Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (214)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)(se alle)
Se indlæg fra måned: jan. (10)feb. (13)mar. (24)apr. (29)maj (31)juni (30)juli (30)aug. (31)sept. (16)

Waiting for the Balearic Shearwater...

torsdag 16. september 2021
... who was seen in Vejers but not from us five observers in Blåvand.
af Hanelie Sidhu

Hello everyone!

We did not have many birds at the ringing today, but we did have four very pretty Siskins, which I saw for the first time in my time here.

Siskin.jpeg

One of the Siskins

In the meantime, we received a message, that a Balearic Shearwater had been seen in Vejers and that we might soon see it in Blåvand. During a break from ringing, Bent, Jonas and I also came to the beach. Sebastian and Jonas´ father Kurt, who was visiting us today, were alredy an the lookout. After a while, we had to go back to the nets whithout seeing the Balearic Shearwater, but the others did not spot it later eigther. 

Other highlights included 4-5 merlins and quite a lot of ducks. Probably the best day for ducks so far this season, which was nice. 

Dagens observationer kan ses her

 

Todays ringed birds:

Common Chiffchaff: 1

Robin: 4

Dunnock: 2

Siskin: 4

Reed Warbler: 1

Common Whitethroat: 1 

Blackcap: 1

Garden Warbler: 5 (2 of them recaptures)

Common Chaffinch 1

Blackbird: 1 (recapture)

Total: 22

 

In the afternoon, we went bird watching in the area around Ho. Unfortunately, there were no rare birds for us.

Nevertheless, Jonas, Sebastian and I rewarded ourselves back at the station with a delicious home-made pizza.

See you all tomorrow!

Folk på stationen: Bent Jakobsen, Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen, Kurt Willumsen og Hanelie Sidhu

Regn gjorde det svært i dag

onsdag 15. september 2021
Ingen ringmærkning i dag og kun 1 times obs, da det regnede for meget
af Sebastian Thorup Hansen

Det var med blandede følelser, at jeg i dag stod op, da de både havde lovet østenvind, men også en hulens masse regn. Jeg valgte dog at trodse vejrguderne og bekæmpe mig ud på morgenobs, selvom det allerede regnede på dette tidspunkt. I virkeligheden kunne jeg nok godt have sovet længe i dag, da det regnede rigtig meget under hele obsperioden, men jeg holdt ud en god times tid, inden regnen blev for overvældende. 

På trods af meget regn, blev det alligevel til et par gode fugle derude. Jeg kom bla. op på 101 pibeænder, 92 krikænder, samt 17 spidsænder. Jeg havde desuden både en dværgfalk og en lærkefalk. Ikke dårligt for en times arbejde, men hvad kunne det dog ikke være blevet til, hvis jeg havde kunne blive derude i alle de 3 timer... One can only guess

Dagens observationer kan ses her

Efter en time ude på stranden, måtte jeg erklære mig besejret af regnvejret, og daffe nedslået hjemad. Det er nu aldrig en fed følelse at forlade en obspost hvor der kommer fugle, men det regnede simpelthen for meget. 

IMG_9908.JPG

En nedbrudt observatør

Da der ingen ringmærkning var i dag, havde de to ringmærkere udnyttet muligheden til at få sig et par ekstra timer på øjet. Jeg kom derfor hjem til en helt mørk og tom fuglestation, og kunne nyde min morgenmad i ro og mag:)

Regnen tog fortsat til ud på formiddagen, hvorefter den langsomt stilnede af. Jeg kunne derfor med god samvittighed se netflix og spise chips, uden den ellers sædvanlige dårlige smvittighed over ikke at være ude og luske småfugle. 

Hen ad eftermiddagen stoppede regnen så småt, og jeg kunne derfor tjekke mosen og det hemmelige krat. Jeg var topmotiveret, da stationshaven væltede i fugle. Her havde jeg havesangere, munke, grå fluesnappere, rødhalse, fugekonger, broget fluesnapper, rødstjerter osv osv. 

Desværre var der som støvsuget for fugle alle andre steder, og jeg valgte at gå langs stranden tilbage, da der simpelthen ikke var nogle fugle. Det eneste nævneværdige var 9 agerhøns som jeg fik trampet op. 

