Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (109)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Episode 5, the Obs strikes again

torsdag 25. august 2022
Nettene skuffede, men mange timer i felten gjorde dagen fin.
af Jonas Pedersen

Jamen halløj igen allesammen. Børn, unge, unge voksne, voksne, gamle voksne, gamle gamle osv. Nu skal i gudhjælpemig spænde jeres sikkerhedseler og flække en cykelhjelm på, for idag går det ned.

Ej, det kan jeg vist ikke helt berette i sandhed, da dagen idag ligner meget den igår.
Dette skyldes helt bestemt vejret, da det næsten er nøjagtigt det samme som igår, med ret klart vejr og hård sydøstenvind.

I nettene er der ikke så meget at berette om, meget lave antal, men vi fangede en havesanger med en ret vild farvemutation, en "brown" mutation, se billeder her:
_MG_7437.JPG
Ret vild, en 1k fugl med allerede afblegede svingfjer og tertiærer, grundet den manglende melanin i fjererne som gør dem mere resistente overfor sollys.
Vi troede fandme lige at vi ramte en tyknæbbet sanger da den lå i nettet, for den ser edderbankme sjælden ud.
Ringmærkning:
25-08.png
På obsen gik det straks bedre, 1200 vadefugle(inklusiv 252 stor præstekraver som er top 10 i standardtid), mange småfugle, spurvehøge og en trækkende spætmejse (Sjælden på hukket)

Grundet den gode østenvind ramte vi også Nyeng for noget rovfugleobs. En lærkefalk fik bestemt pulsen op da vi håbede på den eftertragtede aftenfalk, men det blev desværre ikke. En hvepsevåge, gøg og havørn kunne det dog blive til.
IMG_0421.JPG

Eftermiddagen stod på en lille omgang lusk, men der var ikke så meget i krattet, så vi nød en super lækker, læskende, kold, forfriskende, fornyende, sublim, kompetent øl i skyggen istedet og den var nu også meget lækkert.
Til aften ankom David og entrerede med ordene "Drenge i fucker denne blog op, yo!;)". Det har han måske ret i.

Han skal joine obsen, der sikkert bliver god med lidt mere østenvind.
Der kommer også et kæmpe vejrskifte her i morgen eftermiddag, så vi fortsætter sgu med Operation Spottesanger. Den skal hjem nu. Vi har kæmpet og kæmpet og har lidt som Sebastian efter FCK har tabt til Brøndby. Men vi(Sebastian) ved jo, at FCK nok skal vinde en eller anden dag.

Nu håber vi at imorgen bliver stærk, det bliver bare godt mand, vi glæder os super meget til endnu en stabil dag på Hukket.
-JP

Folk: Jonas Pedersen, Lise Hykkelbjerg, Marie Burdorf, Ole Friis Larsen, Sebastian Thorup Hansen, Simon Græsbøll, Merit Lenk og David Manstrup