Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (4)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Kaffe og bog hygge indenfor, mens blæst og regn trommer på ruden

torsdag 29. februar 2024
af Morten Jenrich Hansen

Som varslet var vejret en udfordring med masser af regn og blæst.
Regnen varede hele morgenen og formiddagen, inden der kom et par timers ophold om eftermiddagen.
Vinden hele dagen fra syd og mærkbar med 10-11m/s i middelvind og kraftigere vindstød.

Mit forsøg på en tur til Sydhukket i morgentimerne blev hurtigt opgivet.
Dårlig sigtbarhed pga regnen og det eneste, som jeg fik ud af at gå en kort tur ude var vådt tøj.
I stedet fik jeg gjort alle fugleposer klar – nyvaskede og sorteret, så både ringmærkningslaboratorierne ved fuglestationens have og fyrhaven er klar med friske poser til, at der kommer fugle i nettene.
Jeg fik også oprettet de senest modtagne ringserier i ringdatabasen, så alt er forberedt til, at standard ringmærkningen kan gå i gang i morgen.
20240229_072925.jpg

Henrik dukkede op midt på formiddagen og afleverede et par papkasser med et par nye sko/tøj reoler, der skal samles og sættes op i det renoverede indgangsrum.
Da det over middag blev tørvejr nogle timer, drog Henrik videre for en tælling af ilanddrevne på Skallingen, mens jeg prøvede en tur til Sydhukket.
Der var dog stadig dårlig sigtbarhed ude over havet og ingen bevægelser af fugle derude, så jeg fortsatte gåturen til at runde Mosen.
Heller ikke der var der mange fugle at finde. Faktisk kun 4 Gråænder, lidt Sanglærker og Krager.
Ikke engang Hulduerne på bunkeren sad fremme, så trods tørvejr tænker jeg, at fuglene har trykket og siddet i ly og læ for den kraftige vind.

Efter den tur var det dejligt, at komme ind på fuglestationen igen og tilbringe resten af dagen i lænestolen med en kop kaffe og udforske fuglebøgerne i det righoldige bibliotek, som fuglestationen har.
Jeg er tanket op og klar til i morgen tidlig!

Folk på stationen: Henrik og Morten

Nydelige Havlitter ved strandkanten

onsdag 28. februar 2024
af Morten Jenrich Hansen

Trods lunere vejr med 5 graders varme fra morgenstunden og 7 grader midt på dagen, så kom der ikke rigtig gang i noget træk af fugle herude.
Ringmærkningen holdt sig til de helt små tal med en enkelt Solsort og en Jernspurv, som de eneste fugle, der fik ring på, mens dagens genfangst blev en Skovspurv mærket i juli sidste år.

Jeg fik altså tid til en tur til strandkanten på Sydhukket, hvor en lille flok på 8 Havlit havde slået sig ned relativt tæt på stranden.
Dagens fotos er derfor en afveksling fra fugle i hånden og bliver et par stykker af de flotte havdykænder.
DSC_4082.JPG
DSC_4096.JPG

Bent kom herud og brugte formiddagen, hvor han gik en runde på stranden og langs kanten af Mosen, uden at få noget banebrydende med i notesbogen.
Det gav ham tid til, at hjælpe mig med at udskifte net V6 i Stationshaven.
Der var sat et 10m net op på den position og det er nu skiftet til et 12m net, så der er overensstemmelse med den normale standardlængde for det net.

Efter Bent var taget hjem ved frokosttid gik jeg op til Fyrhavens ringmærkningslaboratorie og fik samlet alle fugleposer sammen og rengjort, så de bliver friske og klar til den officielle start 01. marts.
Det var lidt besværligt at komme rundt oppe ved Fyrhaven, da den gamle Fyrmesterbolig er under udvendig renovering.
Der er murersvende og stilladser omkring bygningen og mod ringmærkningslaboratoriet og ind i Fyrhaven er der sat hegn op, så håndværkerne har fred til arbejdet og magasinplads til deres materiale.
Jeg fik hilst på turistguiden Stephanie ved indgangen til Fyret
Hun kunne fortælle, at det er lovet, at håndværkerne har afsluttet deres arbejde og pakket alt væk igen senest d. 08. marts, så vi får snart igen den normale adgangsvej til Fyrhaven.

I morgen er der lovet blæst fra syd og en del nedbør, så jeg forventer ikke at kunne åbne nogle net, men vil prøve, at sidde med teleskopet i klitten og se, om sydlig blæst kan bringe nogle fugle forbi ude over havet.