DD506371-3BD8-41BB-A4E5-6E600083981B_1_105_c.jpeg

Agerhøns

På stranden var der blot lidt vadefugle, måger og en ung almindelig kjove. Dog kunne jeg i horisonten se to flokke af pibeænder, på henholdsvis 40 og 45 fugle, hvorved jeg kun kunne gisne om hvor mange fugle der mon er trukket igennem i dag...

C71B0923-2F5E-48E2-8818-898CC098268C_1_105_c.jpeg

2 små kobbersnepper fra i går

Ellers har dagen i dag bare stået på afslapning, hygge og madlavning, hvilket har givet os muligheden for at lade batterierne op. Vi er nu top-motiverede for efteråret. Det bliver godt!

STH

Folk på stationen: Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen og Hanelie Sidhu

A successful day for all of us

tirsdag 14. september 2021
71 ringed birds and a merlin and a grey wagtail at the observation
af Hanelie Sidhu

Good evenig everyone!

Bevor I start today, as promised, the rusults ofthe night catching last night. Unfortunately, I have to admit that we did not catch anything although we came quite close to two birds. Nevertheless, we had fun walking by the sea in the evening with the net and torch, Perhaps, we would have been more successful with a stronger torch, but tonight we stayed at home. 

Today, the day started very promisingly. We have not hat so many birds in the nets the whole of September: 71 in total. Among them was a common blackbird, which you can see in the following picture in Jonas` hand.

IMG_20210914_114929756_HDR.jpgCommon Blackbird

Skaermbillede_2021-09-14_204808.jpgTodays ringed birds

Sebastian had to go observing whithout company again today, but he enjoyed it, too. Especially seeing a Merlin and a Grey Wagtail. 

Dagens observationer

After a break, we went for a walk together in the afternoon. We did not see anything out of the ordinary but we still enjoyed among others some Stonechats, Whinchats, Willow Warblers and seabirds later on the beach.

Now another good day in Blåvand has come to an end, good night everyone, see you tomorrow!

Folk på stationen: Bent Jakobsen, Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen og Hanelie Sidhu

Stor trækdag for de rødstrubede

mandag 13. september 2021
Morgenobsen bød på nogle almindelige kjover og rigtigt mange rødstrubede lommer.
af Jonas Pedersen

Ja hej igen d'gode folk derude. Jeg er nu tilbage fra en god weekend i det østjyske og er igen klar til nogle fugle her i skønne blåvand. 

Til morgen blæste det meget så vi tog alle på obs og håbede på nogle havfugle. Der kom ingen deciderede stormfugle men vi nød at tælle de mange rødstrubede lommer som passerede hukket i deres træk sydpå. Vi talte over de 350 og var på obsen i omkring 5 timer indtil trækket ebbede helt ud. 
rodlommer.png
To af de rødstrubede lommer der trak. Se også en video på Blåvand fuglestations facebookside.

Udover det kan nævnes at der kom lidt almindelige kjover som alle trak nordpå.

Til sidst kan vi jo nævne at der faktisk også kom godt med svømmeænder. Særligt pibeænder og krikænder kom der mange af, vi havde dog også nogle spidsænder og gråænder.
Så bestemt en godkendt obs med de mange søfugle der kom forbi.
Dagens observationer

Til eftermiddag kom Bjørn forbi på besøg og udover det fik vi slappet af og tastet data.
Til aften vil vi måske forsøge os med noget natfangst. Det skal vi nok holde jer opdateret med!

Hyg jer derude folkens!
-JP

Folk på stationen: Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen og Hanelie Sidhu

Hvad jeg ønsker skal jeg få

søndag 12. september 2021
En fed dag i dag med 2 sodfarvede skråper!
af Sebastian Thorup Hansen

Så kom der endelig lidt fugle til Blåvand igen. Som det blev nævnt i går var der i dag kraftig vind fra vest, og vi håbede derfor på en skråpe eller to. Og det fik vi sørme:))

Det skal nævnes at vi går fik besøg af Jesper og hans datter Sofie som tog en overnatning. Jesper var med på morgenobsen i dag, sammen med Hanelie og jeg. 

