vi lækre pandekager og hyggede i gården.
IMG_20220829_151123.jpg

Til slut tog vi en ordentlig lusketur på Skallingen hvor vi så lidt rovfugle bla. Blå kærhøg, dværgfalk og diverse rørhøge og tårnfalke. Der var også et fint fald af stenpikkere men ellers ikke så mange småfugle.

Til slut har vi lavet en lækker grøntsagsret som jeg nu vil gå ind og nyde.
Husk altid! Hvis man ikke går i felten, så ser man aldrig det der måske kunne være derude.
Og vi skal forhelvede da se nogle gode fugle, så ud og birde med jer!!!!
God aften dejlige bloglæsere
-JP

Folk: Sebastian Thorup Hansen, Lise Hykkelbjerg, Bent Jakobsen og Jonas Pedersen

En dag til glemmeren

søndag 28. august 2022
En stille dag på kontoret med en morgenobs i sabinen som gav lidt kjover, dværgmåger og suler
af Sebastian Thorup Hansen

Godaften:)

Til de få (udover mine forældre) som i spænding har ventet på dagens blog, må jeg desværre skuffe, da det sgu har været en tynd omgang i dag... Vinden var kraftig fra NNV og vi campede derfor i sabinebunkeren under dagens standardiserede obs. Det blev til 3 timer for Lise og mit vedkomne, og en smule mere for Jonas', da han prøvede at presse det sidste ud af citronen, men som desværre ikke gav den ønskede belønning:/

Dagens højdepunkter består af en (ret tidlig) havlit (long-tailed duck), 8 almindelige kjover (arctic skua), 136 krikænder (teal duck) og 20 trækkende stenpikkere (wheatear). Ikke prængende, I know, men vi hyggede os nu gevaldigt (hvilket jo er det vigtigste). I bunkeren sad nemlig både Jonas, Lise, Marie, Henrik, David og undertegnede. Så kan man jo ikke andet end at have det sjovt:)

Dagens observationer kan ses her

I dag måtte vi desværre også sige tschüss til Marie som skulle tilbage til Tyskland da hun vist havde en bachelor der ikke skrev sig selv. Det har været en kæmpe fornøjelse at have hende her i en uges tid med Merit og vi håber (og regner med) at hun kommer tilbage senere på efteråret. Fingers crossed!

IMG_3599.JPG

Marie på sin vandring tilbage til Tyskland

Ellers blev dagen brugt på en tiltrængt middagslur, samt et par afsnit klovn. Årets første nuggasta (nuggets, pasta og ketchup) blev også indtaget, hvilket stadig er en vidunderlig ret. Diverse gøremål blev også udført, såsom rengøring, dobbelttjekning af ringmærkningsdata og madlavning. 

Tjaa, som sagt virkelig ikke den bedste dag herude på Danmarks vestligste punkt. Men disse dage kommer jo også en gang i mellem. Hvis alle dage var gode dage ville de jo ikke være gode, vel?

I morgen har vejrudsigten givet mig forhåbninger om en forringet gentagelse af dagens observationer, hvilket ikke just er opmuntrende. Og det bliver desværre bare lille mig derude helt alene:( Set med positive øjne kan jeg jo nærmest kun blive positivt overrasket over dagen i morgen, hvilket jo også er spændende i en vis forstand. 

Ses

STH

Folk: Jonas Pedersen, Lise Hykkelbjerg, Marie Burdorf og Sebastian Thorup Hansen

Drøn på! Når nej...

lørdag 27. august 2022
Idag var der fart på! - eller altså... morgenobsen var fyldt til randen af mennesker og kliktællere der ikke alle var i brug.
af Lise

Sæt jer klar til vilde beretninger om dagens slid og slæb.


Den lækre periode med østenvind døde ud idag, og vi stod op til en nordenvind af pæn kraft. Så kraftig en nordenvind at Jonas ikke ville åbne nettene, og vi stod derfor alle 7 i hullet (et flot klippet læhul i et hybenkrat tæt på den normale obs-post) og havde for mange klikkere og for få trækkende fugle. Højdepunktet var 3 almindelige kjover(Arctic skua) og ellers var der bare lidt blandede vadefugle og en masse skarver(Cormorant).
Merit, Marie og jeg smuttede derfor ned og kiggede efter farveringe på måger i strandkanten i stedet da vores energi var lidt bedre brugt dernede. Vi fandt ca 3 ringe, hvoraf jeg fik set min første gule farvering :). Det var dog kun muligt at aflæse en af ringene da vores scopes rykkede så meget i vinden. Vildt hvordan Merit kunne aflæse mågeringe i en januarstorm - respekt!