Folk på stationen: Bent og Morten

Vinterligt med rimfrost i morgentimerne

tirsdag 27. februar 2024
af Morten Jenrich Hansen

Månen var en stor projektør det meste af natten på en klar og kold himmel.
Selvom der før solopgang var kommet skydække ind over, så stod jeg op til rimfrost og en temperatur på -1 grad.
Det havde givet et tyndt lag is på havedammen og nettene var dækket af rim, men dog ikke frosset mere sammen, end at jeg kunne åbne i stationshaven.
Pga den lave temperatur holdt jeg mig igen fra at gå op til Fyrhaven og åbne net deroppe.
Ville sikre mig, at jeg kunne nå hyppige runder, så ingen fugle risikerede at blive underafkølet ved at hænge i net.
Der var nu ikke mange fugle i haven denne morgen, så det var mest tomme net jeg fik tjekket.
Eneste fangst blev 2 stk Rødhals og kontrol af en Gærdesmutte.
Den sidstnævnte blev mærket d. 15. oktober 2022 af Merit og blev genfanget en enkelt gang i 2023 af Bent d. 02. februar.
20240227_100615.jpg
Der skulle blot 2 stk Rødhalse til at blive dagens topscore art på ringmærkningslisten.

20240227_083255.jpg
Eneste anden fugl i hånden blev denne Gærdesmutte ringmærket i efteråret 2022.
Derfor ved vi med sikkerhed, at fuglen nu er adult og for længst har skiftet alle ungfuglefjer.
Det passer da også med, at jeg ikke kunne se nogen fældningsgrænse i vingens dækfjer, der alle er af adult type.


Morgenens bedste fugl blev hørt på lang afstand, da en Trane kaldte nogle gange fra et sted dybt inde i det lukkede militære skydeterræn.

Uden fugle at ringmærke gik jeg i gang med nål og tråd mellem netrunderne.
Fik lukket nogle af de største huller i havens net, men det var en kold fornøjelse for fingrene i dag, at stå ude og sy netmasker sammen.
Endte med at finde ind i køkkenet og lave en god varm balje sæbevand, så køleskab og fryser blev rengjort.
Dermed er fryseren klar til på fredag, hvor jeg får leveret en stor kasse kød fra min lokale kødpusher i Århus å-dal.
Det er kød fra Skotsk Højlandskvæg, der laver vigtig naturpleje med afgræsning af engene omkring vådområderne i.
Trods snak om oksekøds klimaaftryk, så syntes jeg, at kan vi i løbet af foråret kan spise dette kød med god samvittighed på fuglestationen.
Deres afgræsning er medvirkende til øget biodiversitet og mht dyrevelfærd er det i top med dyr, der har gået ude og er slagtet lokalt uden lange transporter.
Nok om mad  - det er trods alt fugle det bør handle om her, men dagen bød altså ikke på meget at berette om på den front.

Jeg prøver igen i morgen, hvor temperaturen skulle stige til ”varme” 7 grader, så måske giver det et lille ryk af nye fugle til haverne.

Folk på stationen: Morten

Tyvstart på forårets ringmærkning

mandag 26. februar 2024
af Morten Jenrich Hansen

Efter at Bent var flink, at give mig et lift søndag eftermiddag fra ringmærkernes årsmøde i Dalum til Blåvand Fuglestation, kunne David nå, at tage imod mig på fuglestationen, inden han søndag aften drog hjem fra en weekend herude.
Jeg blev derfor vel modtaget, selvom jeg kom nogle dage før tid.
Jeg glæder mig over, at være tilbage og ser frem til endnu et forår omkring Hukket med skønne oplevelser blandt fugle og gode folk.
Jeg vil meget koncentrere mig om ringmærkningen og hjælpe med oplæring af de øvrige frivillige, der tropper op i løbet af sæsonen, men det bliver nok også til lidt diverse obs i området og morgener ved havet på dage, hvor vinden vil være for kraftig til at åbne net.

Her mandag morgen kunne jeg begynde at åbne net i Stationshaven i svag vind og tørvejr efter en nat, hvor temperaturen var faldet til lige over frysepunktet.
Stormen Rolf i sidste uge havde godt nok efterladt flere små grene og kogler fra havens træer i nogle af nettene, men det lykkedes mig efterhånden, at få ryddet de net, så jeg havde alle net i Stationshaven åben efter en times pillearbejde.
Jeg holdt mig i dag fra Fyrhaven, men fik da fanget de første fugle for fuglestationen i år.
Jeg kender jo procedurerne for arbejdet på fuglestationen og kunne gå i gang uden yderligere introduktion og fik dermed startet lidt før den officielle forårsstart d. 01. marts.