Efter en lidt langsom start på morgenobsen med blot en sortstrubet lom, gav en melding om en sydtrækkende sodfarvet skråpe længere nordpå blod på tanden igen. Og ikke lang tid efter kunne vi se den fineste sodfarvede skråpe trække syd i det fedeste medlys. Very nice! - og oven i købet en ny lifer for undertegnede:)

En halvanden times tid senere meldte David Manstrup om en sodskråpe mere der trak syd ved Vejers, og 15 minutter efter havde vi fornøjelsen af endnu én. Og denne gang kom den endnu tættere. Så tæt, at jeg fik taget en lille video af fuglen. Nedenstående billede er et stilbillede derfra. 

BD9C84E2-638A-4E9D-8B3E-A929BFC38AE1_1_201_a.jpeg

Ikke det mest prangende fotos, men videon viser det lidt bedre. Den kan ses på blåvand fuglestations facebookside. Husk at vælge høj kvalitet!

Ellers gav morgenen pænt med suler og rødstrubede lommer, samt en enkelt mallemuk som kom lige i strandkanten. 

Dagens observationer kan ses her

I morgen lover de igen kraftig vind, men desværre fra nordvest denne gang. Vi håber dog stadig at kunne hive bare en enkelt god havfugl ud af den vindretning. Det er set før, så hvorfor ikke i morgen også?:)

STH

Folk på stationen: Sebastian Thorup Hansen, Jesper Johannes Madsen, Sofie og Hanelie Sidhu

En stille dag på kontoret

lørdag 11. september 2021
Ingen ringmærkning i dag, og blot en dværgmåge og en alk på morgenobsen.
af Sebastian Thorup Hansen

I dag var desværre en af de mere stille dage i Blåvand. Hanelie og jeg startede ude på hukket ved solopgang, men kunne allerede efter få minutter konstatere, at der ikke skete super meget. 

Ud over den ene unge dværgmåge og alken, blev det blot til lidt hættemåger, rødstrubede lommer og en skærpiber. Ikke super meget udbytte på de næsten 3 timer vi var derude. Vi måtte desværre afbryde obsen en halv time før standarden var ovre, da det regnede rimelig meget. Men ud fra de tal vi havde op til der, har vi formentlig ikke misset det helt store alligevel. 

Dagens observationer kan ses her

Efter morgenobsen fik jeg taget mig min næsten obligatoriske middagslur, hvorefter jeg var klar til at finde fugle igen. 

Et hurtigt tjek i mosen afslørede, at der ingen fugle var i krattene. Jeg tog derfor beslutningen om at hoppe på jernhesten og cykle til grønningen og tjekke vadere. Her blev det til lidt hjejler og viber, men desværre ikke den prærieløber jeg havde håbet på. 

På turen hjemad slog jeg et smut forbi kapellet, som gav en meget fin rødtoppet fuglekonge, hvilket næsten gjorde turen til grønningen det værd. Vi skriver dog stadig kun 11. september, så det er egentlig også begrænset hvad jeg kan håbe på i krattene. 

CB635790-53C0-44AC-BFB3-D5367F875E98_1_105_c.jpeg

Rødtoppet fuglekonge.

I morgen lover da halvkraftig vind fra vest, så vi håber på en skråpe eller noget i den dur!

- STH

Folk på stationen: Sebastian Thorup Hansen and Hanelie Sidhu

Tæt tåge satte en stopper for trækket

fredag 10. september 2021
Lidt ande- og vadefugletræk, samt godt ryk af hættemåger, inden tågen satte en stopper for sigtbarheden:(
af Sebastian Thorup Hansen

Dagen i dag startede egentlig ganske udmærket ud, med et pænt antal pibeænder, lidt vadefugle og en god portion hættemåger. Det blev der dog hurtigt vendt om på, da der omkring kl 8 rullede en tæt tåge ind ude på hukket. Jeg kunne ikke engang se vandet til sidst.
Det betød naturligvis, at alt trækket stoppede, og det eneste jeg kunne notere den næste halvanden time var blot de enkelte småfugle, som jeg kunne høre flyve kaldende over. 

Jeg skyndte mig derfor tilbage på stationen efter de 3 standardiserede timer var overstået, da jeg nu havde kigget på tæt tåge i 1,5 time. Ikke just det mest opmuntrende når man skal tælle fugle...

Hjemvendt på stationen fik jeg taget mig en kort lur, da jeg simpelthen havde brug for at sove, ovenpå de manglende fugle ude i tågen. 