Blog billede 27 08

Blog billede 27 08 2.0

Vi var gode til at hygge efter standardtiden var ovre. Det blev til en handletur med de fedeste tilbud, lidt kortspil, lusk uden nogen succes, bærsamletur og dessert x2.Vi biksede koldskål sammen af handleturens rov og fik os senere en omgang rødgrød med fløde til ære for vores tyske ven Marie. Hun ser potentiale i retten, men er ikke helt overbevist da vi servede den hurtige version ud af en pose :)

Her til aften sagde vi farvel til Ole, Merit og Simon som har været klasse selskab den sidste tid. I skrivende stund kæmper Merit og Simon sig vej henover jylland, på vej mod deres hverdagsliv :'). Vi glæder os til at se jer igen i september til spas og løjer!

Jeg takker af for denne hyggelige men fuglestille dag.

Folk: Jonas Pedersen, Lise Hykkelbjerg, Marie Burdorf, Ole Friis Larsen, Sebastian Thorup Hansen, Simon Græsbøll, Merit Lenk og David Manstrup

Ordnung muss sein!!1!!

fredag 26. august 2022
Unordnung all around - coot on the beach and no cleaning duty at the Fuglestation. WAS?!
af Marie Burdorf

Hello everybody, this is one of the many German Maries Merit has brought to the Fuglestation. So I know I'm not special and I know my place but either everyone was hiding their thoughts or their just genuinely nice people here :')

The observation today apparently was very moderate but for me it was heavenly. I'm not used to this numbers of waders and crispy clear observations of Arctic Skuas (Alm kjove) because 1. I live in mainland germany and 2. I spent a lot of time in Helgoland Vogelwarte and there you can't have that. I was given the important task of counting the Common Scooters (Sortand) and after being completely amazed by about 200 passing by towards south within half an hour, there was another black chicken-like bird appearing, which I was not very impressed by. All my other companions and especially David were very impressed, the latter even rushed to the beach to collect the evidence. The COOT (Blishøne) felt embarrassed and uncomfortable about this unknown amount of attention and aligned with a few Black Headed Gulls (Hættemåge), not to be seen again that day. Jonas and Merit dipped the coot. Bar-tailed Godwits (Lille kobbersneppe), Red Knots (Islandsk Ryle), Grey Plovers (Strandhjejle), Golden Plovers (Hjejle), Common Ringed Plovers (Stor Præstekrave) and other waders were passing, some nice raptors visited too like 2 Ospreys (Fiskeørn) and the Montagu's Harrier (Hedehøg).

 

Blishone 25 08

fiskeorn 25 08

A few very handsome Redstarts (Rødstjert) have been ringed today, numberwise it was less than moderate but the motivation was very high so the nets have been open in the afternoon aswell, when a Reed warbler (Rørsanger) was caught.

Rodstjert handsome man 25 08

Ringmærkning:
26-08.png

In the afternoon, Merit and I have read many gull rings in nearly all colours of the rainbow (purple is missing though. And brown. Is pink even possible), one of them being a Black Headed Gull (Hættemåge) wearing a yellow ring who has travelled quite far as it was ringed in Zagreb in January this year, Croatia on dumping site. So it worked its way up to the beautiful Western Coast of Denmark which a lot of Germans approve of too, I found.

The Helgoland Vogelwarte is bigger than Blåvand Fuglestation and it comes with a lot more rules and organisational stuff. Not knowing who will cook dinner on the same day triggered my German angst but after being here for a few days it faded slowly and replaced by a neverending song called "Olivia", which my colleagues think is German culture. I don't know much about that.

I do know that everyone, even very experienced older birders always met me on eye-level, a lot of respect and friendliness and I learned so many different facts and tricks from everyone here and I am sure that there's much more to learn, so I have to return! Thanks for the awesome time :)

All pictures were taken by David Manstrup

Folk: Jonas Pedersen, Lise Hykkelbjerg, Marie Burdorf, Ole Friis Larsen, Sebastian Thorup Hansen, Simon Græsbøll, Merit Lenk og David Manstrup

Episode 5, the Obs strikes again

torsdag 25. august 2022
Nettene skuffede, men mange timer i felten gjorde dagen fin.
af Jonas Pedersen

Jamen halløj igen allesammen. Børn, unge, unge voksne, voksne, gamle voksne, gamle gamle osv. Nu skal i gudhjælpemig spænde jeres sikkerhedseler og flække en cykelhjelm på, for idag går det ned.

