Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2020 (262)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)(se alle)

Kvækerfinken er en smuk fugl

fredag 27. november 2020
I dag med 32 ringmærkede fugle
af Joshua Emil Haahr

I dag var endnu en solrig og vindstille dag på Blåvand Fuglestation.

Fra morgenstunden var der igen gang i finketrækket, hvor Kvækerfinkerne (Bramblings) var den mest dominerende art. Deres skingre kald kunne af og til høres i trætoppene fra haven. David Manstrup tog på stranden for at fotografere måger, og Bent Jakobsen var også forbi på visit.

Efter dagens ringmærkning, tog Emma og jeg på besøg i det gamle fyrtårn. Det føltes som 10.000 skridt op ad den lange smalle trappe, men det var hele udsigten værd. Med syn over landskabet giver det virkeligt en fornemmelse af hvordan det er at være trækfugl i Blåvand. Hvordan havfuglene kommer nordfra og bevæger sig omkring Hukket og evt. følger revet længere mod syd. Også hvordan småfuglene kommer flyvende over land og pludselig har brug for hvile eller mad og derfor søger ned i vegetationen ved Fyrhaven. Det var en fantastisk flot udsigt!

Alt i alt har det igen været endnu en dejlig dag i Sydvestjylland nu hvor november så småt lakker mod enden. Her får i lige nogle stemningsbilleder fra dagens begivenheder. 

IMG_7133.jpg
Poserne var fyldte

IMG_7135.jpg
Emma puster på maven af denne Kvækerfinke (Brambling) for at se, hvor meget fedt fuglen har.

IMG_7140.jpg
Kvækerfinke (Brambling) han

IMG_7145.jpg
Og et close-up af dyret

IMG_7163.jpg
Emma med en Spurvehøg (Sparrowhawk) han

IMG_7169.jpg
Haven, nettene og huset vi bor i

IMG_7176.jpg
Mågefælderne med fisk og brød som madding

IMG_7179.jpg
Udsigten fra fyrret

IMG_7187.jpg
Udsigten mod Blåvand by

Dagens Ringmærkning:

ringmaerket_fugle_d.27.11.2020.PNG

Folk på stationen: 
Joshua Emil Haahr, Emma Engell Sohnemann, David Manstrup og Bent Jakobsen

Finketrækket og vejret overraskede

torsdag 26. november 2020
Hele 37 nye ringmærkede fugle
af Joshua Emil Haahr

I dag skinnede solen over Blåvand.

Derfor besluttede jeg at sætte net op i håb om at kunne ringmærke nogle fugle. Allerede fra morgenstunden var der gang i finkerne, som trak over stationen. Dette kunne også mærkes i nettene, og dagens bogfinke-total kom op på hele 12 ringmærkede individer. Derudover var to flotte Gulspurve (Yellowhammers) nogle af dagens højdepunkter.

Jeg har nydt hvert eneste sekund af i dag d. 26 november med hele 37 nye ringmærkede fugle. Det var en dejlig mængde - lige netop tilpas mange til at man har noget at lave, samtidig med at kunne nyde og fokusere på hver enkelt fugl.

David Manstrup kom forbi her til eftermiddag, og Emma fyrede op for en sublim risotto.

Nu skal vi se film, så resten af dagens blog må i nyde med et par stemningsbilleder.

Ha en dejlig aften!
Joshua

 IMG_7054.jpg
Gulspurv (Yellowhammer) han

IMG_7079.jpg
Grønirisk (Greenfinch) han

IMG_7088.jpgBogfinke (Chaffinch) han

IMG_7105.jpgBlåmejse (Blue tit) han

IMG_7095.jpgAlmindelig engelsød (Polypodium vulgare) fra Fyrhaven

IMG_7097.jpgForskelligbladet vortetand (Kindbergia praelonga) også fra Fyrehaven

IMG_7107.jpgKaffen bliver brygget

IMG_7060.jpg
Regnbue over fyret

IMG_7131.jpgAftensstemning i Blåvand

Dagens Ringmærkning:

ringmaerket_fugle_d.26.11.2020.PNG

Folk på stationen: 
Joshua Emil Haahr, Emma Engell Sohnemann og David Manstrup

Nye skilte til stationen

onsdag 25. november 2020
Der trak også 68 Rider forbi i dag
af Emma Engell Sohnemann

De sidste par dage har været med meget vind og knapt så gode forhold til ringmærkning. Så da vejret i morges var lidt mere stille i vinden, kunne jeg åbne næsten alle net i stationshaven. Det gav lidt fugle i nettene, men ikke til meget mere end tre Solsorte og en Blåmejse som fik ny ring på - de resterende tre fugle (2 Blåmejser og 1 Fuglekonge) var genfangster og blev blot aflæst og vejet. Jeg forsøgte dog i hærdigt med både brød og frugt under nettene, og en højtaler under nettet som i løbet af dagen afspillede Gråsisken, Silkehale og Topmejse. Silkehale og Topmejse er to arter som står på min ønskeliste for denne periode i Blåvand, iiih hvor ville det være dejligt med en Silkehale i hånden. 