Der er dog sket noget i huset, siden jeg sidst var her.
Både indgangspartiet og ringmærkningsrummet ved gavlene af fuglestationen er under den store renovering og har fået repareret de store sætningsskader i murværket.
Det giver lige i øjeblikket et større rod indenfor, men mon ikke vi får styr på indretningen og ryddet godt op, inden fuglestationen bliver helt fyldt med folk senere på sæsonen.
I køkkenet kan jeg glæder mig til at bruge et helt nyt komfur, så der skal nok komme nogle gode måltider på bordet i løbet af foråret.
Nyt blev også installeringen af et fibernet til internetforbindelsen, hvor en tekniker midt på formiddagen kom forbi og skiftede det gamle wi-fi modem.
Jeg tør ikke love, at bloggen bliver bedre af den grund, men vi skal da gøre vores bedste for, at give en daglig opdatering af, hvad der sker på fuglestationen de næste måneder.

Mellem netrunderne fik jeg tømt mine tasker og indrettet mig på et værelse.
Efter at have lukket net kl 13 fik jeg cyklen klar og taget en tur til Blåvand for forsyninger til køleskabet.
Nu er jeg derfor klar til at bruge mere tid på fuglene i morgen, men det blev da til årets første ringmærkede fugle på Blåvand fuglestation i dag.

Første fugl i net kom allerede mens jeg gik og pillede grene ud af net for at få alle åbnet og en hun Solsort fik dermed æren af, at få den første ring på for i år.
20240226_8E31855solsort.jpg
Årets første ringmærkede fugl blev en Solsort hun, der kom så tidligt, at der ikke var meget lys at fotografere i.

Lidt senere kom der også nogle genfangster, hvor denne gamle han Bogfinke blev første kontrol i år.
Den har nok nærmest ventet på, at jeg kom i gang, for den har prøvet turen hele 18 gange siden den blev mærket som 2k fugl d. 10. marts 2022.
Genfangsterne er fordelt over marts, april, maj, juni og juli 2022; samt marts, april, maj og oktober 2023.
20240226_CX11456bogfinke1.jpg
En gammel kending af en han Bogfinke, der nu har været i vores hænder 20 gange siden starten af marts 2022

20240226_9DM5934topmejse.jpg
Topmejsen er en art, som jeg sjældent står med i hånden hjemme ved Brabrand sø, men er et fast og glædeligt bekendtskab, når jeg opholder mig på Blåvand Fuglestation

Ud over fuglene i nettene kunne jeg nyde lidt forårsstemning med flere syngende Stære.
Bl.a. én, der havde imitation af Vendehals med i repertoiret.
En god lyd, men lige tidligt nok på året til den ægte vare..

Ringmærkning (mærket/kontrol/total):

Gærdesmutte                          0                          1                          1
Jernspurv                                1                          0                          1
Solsort                                     1                          1                          2
Topmejse                                 1                          0                          1
Grønirisk                                  1                          0                          1
Bogfinke                                   2                          1                          3

Sum                                         6                          3                          9

Folk på stationen: Morten                           

A few Bullfinches and Redpolls

lørdag 18. november 2023
af Antonia Greil

Today was a quiet day of ringing. The wind was increasing throughout the day, so we had to close the Lighthouse Nets a little earlier than the Station. As we opened nets in the Stationgarden, two beautiful male Bullfinches (Dompap) immediately flew in. That was a promising start, and male Bullfinches are just really a very nice sight. Still, the day was not as good in numbers as yesterday. In the Lighthouse we only caught one Blackbird (Solsort). The Garden was better, with 4 lovely Redpolls (Gråsisken), three of them being male. In general, throughout all species, we did catch more males than females today, which is coincidence but still kind of interesting. We recaptured some Blue, Great and Coal Tits, which seem to have been staying in the garden for some days now. At one point, a Sparrowhawk (Spurvehøg) got into the net, but it often depends on a few seconds if you are fast enough to reach the net before it manages to fly out again. And today we were not fast enough, sadly. But it was close! A few Waxwings were flying over the garden and we could listen to their lovely sound.