Ej, det kan jeg vist ikke helt berette i sandhed, da dagen idag ligner meget den igår.
Dette skyldes helt bestemt vejret, da det næsten er nøjagtigt det samme som igår, med ret klart vejr og hård sydøstenvind.

I nettene er der ikke så meget at berette om, meget lave antal, men vi fangede en havesanger med en ret vild farvemutation, en "brown" mutation, se billeder her:
_MG_7437.JPG
Ret vild, en 1k fugl med allerede afblegede svingfjer og tertiærer, grundet den manglende melanin i fjererne som gør dem mere resistente overfor sollys.
Vi troede fandme lige at vi ramte en tyknæbbet sanger da den lå i nettet, for den ser edderbankme sjælden ud.
Ringmærkning:
25-08.png
På obsen gik det straks bedre, 1200 vadefugle(inklusiv 252 stor præstekraver som er top 10 i standardtid), mange småfugle, spurvehøge og en trækkende spætmejse (Sjælden på hukket)

Grundet den gode østenvind ramte vi også Nyeng for noget rovfugleobs. En lærkefalk fik bestemt pulsen op da vi håbede på den eftertragtede aftenfalk, men det blev desværre ikke. En hvepsevåge, gøg og havørn kunne det dog blive til.
IMG_0421.JPG

Eftermiddagen stod på en lille omgang lusk, men der var ikke så meget i krattet, så vi nød en super lækker, læskende, kold, forfriskende, fornyende, sublim, kompetent øl i skyggen istedet og den var nu også meget lækkert.
Til aften ankom David og entrerede med ordene "Drenge i fucker denne blog op, yo!;)". Det har han måske ret i.

Han skal joine obsen, der sikkert bliver god med lidt mere østenvind.
Der kommer også et kæmpe vejrskifte her i morgen eftermiddag, så vi fortsætter sgu med Operation Spottesanger. Den skal hjem nu. Vi har kæmpet og kæmpet og har lidt som Sebastian efter FCK har tabt til Brøndby. Men vi(Sebastian) ved jo, at FCK nok skal vinde en eller anden dag.

Nu håber vi at imorgen bliver stærk, det bliver bare godt mand, vi glæder os super meget til endnu en stabil dag på Hukket.
-JP

Folk: Jonas Pedersen, Lise Hykkelbjerg, Marie Burdorf, Ole Friis Larsen, Sebastian Thorup Hansen, Simon Græsbøll, Merit Lenk og David Manstrup

Endnu en god dag på obsen!

onsdag 24. august 2022
The Lundsanger returns!
af Merit Lenk

I dag var lidt roligere end i går, hvilket jo egentligt ikke var en overraskelse efter sådan en dag...! Især ringmærkningen var lidt sløv, med ca. 3 fugle hver runde, hvilket resulterede i 18 mærkninger i alt. Personligt var highlightet Skovpiberne (Tree Pipit, Anthus trivialis), en art, som jeg ikke har set ofte i hånden før. Ellers galt det primært om at komme igennem med ringmærkningen, så vi kunne få obset lidt. Her dagens tal:

24-08.png

På obsen var det dog en del bedre! Relativt tidligt blev der meldt Lundsanger (Greenish Warbler, Phylloscopus trochiloides) ud igen på samme sted, som efter lidt tid også blev set godt. Det betød, at vi alle fik set og hørt den, da ringmærkningen var sløv nok til, at vi kunne smutte forbi obsposten og nyde fuglen - en rigtig fed oplevelse!
Derudover var der et godt træk af vadefugle, afløst af blandt andet svaler og pibere, samt et godt antal Spurvehøge (Sparrowhawk, Accipiter nisus). Dagens observationer kan ses her.
De andre fik desuden rigtig gode billede af Lundsangeren!

30446554_20220824090154_095042448.jpeg

Foto: Henrik  Böhmer

Der var derudover liv på stationen, på trods af at mange af os tog en nødvendig middagslur, da der var et lidt mere officielt møde i spisestuen.
Efter luren tog Jonas og Sebastian på Skallingen, hvilket blandt andet gav Vendehals (Wryneck, Jynx torquilla), Bynkefugle (Whinchat, Saxicola rubetra), Stenpikkere (Wheatear, Oenanthe oenanthe) og en håndfuld Skestorke (Spoonbill, Platalea leucorodia).

Mens drengene var på Skallingen, smuttede Lise, Marie og jeg på en lang tur i mosen for at se på bunkere og kratluske, hvilket gav godt med Borgede Fluesnappere (Pied Flycatcher, Ficedula hypoleuca), en Stillits (Goldfinch, Carduelis carduelis) og en himmel fyldt med Hættemåger (Black-headed Gull, Chroicocephalus ridibundus), en af mine absolut yndlingsfugle!
Her til aften ankom Simon også, som vil være på stationen i et par dage.