Dagens morgenobs blev udført af Joshua, med hjælp fra søde David Manstrup som var forbi. De fik talt 68 Rider, 7 Dværgmåger og 460 Sortænder - en ok morgen for en dag sidst i november med sådan et vejr. 

Blåvand Fuglestation har ellers haft en del besøg i dag - bl.a. et lille hold fra Kalø højskole, som fik vist ringmærkning og en rundtur på hukket. Bent tog sig af formidlingen imens vi andre sad inde og hyggede med hindbær-rulade. 

John, Svend Aage og Bent satte i dag nye skilte op omkring fuglestationen. Det trængte stationen til, så andre kan blive godt informeret om at bygningen både er til Blåvand Fuglestation og Blåvand Naturcenter.

blaava.jpgRigtige handymænd skal der til! 

blaaaa.jpg

 Dagens Ringmærkning:

ringmaerket_fugle_d.25.11.2020.PNG

Dagens træktal fra morgenobsen kan ses her

Folk på stationen: 
Joshua Emil Haahr, Emma Engell Sohnemann, Bent Jakobsen, John Frikke, Svend Aage Clausen og David Manstrup

8 Stormsvaler - en fantastisk havfugledag vi aldrig vil glemme!

søndag 22. november 2020
15 m/s fra V gav godt med lækkerier på havet.
af Joshua Emil Haahr

Da jeg stod op i morges, havde jeg ikke forventet at i dag skulle blive så fed som den gjorde!

Mathias Blicher Bjerregård ankom til stationen i går aftes for at opleve morgenobsen og den fine vindretning sammen med os. Han tog hele vejen fra Nordsjælland for at opleve en dags havtræk her i Blåvand, og jeg må sige at han ramte plet. Henrik Böhmer valgte også, af gode grunde, at havobse i bunkeren sammen med os.

Lige fra morgenstunden væltede det med fede fugle! Der var godt gang i Riderne (Black-legged kittiwakes) og ellers oplevede vi en ret fin artsdiversitet på havet. Fra kl. 08.47 kom den første Stor stormsvale (Leach's storm petrel) lige i strandkanten. Resten af dagen helt indtil kl. 16.17 kom de en efter en lige i strandkanten. Hele 8 stk. blev det til i løbet af hele dagen.

Også andre svedige arter som 2 stk. Mellemkjove (Pomarine jaeger), hvor en havde kølle og 2 stk. Thorshane (Red phalarope) også lige i strandkanten.

Det var en fed dag jeg aldrig vil glemme! Vi holdte ud indtil mørkets frembrud, hvor vi ikke kunne se Stormsvalerne mere. Mathias og jeg havde endda ved en 16.40 tiden en Stormsvale sp. som var forholdvis lille, men da det var helt mørkt lod vi den være som ubestemt. De sidste Stormsvaler kom ved en 15-16 tiden, så det kan virkeligt betale sig at holde ud til den bitre ende.

Tak for en fantastisk dag! Her får i lige et par stemningsbilleder.

 IMG_6969.jpg
Emma, Mathias og Henrik i Sabinebunkeren.

IMG_6974.jpg
Henrik og Mathias på udkig efter Stormsvaler

IMG_6976.jpg
Solens stråler i blæsevejret

IMG_6978.jpg
Mathias spejder i horisonten

Her er dagens total:

En_fantastisk_havfugledag_d._22.11.2020.jpg

Dagens havobs kan ses på DOFbasen her

Folk på stationen:
Emma Engell Sohnemann, Mathias Blicher Bjerregård og Joshua Emil Haahr

Islom (Great northern diver) fra Sabinebunkeren

lørdag 21. november 2020
Der blev havobset fra Sabinebunkeren og ringmærket et par Solsorte (Common Blackbirds)
af Joshua Emil Haahr

I dag tog jeg på morgenobs fra Sabinebunkeren på grund af den hårde sydvestenvind og støvregn i løbet af dagen. Emma satte net op ved en 08-tiden, men måtte lukke igen kort efter grundet dårligt vejr. Dagens ringmærkning blev derfor kun til 2 hanner af Solsort (Common blackbird), som vågede sig ud i stormvejret.

I bunkeren havde jeg fint besøg af Henrik Böhmer, som hjalp med tælling af trækket. Fra morgenstunden trak der en del Sortænder (Common scoter) forbi, og der var også fint gang i Riderne (Black-legged kittiwake). Derudover fik vi også vadefugle at se som Islandsk ryle (Red knot) og Sortgrå ryle (Purple sandpiper).

