Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (109)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Stenpikker i nettet

tirsdag 30. august 2022
af Lise

Velkommen til bloggen denne næstsidste aften i august.

Idag fik vi åbnet nettene igen, med den samme store forventninger som Jonas starter enhver dag med. Jeg venter stadig i spænding på den dag hvor høgesangeren eller spottesangeren faktisk sidder og venter i nettene, nu hvor sætningen hver runde lyder "der sidder en høges/spotte i fyrhavenet 7".

Der skulle også til min glæde hænge en stenpikker i stationshaven og vente på os, hvilket var vanvittigt pædagogisk siden jeg igår på skallingen ønskede mig helt tæt på de mange stenpikkere der sad omkring os.

Stenpikker 30 08

Stenpikker hale 30 08

Udover denne dejlige fangst var der en del fugle i første runde, hvor det så desværre stilnede lidt af op af formiddagen. Vi havde en fin fangst af flotte rødstjerter, brogede fluesnappere, løvsangere og en rørsanger der lige lagde vejen forbi.

30-08.png

Ude på obsen havde Sebastian ikke det vilde at foretage sig på denne NØ-vinds dag. Han smuttede derfor ind direkte efter standardtid og tøffede med os og Bent rundt på en skøn 0-runde.

 

Vi tog os tid til en eftermiddagslur, da bolden igen var hejst i vores yndlings luskested - militærterrænet. Det passede med at vi kunne komme ud og luske os en tur gennem mosen og den yderste klitrække her inden en sen aftensmad. Det blev til nogle rødstjerter, brogede fluesnappere, grå fluesnappere og en vildt fin løvsanger.

Den grå fluesnapper er lidt en first for mig i felten, og det føles godt at se den gøre sin ting udenfor ringmærkningsnettene!
Udover at kigge fugle med drengene, fik jeg lige kigget nærmere på områdets forskellige planter og efterbestemt lidt da vi kom hjem igen. Det lykkedes at få bestemt de arter jeg tog med hjem, så lusketuren var personligt en succes! :)

Her til aften nød vi godt af rester fra igår, hvilket var totalt perfekt da vi først var færdige med dataindtastning og plantebestemmelse engang omkring kl 20.

Vi har fået besøg af Henrik Læssøe her til eftermiddag, som skal gøre Sebastian selskab på obsen indtil weekenden. Det bliver godt for ham at få lidt god selskab derude igen.

Tror vi snupper en tidlig aften så vi er klar til en dag med både høgesanger og spottesanger i Fyrehavenet 7 imorgen :)

Folk: Sebastian Thorup Hansen, Lise Hykkelbjerg, Bent Jakobsen og Jonas Pedersen, Henrik Læssøe