 Gimpel.jpg

Ringed:

4 Blackbird (Solsort)

4 Bluetit (Blåmejse)

4 Redpolls (Gråsisken)

3 Bullfinch (Dompap)

1 Chaffinch (Bogfinke)

2 Great Tit (Musvit)

Total: 18

 

Recaptured:

2 Bluetit (Blåmejse)

5 Great Tit (Musvit)

1 Coal Tit (Sortmejse)

Total: 8

A flock of Redpolls

fredag 17. november 2023
af Antonia Greil

Henrik and I opened the nets in the morning and had a very nice ringing day.

We were lucky to catch some Redpolls, most of them Common Redpolls (Stor Gråsisken). If I remember correctly, the last flock we had was around one week ago, so it was good to see those birds again. Apart from that, Great and Blue Tits (Musvit and Blåmejse) were very common today. I was happy about a beautiful adult male Greenfinch (Grønirisk), which we have not had for some time. Including the recaptures, we caught over 40 birds today! You can see the full numbers at the bottom. In between the netrounds, flocks of Common Crossbill (Lille Korsnæb) were feeding on the pine trees in the garden, and I very much enjoyed looking at those beautiful birds. Overall Henrik and I were very happy with the outcome of this day.

CommonRedpoll.jpg

Ringed:

1 Goldcrest (Fuglekonge)

4 Bluetit (Blåmejse)

10 Common Redpoll (Stor Gråsisken)

1 Redpoll (Gråsisken)

2 Chaffinch (Bogfinke)

1 Redwing (Vindrossel)

3 Blackbird (Solsort)

1 Wren (Gærdesmutte)

1 Song Thrush (Sangdrossel)

Total: 24

 

Recaptured:

1 Greenfinch (Grønirisk)

4 Bluetits (Blåmejse)

1 Tree Sparrow (Skovspurv)

3 Goldcrests (Fuglekonge)

6 Great Tits (Musvit)

1 Blackbird (Solsort)

1 Coal Tit (Sortmejse)

1 Robin (Rødhals)

Total: 18

Longeared Owl and Woodcock!

torsdag 16. november 2023
af Antonia Greil

Standardized Season may be over, but the birds are not! So of course, Joseph, Henrik, David and I did our duty and went perfectly on time outside to do the Morning Observation. It was cold, but the sun was rising and we had a really nice morning. The most exciting bird was probably the Barn Swallow (Landsvale), which is pretty late to be flying around here now. Apart from that, we had very nice view of two White-tailed Eagles (Havørn), flying around and resting on the beach. With over 800 individuals, Common Scoter (Sortand) was the most observed bird today. You can see a list of all observations here.

After that, Henrik and I opened all the nets in both gardens, not having any expectations apart from Blackbirds (Solsort) and Goldcrests (Fuglekonge). Well, it turns out, we got not only one, but two big surprises! The first one was especially a highlight, even though we had both birds before this season. A beautiful Longeared Owl (Skovhornugle) flew into the Helgolandtrap and now can proudly wear a ring. As none of us expected something exciting happening today, all four of us were really amazed. Looking into those intense orange eyes really is an experience.

Waldohreule.jpg

But it was not over yet. Just when we were about to close the nets, a second bird was flying into the direction of the Helgolandtrap. We already had opened the door, as we were about to leave, but as we walked into the trap to have a better look, a Woodcock (Skovsneppe) flew up and gladly did not escape through the open door. So we also ringed a Woodcock today, and the Helgolandtrap really did a great job today.

Woodcock2.jpg

Apart from that, ringing numbers were rather low: We ringed 1 Goldcrest (Fuglekonge) and 6 Blackbirds (Solsort), and recaptured 1 Dunnock (Jernspurv), 1 Goldcrest, 1 Great Tit (Musvit), Blackbirds and 1 Robin (Rødhals).

People at the Station: Antonia Greil, Joseph Stephan, Henrik Böhmer, David Manstrup

Sidste standard dag!

onsdag 15. november 2023
af Louis Kristoffer Poulsen

Så blev det d. 15 og dermed også sidste dag i den standardiserede periode, jeg vil herunder lave en kort opsummering over højdepunkter måned for måned.

August, når jeg tænker tilbage på august er der nogle få ord der kommer frem som beskriver den meget godt, Strandskader!, Rider, Lille Stormsvale og 60 års jubilæum.