Dagens observationer kan ses her

Efter luren gik både Hanelie og jeg en tur. Jeg tror Hanelie gik en tur på stranden, mens jeg fik tjekket mosen, det hemmelige krat, tremaster og lidt sommerhusområder. Her var der rimelig fugletomt, men jeg fik klemt 5 brogede fluesnappere, 4 grå fluesnappere, 10+ rødstjerter og 2 havesangere ud krattene. Det kunne have været værre, men bestemt også bedre.

00B3DC27-B02E-4895-9DF7-09C3BECF9FDD_1_105_c.jpeg

Grå fluesnapper

Jeg synes sgu ikke det er helt fair, at når jeg forlader stationen i nogle dage ser de høgesanger, nøddekrige og sabinemåge, men når Jonas forlader stationen får vi tæt tåge. Udgangseffekten gælder tydeligvis kun for mig:(

Nå, men på trods af den manglende udgangseffekt, er jeg stadig fortrøstningsfuld for, at vi nok skal nå at få en god fugl her i weekenden. Enten en småfugl i morgen eller en sjov havfugl på søndag. Vi krydser!

E9344785-4433-45ED-B1EB-45A5D28D4419_1_105_c.jpeg

En våd skovpiber

Ringmærkningen i dag gav heller ikke det store, men blot ca. 20 ringmærkede fugle. Her var højdepunkterne havesanger og lidt munke.

Ringmærkning:

  • 2 gransanger
  • 1 løvsanger
  • 5 rødstjert
  • 2 sortmejse
  • 2 rødhals
  • 1 bogfinke
  • 3 munk
  • 1 skovpiber
  • 2 havesanger
  • 2 sangdrossel

I alt: 20 fugle

Det var vist alt for i dag

Peace out

STH

Folk på stationen: Bent Jakobsen, Sebastian Thorup Hansen, Xenia Maria Salomonsen and Hanelie Sidhu

The Firecrest announces a very hot day in Blåvand

torsdag 9. september 2021
A quite successful day
af A Firecrest and thirteen Black-tailed Godwits!

Many greetings to all blog readers from the very hot Blåvand!

Today was again a quite successful day. Jonas and I caugt a Firecrest in one of the nets!

Todays ringed birds:

Willow Warbler 6

Common Firecrest 1

Common Redstart 3

Pied Flycatcher 9

Dunnock 3

Lesser Whitethroat 1

Robin 1

Blackcap 4

Great Tit 1

Garden Warbler 4

Tree pipit 1

Common Chaffinch 2

Total 36

 

IMG_20210909_082949184.jpg

Sebastian went observing at the beach. His biggest highlight was to observe thirteen Black-tailed Godwits. Further more, he saw four Grey Aagtails, a Hobby and 36 Kestrels. 

Dagens observationer

After ringing, Jonas left us for the weekend. It became a very hot afternoon so I went swimming in the sea.

Now we are looking forward to making burgers for dinner.

See you tomorrow!

People: Jonas Pedersen, Bent Jakobsen, Sebastian Thorup Hansen and Hanelie Sidhu

 

 

En stille dag i Blåvand

onsdag 8. september 2021
På hukket blev det blot til lidt skovpibere, samt et par bjergvipstjerter. Ringmærkningen gav en munk.
af Sebastian Thorup Hansen

Hola amigos

Endnu en dag i det skønne Blåvand lakker mod enden, og jeg må bare tilstå, at det har været en sløv omgang i dag. 

På hukket kunne jeg nærmest intet se den første time grundet tåge, hvilket gjorde obsbetingelserne en smule svære. Det klarede dog nogenlunde op herefter, hvilket satte skub i lidt småfugle. Her kunne jeg fremtrylle et pænt antal skovpibere kombineret med hele to bjergvipstjerter. Ikke just noget at prale af, men egentlig okay, hvis man tager vejret i betragtning. 

Over havet skete der nærmest intet, da jeg ikke på noget tidspunkt kunne se længere end til brændingen. I tågen blev det alligevel til 5 sydtrækkende almindelige kjover, hvilket gjorde det værd at kigge over havet. 