I morgen ser igen ganske god ud for obsen, mens ringmærkningen nok vil halte lidt en dag endnu, så vi laver lidt rotation på posterne igen, så de fleste får prøvet obsen, mens den er så fantastisk som den nu er de her dage, inden vinden vender til nordvest igen snart (det bliver spændende!). Vi krydser fingre!!

 

Folk: Jonas Pedersen, Lise Hykkelbjerg, Marie Burdorf, Ole Friis Larsen, Sebastian Thorup Hansen, Simon Græsbøll, Merit Lenk

Jeg er målløs...

tirsdag 23. august 2022
Der skete så meget i dag, at det slet ikke kan opsummeres i et kort resume. Det skal læses i blogindlægget:)
af Sebastian Thorup Hansen

Amen jeg ved slet slet ikke hvor jeg skal begynde mand.... Vi vidste at i dag ville blive god, men det har da overgået al al forventing. Nøj!

Vejrguderne haver benådet os med sydøstenvind i nat og i dag, hvilket naturligvis gjorde at vores forventninger til morgenens begivenheder var tårnhøje, og de blev da godt nok indfriet (og lidt til!). 

Fra morgenstunden var vi en del ude på obsen på trods af at det jo egentlig bare er tirsdag. Dagens hold bestod af Henrik, David, Ole og undertegnede, samt delvist Svend-Aage, Jonas og Marie.

Allerede fra solopgang kom der pænt med vadere, og en times tid inde begyndte der også at komme lidt gule vipstjerter (yellow wagtail), samt skovpibere (tree pipit) dryssende. Specielt de gule vipstjerter kom der mange af, da vi endte på hele 326 (!) hvilket ifølge dofbasen vist er det højeste antal herude. Fanmde vildt. Der kom også pænt med skovpibere, men disse er gået ret langt inde over land, så vi givetvis har misset en masse, desværre...

Dagen kunne desuden byde på det første reele andetræk, med krik(teal)- (20), spids(pintail)- (45) og pibeænder(wigeon) (25). Udover disse kom der også vadere, og tallene blev således: 179 hjejler (golden plover), 117 store præstekraver (ringed plover), 8 krumnæbbede ryler (curlew sandpiper), 1 sortklire (spotted redshank) og en enkelt dværgryle (little stint). Plus de sædvanlige strandskader (oystercatcher), stranhjejler (grey plover), islandske ryler (red knot) osv osv:)

5AF66F0E-3541-4DD4-80D7-528E24D6D105_1_105_c.jpeg

Hjejler (golden plovers)

Dagens første reele højdepunkt kom dog først, da vi pludseligt havde en kaldende lundsanger (greenish warbler) nedefor obsposten! Vi fik ikke set fuglen, men både Jonas og Henrik var heldigvis så skarpe og få nogle gode optagelser af fuglen. Stabilt arbejde amigos. 

Så var dagen ligesom reddet, men Svend-Aage ville det sgu anderledes og opdager en rovfugl med hvid hale og sort endebånd i det fjerne som hurtigt kan bestemmes til en immatur kongeørn (golden eagle)!!! What?? En giga-art på hukket som jeg sgu ikke havde regnet med... Og slet ikke i august:)

Den gode stime skulle dog fortsætte, da der ikke lang tid efter kalder en lille fluesnapper (red-breasted flycatcher), igen nede for obspladsen. Denne får vi desværre heller ikke set, da krattene er aalt for tætte for tiden. Det er sgu ikke nemt at kratluske for tiden med alle de blade...

3 forskellige subarter på morgenobsen. Det må siges at nærme sig en godkendt obs. Men også kun næsten;) Jeg sad også og obsede i 7 timer derude i dag, så jeg kæmpede også for det. 

Af andre pæne arter/tal kan nævnes fiskeørn (osprey), vandrefalk (peregrine falcon), 2500 landsvaler (barn swallow), bjergvipstjert (grey wagtail) (hørt af ringmærkerne) og en fin gråstrubet lappedykker (red-necked grebe).