Et af de absolutte højdepunkter for denne måned, og faktisk hele sæsonen, i hvert fald for mit vedkommende, var d. 16. August, da det højeste antal strandskader i 26 år, passerede hukket på vej mod syd. Næsten 3700 blev det til! Det blæste 14m/s fra NV. og de kom bare væltende over og mellem de store bølger. Samme dag havde vi også to trækkende Hvidbrystede præstekraver, + en Sodfarvet skråpe! Det er en dag jeg vil glemme sent!

En anden dag med gode antal var d. 9. Hvor mere end 1000 Rider trak forbi, mange af dem kom inde over stranden, og lige forbi sabinebunkeren hvor vi sad, det var virkelig fantastisk, når de kom smadrende lige forbi hoved på en! Samme dag trak også 4 stks. Lille Stormsvale!

Der røg også en 1K Høgesanger i nettet d. 25., hvilket var til stor begejstring, for specielt ringmærkerne, da der ellers ikke havde været så meget guf i nettene.

Det var også i august at stationen fyldte 60 år, hvilket blev fejret d. 5, hvor masser af gamle frivillige, og andre med relation til stationen dukkede op til grill i gården;)

A._August.png

September

Når man tænker september, kan man ikke undgå at tænke Dværgværling!

Hele ..ja jeg har faktisk ikke nogen ide om hvor mange der har været, da det er nærmest umuligt at sige hvilke der kan være gengangere. Men mange var der! og i perioder blev de set nærmest dagligt ind i starten af oktober! Der blev også ringmærket 2 individer i løbet af slut september og start oktober.

Når vi snakker rovfugle fik vi da også lidt goder ude på obsen, i form af 2 stks. 1K Steppehøge, en han og en hun.

Vi fik også nogle gode dage med vestenvind i bunkeren, hvilket startede stormfugle sæsonen rigtigt. Vi fik blandt andet den første Store Stormsvale, 2 stks. Sabinemåge og den første Lille Kjove, + en af de rigtigt gode, nemlig en Storskråpe d. 24.!

Af store tal kan Engpiber ihvertfald nævnes, med over 19000 trækkende alene i september + 1. dag af oktober!!

Ved nettene fik hele to stks. Lille Fluesnapper ring på d. 14.

Månedens lokalt sjældneste fugl blev en trækkende Indisk gås, det er 9 år siden den sidst er set på hukket!

A._September.png

Oktober 

Oktober skete der generelt lidt for lidt, men vi skal heller ikke gøre det være end det var, for der skete der da bestemt også lidt guf indimellem, specielt havfugle leverede i en vis grad.

D. 2. Oktober fik vi besøg af en 1K Jagtfalk, som før den smadrede ud over havet sad og hyggede på “fyrhavebunkeren” i et kvarter.

Det er også en af dem man ikke lige glemme, da den kom smadrende over hoved på os på få meters afstand.

Fra. d. 13.-15., blæste rigtig fint fra V. og der var godt fyldt op i bunkeren. Det blev da også til et par fine havfugle i form af, 3 Sabinemåger, på en dag!, 1 Lille. og 2 Store Stormsvaler,  4 Lille Kjove og 3 Mellemkjover, + en lækker Gråmåge, det var sqi nogle fine dage!

Andre bemærkelsesværdige obs. var en trækkende Brilleand d. 10., og en Trækforsøgende Nøddekrige over obsen d. 16.!

A._Oktober.png

November 

Dværgmåger! Hold da helt op der har været mange af disse skønne små måger.

Alene i november + de to sidste dage af oktober har 10251 Dværgmåger i skrivende stund passeret hukket på vej mod syd!!!, holymoly det har været en fornøjelse.

Jeg har fået noget dobblet min total af min yndlings måge dette efterår!

Er der sket andet i november? ..nårh ja, der var lige dagen d. 5. Med en heldags stationær Gråsejler, 6 Islommer!! Og en 2K+ hun Steppehøg!!

I november har vi i skrivende stund haft 9 islommer!! Det er altså lækkerier på højt plan.

D. 13. røg der en Gærdesanger i nettet, som mistænkes for at være en af de østlige arter, den er dog lige nu på vej til DNA prøver, for at afgøre dette;)!

A._November.png

----

Til sidst vil jeg lige lave en lækker total antals liste over udvalgte arter:

Lille Kjove - 7, Mellemkjove - 8, Almindelig Kjove 341, Lille Stormsvale 5, Sabinemåge - 8, Ride - 1814, Dværgmåge - 10346, Islom - 13, Steppehøg 3, Strandskade - 16880, Dværgværling - mange.