Sidst på morgenen havde jeg 3 trækforsøgende tyrkerduer, som gjorde at min puls steg for et  millisekund. Det var dog bare tyrkerduer, og ikke den ellers yderst velkomne turteldue. Den må vi bare nuppe senere så:)

Dagens observationer kan ses her

I ringmærkningen var det ufattelig stille, og de fik kun ringmærket sølle 4 fugle. Ikke lige hvad vi havde regnet med i dag, da det nemlig er Jonas' fødselsdag. Man skulle tro at han havde opført sig nogenlunde ordentligt så vi kunne få nogle fugle, men ak nej. Der måtte han skuffe os;)

Til gengæld blev vi dejligt overrasket over at få gæster som medbragte kage i dag, hvilket var et dejligt sammentræf med Jonas' fødselsdag. Det hjalp lidt på den manglende fugle i dag. Finders der noget bedre end kage på en fuglefattig dag?

Ellers er der egentlig ikke så forfærdelig meget at fortælle om dagen i dag. Her til aften tog vi på restaurant for at fejre Jonas, hvilket nu også var meget rart. 

IMG_9855.JPG

I morgen lover de lover øst og sydøstenvind, så det kunne godt gå hen og blive rigtig godt. Vi krydser fingre!

Arrivederci

STH

Folk: Jonas Pedersen, Bent Jakobsen, Sebastian Thorup Hansen og Hanelie Sidhu

Endnu en høgs!

tirsdag 7. september 2021
Endnu en høgesanger blev i dag fanget! På hukket blev det til rødstrubede lommer, alke og almindelige kjover.
af Sebastian Thorup Hansen

Godaften nydelige mennesker!

Jeg er tilbage på stationen efter en dejlig konfirmation, og sikke en velkomst jeg fik! 

Må indrømme at jeg hang en smule med hovedet efter at have fået en kæmpe lussing i weekenden, i form af nøddekrige, sabinemåge og høgesanger i blåvand, alt imens jeg var til konfirmation hjemme i Hvidovre...

Heldigvis kunne Jonas, som den dejlige dreng han er, melde om en ringmærket 1k høgesanger på den første netrunde i dag, hvilket reddede mit humør gevaldigt. To høgesangere på 3 dage... Det er sgu godkendt. Så er weekendens lussing næsten glemt, da de andre nok skal komme igen senere på efteråret (please). 

IMG_9831.jpg

1k Høgesanger

Udover høgesangeren var der ellers ikke meget at prale af i nettene, på trods af at der blev ringmærket i 9 timer. Men A for effort må man sige:)
Dagens mærkning:
Løvsanger 2
Rødstjert 1
Jernspurv 1
Rødhals 1
Topmejse 1
Munk 5
Høgesanger 1
Havesanger 2
Tornsanger 1
Sum 15

IMG_9833.jpg

Ude på obsen skete der en smule, da der var et pænt ryk af rødstrubede lommer og almindelige kjover, hvilket gjorde at det ikke blev kedeligt derude for Simon og jeg. Vi talte 7 almindelige kjover, men der har i virkeligheden nok været flere. De var dog svære at blive kloge på, da de konstant fløj frem og tilbage, satte sig, jagede osv. 

Ellers kunne vi blot hive et par alke, samt lidt andefugle ud af dagens morgenobs. 

Dagens observationer kan ses her

Inspireret af morgenens høgesanger, tog Simon og jeg straks ud og luske efter morgenobsen, da der jo måtte sidde mindst 5 høgesangere rundt i krattene. Det gjorde der desværre ikke, men vi fik da tjekket både mosen, det hemmelige krat, tremaster og reginevej. Der var faktisk overraskende få fugle, og det var vist kun høgesangeren fra i morges der var med til at holde vores gejst opppe. 

Efter dagens lusk måtte vi desværre sige farvel til Simon, som tager hjemad i dag. Han kommer dog igen senere på efteråret, så det glæder vi os til. 

Af andre nævneværdige begivenheder kan nævnes, at Hr. Pedersens nye legetøj endelig er dukket op, så det skulle vi naturligvis ned til stranden og teste ud. Her blev højdepunktet blot en enkelt dværgryle. 

IMG_9842.jpg

JP med hans legetøj

Nu står den på lidt simpel aftensmad, hvorefter jeg i hvert fald skal se Danmark mod Israel. Kom nu Danmark! De andre hopper nok i seng. 

Ses derude

STH

Folk: Jonas Pedersen, Bent Jakobsen, Simon Græsbøll Iversen, Sebastian Thorup Hansen og Hanelie Sidhu


1  |  2  |  3  |  ...  |  22     NÆSTE