 513608A5-7853-4E3E-A552-F3A61AD353CB_1_105_c.jpeg

Vandrefalk

Dagens observationer kan ses her

Nettene kunne desværre ikke hamle op med obsen i dag, da vinden nok var for kraftig (så kan fuglene se spejlnettene meget nemmere). Det var i hvert fald indtrykket de fik, når fuglene decideret fløj over nettene. Så er det sgu ikke nemt. De blev derfor lukket efter standardtid, så folk kunne obse og luske som de nu engang lystede:)

Mosen var desværre lukket pga militærskydning i dag, så det var først ved 15-tiden at vi kunne luske mosen. Så snart de tillod det var vi dog i mosen som de første. Sultne efter flere sjældne fugle, på trods af hits på stribe i dag. Sikke de unge mennesker dog er svære at tilfredsstille...;)

Denne lusketur skulle dog vise sig at være en genial idé for Jonas' og mit vedkomne, da vi sparkede en rigtig fin 1k høgesanger (barred warbler) op i de yderste klitrækker syd for sabinebunkeren. Den var (suprise suprise) super skulky og bevægede sig lavt i krattene. Det blev derfor ikke til en super-obs, desværre. Men vi prøvede virkelig at luske den frem i et krat og havde flere nærdødsoplevelser med kronhjorte som tilfældigvis sov i samme krat som vi vadede rundt i...

1307FB87-18C1-4F88-812E-0128317AE1C7_1_105_c.jpeg

Ja han ligner sgu ikke én der lige har fundet en høgesanger ham JP;)

Puha... Det var sgu et af de længere blogindlæg. Hvis du har holdt ud til nu tager jeg hatten af og takker for din udholdenhed<3

Da vi kom hjem besluttede vi os sgu lige for at åbne net. JP skulle jo ud og arbejde mere på operation spottesanger, det blev desværre ikke til mere end nogle lokale havefugle, men den skulle da have et skud, nu hvor vinden var aftaget.
Ringmærkning:
23-08.png

Jeg tør næsten ikke håbe på noget i morgen, men vejrudsigten ser unægteligt god ud. Så med fare for at jinxe den big-time, så tror jeg nu også at i morgen bliver en rigtig fornuftig dag. Vi har ihvert fald vist i dag, at alt kan ske i Blåvand;)

Peace out

STH

Folk: David Manstrup, Merit Lenk, Marie Burdorf, Ole Friis Larsen, Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag var stille

mandag 22. august 2022
MEN, imorgen bliver vild!
af Jonas Pedersen

Godaften allesammen, og velkommen tilbage til bloggen.

Idag er der da noget at berette om, på trods af at det fuglemæssigt har været, kun okay:)
Morgenobsen var ikke noget særligt idagn, men lyden af gule vipstjerter mindede om, at imorgen kunne give et tre-cifret antal. Det var lidt dagens emne, at imorgen bliver god. Lise og Sebbe talte trækket, Ole fik også talt mågerne og ternerne.
Dagens Obs


I nettene gik det okay, det var ikke mange trækfugle den bød på idag, men godt med lokale finker, spurve osv. Lidt munke og tornsangere var vidstnok højdepunktet idag ifht trækfugle. Det er jo dem jeg helst ser ligge i nettene. Men det var et super antal fugle til at Merit og Marie kunne komme ind i rytmen igen. Så det har været helt fint!
Ringmærkning:
22-08.png

Til eftermiddag stod den godt nok på en slapper og nogle pizza-rester. Jeg ramte simpelthen en 2 timers lur og det var bare dejligt, jeg tror vidstnok heller ikke jeg var den eneste der gjorde sådan.
Lise og Sebbe fik købt ind, og hentet min nye obs-stol, det bliver stort!
Til aften trak Sebbe og jeg i arbejdshandskerne. Vi fik sgu klippet stationshaven godt til, der blev slået græs og klippet noget hæk. Vi fik også fyldt vand i vandhullet. Det samme skete i fyrhaven og vi pyntede helgolandfælden til med nogle af de afklippede grene. Så kan det være vi rent faktisk fanger noget deri....
IMG_20220822_182126333_HDR.jpg

(Innovativ hækklipperi fra Sebbes side. Vi arbejdede satme godt nok på højt niveau her til aften)

Aftensmaden stod på mega lækker karry og øl, det var simpelthen bare godt.
David havde læst vejrudsigten(Men mest bare fået fri fra arbejde) og er klar på en stabil obs imorgen.
Vejret... ja vejret ser nemlig rigtigt godt ud. Vi ramme 27 aftenfalke, 2 biædere, sort stork og en SU-Sp imorgen. Det bliver stort, følg med derhjemmefra på zello!

Godaften folkens, nu skal der hviles
-JP

Folk: Merit Lenk, Marie Burdorf, Ole Friis Larsen, Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen


1   |  2  |  3     NÆSTE