----

Og så til sidst lidt om dagen, i dag.

Det var meget mærkeligt at tænke på at det var sidste morgen obs man var i gang med, da man stod derude i dag. Det startede ret stille, dog med en hel del lommer, som viste sig at fortsætte resten af dagen. Ihvertfald nogle af fuglene er formentlig nogle der raster på vandet og er blevet skræmt op af en båd, og der var også en del der fløj nord. Men langt de fleste fløj ikke nord igen. 936 kom vi op på med både syd og nord gående fugle, og 821 af dem mod syd, der er altså en hel del!

Vi blev også forkælet lidt senere på obsen i form af en meget sen Landsvale, og senere først én, og så 2 Islommer!

Ved nettene var der ret stille, med 8+ mærkede fugle, da nettene stadigvæk er åbne da denne blog ryger op, så måske den bliver opdateret hvis der ryger noget sjovt i;)

Alle observationer fra i dag kan ses her:

Folk på stationen: Louis Poulsen, Anton Liebermann, Joseph Stephan, Antonia Greil

WhatsApp_Billede_2023-11-15_kl._13.53.49_7f05266c.jpgTak for en god sæson, til alle de mange, mange, mange mennesker der har vi forbi stationen i længere eller kortere tid;)Skaermbillede_2023-11-15_142433.png

Starling and Schnitzels

tirsdag 14. november 2023
af Antonia Greil

A slow wind from NE with 4m/s was the starting point of this morning. At the Morning Observation, Louis and Joseph counted numbers of over 300 Redthroated Divers (Rødstrubet Lom), 1 Red-necked Grebe (Gråstrubet Lappedykker), some Gannets (Sule), a few Little Gulls (Dværgmåge) and Razorbills (Alk). The best observation was a Short-eared Owl (Mosehornugle), which they had a good view of. You can see a comprehensive list of all observations here.

Sumpfohreule.jpg

In the ringing, Anton and I had a slow morning with mainly Blackbirds (Solsort). In the first round however, a nice surprise was waiting in the net: a Starling (Stær)! I have never seen one in hand and therefore was delighted by the beautiful blue and green shimmering colors, as well as the elegant spotted feathers. You can see this lovely adult male Starling in the picture below. We also spent some time data checking and are now up to date again, which feels great!

Starling.jpg

snitzell.jpg

For dinner, Joseph made his delicious Schnitzel again, with just the perfect amount of salt. I assisted him in the kitchen which was a lot of fun! All of us enjoyed this meal and each other’s company, we were talking about Blitzbahnen and teaching us sentences in other languages. We might try some Nightcatching later, and if so we’ll hopefully be successful!

20231114_192942.jpg

People at the Station: Louis Poulsen, Anton Liebermann, Joseph Stephan, Antonia Greil

Snitzler incoming

mandag 13. november 2023
af Anton Liebermann

Tåget her til morgen med kun 200-300 meters sigt. Det var dog fedt at åbne net i dag, da der var pænt med vindrosler og solsorte i luften. Forhåbningerne var til stede, og især efter at have skræmte 3 skovsnepper op i fyrhaven, hvor den ene af dem lige tog en tur ind i Helgolandsfælden. Desværre blev det dog en u-vending, før den drog ud over mosen.

Ringmærkningsmæssigt fik vi lidt af solsortene på første runde, men så døde dagen også allerede der. På lukkerunden var der en lille overraskelse til Antonia, som fik sig en ny mærkeart i form af en flot ung han Husrødstjert.

386864448 1676028866214560 3374271075440229555 nSnitzelEn imm havørn kom lavt over fyrhaven, inden den slog sig ned på stranden. Ellers var det svært for vores 2 kære observatører i dag, som fik fundet en sen Landsvale i tågen. Og ellers kan nævnes lidt snespurve.

Bent var forbi, og gav stationen en tur til byen for en omgang handle handle, så vi lige kan klare det de sidste par dage. Regn hele eftermiddagen var hyggeligt, og Louis forkælede os med lækker mad her til aften. Ellers har Antonia og jeg været aktive med datatjek, hvor vi brugt flere timer omkring middag på at køre igennem, så vi er ved at være klar til at sende ind her ved sæsonafslutning. Nu håber vi at kunne få lidt flere fugle til Danmarks vestkyst i morgen, når vinden drejer nok engang i vest.


1  |  2  |  3  |  ...  |  193     NÆSTE