Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (118)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)
Se indlæg fra måned: jan. (15)feb. (1)mar. (31)apr. (29)maj (30)juni (31)juli (22)aug. (28)sept. (30)okt. (30)nov. (17)dec. (1)

Fortsat fremskridt i køkkenet

tirsdag 1. februar 2022
Farvel for denne gang!
af Merit Lenk

Det har regnet størstedelen af dagen, og vinden har endnu engang taget til her til eftermiddag. Så derfor stod det primært på indendørsarbejde i dag. 
Jeg har brugt størstedelen af tiden på at nørde lidt rundt i excel-arkene med ringmærkningsoversigten for forår og efterår siden 1984. Nu er alle data opdateret, og jeg har fået tilføjet en lille formatering, der diskret fremhæver, når der er usædvanligt høje eller lave værdier i forhold til andre år. Det har været spændende at danne mig et overblik, og jeg håber, at andre kan få glæde af de nye fremhævelser fremover! 

Svend Aage har også kigget forbi i dag og været meget produktiv. Han har fået sat skinner på skufferne, monteret stativet til skraldeposen, sat knager op til håndklæder og viskestykker og fået sat de gennemsorterede madvarer ind i skabet igen. Jeg var meget imponeret, da jeg så på alt det, han fik nået! 
Især skufferne er fantastiske - nok enhver, der har boet på stationen i lidt tid på det seneste, har fået et helt særligt (og måske ikke så positivt) forhold til især den øverste skuffe i det gamle køkken. Jeg kan med glæde informere, at den nye skuffe fungerer fremragende! 

IMG_0902.JPGDet nye køkken er så godt som klart! Foto: Merit Lenk

IMG_0901.JPGOg de nye skuffer er fantastiske! Foto: Merit Lenk

Omkring middag var der tørt udenfor i lidt tid, så jeg snuppede skopet og tog en tur ud på hukket, i håb om måger. Der var overraskende få, og også mere vind end forventet, så det blev en kort tur. Men jeg fik tjekket ænderne igennem, og det blev da også til to alkefugle, der fløj forbi tæt på. Den ene kunne jeg bestemme til en Lomvie (Guillemot, Uria aalge), den anden forbliver en Lomvie/Alk (Guillemot/Razorbill, Uria aalge/Alca torda). Det var alligevel et godt resultat fra i dag, synes jeg :)

Alle noterede observationer kan ses her

I dag har været min sidste fulde dag her på stationen for nu, inden jeg i morgen tager hjem til Aarhus igen. Det har været mit første ophold her om vinteren. Det har haft sine fordele, såsom at kunne sove til klokken 7 om morgenen i stedet for klokken 4, og at jeg fik set mine første Havlitter (Long-tailed Duck, Clangula hyemalis).
Jeg foretrækker dog alligevel de andre årstider. Det er ganske enkelt mere hyggeligt med flere fugle, men især også med lidt flere af alle de søde mennesker. Fra forår til efterår bor man jo oftest flere sammen her, og man deler både mange grin over samtaler og spil, såvel som fantastiske oplevelser både ved observationer og ringmærkning. Så det håber jeg meget at kunne se frem til igen, næste gang jeg kommer forbi :)

Så vi ses igen! Indtil da, god obs og ha' det godt :)

 

Folk på stationen: Svend Aage, Merit