Böhmer har god efaring med havtrækket herude ved Blåvand, så jeg holdte mig ikke tilbage med spørgsmål. Efter at have set en del Rødlommer (Red-throated divers) trække forbi denne morgen bliver jeg nysgerrig på forekomsten af de andre beslægtede Lommer (Divers) her i området. Derfor spørge jeg lidt ind til, hvor ofte man ser Islom (Great northern diver) på disse kanter. Böhmer svarer at de af og til observeres i løbet af året, men at det ikke er hverdagskost. Omkring en 20 min efter råber Böhmer pludselig ISLOM (Great northern diver), og jeg får hurtigt øje på den store fugl. Den kom fræsende forbi på mellemdistancen i en fin vinterdragt. Den fremstod som noget af et brød i sammenligning med de beslægtede Rødlommer (Red-throated divers), der ellers trækker forbi. Fed oplevelse!

IMG_6950.jpg
Udsigten fra Sabinebunkeren

Ved en 13.30-tiden takkede vi af for i dag. På hjemturen gik jeg igennem mosen og lagde mærke til, hvor fin en vegetation klitterne herude indeholder.

IMG_6964.jpg
Den artsrige klitvegetation. På billedet ses bl.a. Alm. kongepen (Hypochaeris radicata), Revling (Empetrum nigrum), Bægerlav (Cladonia) og mosser som Kløvtand (Dichranum) og Cypresmos (Hypnum).

IMG_6962.JPG
Hulbladet fedtmos (Pseudoscleropodium purum). En af de almindelige, men stadig flotte mosser vi har i Danmark. 

IMG_6961.jpg
Nærbillede af den fine mos. Læg mærke til dens karakteristisk skinnende, fedtagtige skær.

IMG_6966.jpg
Her et landskabsbillede af mosen i slutningen af november. Dobbeltbekkasinerne (Common snipes) nyder vidst godt af den forhøjede vandstand.

Ringmærkningen gav i alt 2 stk. Solsort (Common blackbird)

Træktal fra dagens morgenobs kan ses her

Folk på stationen:
Emma Engell Sohnemann, Joshua Emil Haahr

Ny mærkeart for stationen

fredag 20. november 2020
Lidt ringmærkning og trækobs fra en solrig slut novemberdag
af Joshua Emil Haahr

I dag blæste det knap så meget, så efter morgenmaden blev nettene åbnet i stationshaven. Emma tog ansvaret for ringmærkningen, og jeg tog på Hukket. Igen i dag blev vi overraskede over at der faktisk var fugle både i nettene og på obsen. Slut november er åbenbart ikke helt så ringe endda. I hvert fald gav Hukket en fin mængde småfugle som Grønirisk (European Greenfinch) og Gråsisken (Common redpoll) udover de sædvanlige havfugle som Sortand (Common scoter) og Havlit (Long-tailed duck).

IMG_6855.jpg
Solopgangen fra Hukket er helt speciel. Lige meget hvor få fugle man ser på en morgen, gør denne udsigt det hele værd.

På ringmærkningsfronten fangede Emma bl.a. to hanner af Nordlig gråsisken (Mealy redpoll), der eftersigende var de første for stationen i 2020. Derudover ringmærkede vi fire stk. Sortmejse (Coal tit) som vi ikke er vant til fra ringmærkning på Gedser Fuglestation.

IMG_6916.jpg
To adulte hanner af Nordlig gråsisken (Mealy redpoll). Denne art er lidt større og har et mere gråt og koldt indtryk end Lille gråsisken (Lesser redpoll).


IMG_6931_1.jpg
Sortmejser (Coal tits)

IMG_6936.jpg
Et skud bagfra. Læg mærke til den lange hvide nakkeplet i den sorte hætte.

Ved en 09-tiden ringede Emma og sagde, at hun havde fanget en Pibeand (Eurasian widgeon) i stationshaven. Jeg løb fra Hukket så hurtigt jeg kunne for at hjælpe hende. Hun så den sidde under det lange net i færd med at spise af æbler vi havde lagt ud til droslerne. Hun sneg sig langsomt nærmere anden, og kunne hurtigt slå de to nederste lommer ned over fuglen. Den var meget yndig og ånbenbart ny mærkeart for stationen. Fed oplevelse!

IMG_6871.jpg
Pibeand (Eurasian widgeon) ung han.

IMG_6937.jpg

Mågefælderne var åbne hele dagen. Både Husskader (Eurasian magpie) og Solsortene (Blackbirds) var helt nede ved lokkemaden, men uden held.

IMG_6948.jpg
Stemningsbillede fra en eftermiddagsgåtur.

IMG_6944.jpg
En død Tundrasædgås (Tundra bean goose) fundet på stranden.

I morgen bliver der op til 14 m/s fra SV, så det ser vi frem til.

Indtil da, må i have en dejlig aften.

Dagens ringmærkningsdata:

ringmaerket_fugle_d.20.11.2020.PNG

Morgenens trækobs fra Hukket kan ses her

Folk på stationen:
Emma Engell Sohnemann, Joshua Emil Haahr og Bent Jakobsen på en lille visit.

Det blæser også i Blåvand

torsdag 19. november 2020
Obsen gav bl.a. en sen Fjordterne (Common tern) og vinden var for kraftig til ringmærkning.
af Joshua Emil Haahr

Nu hvor Rose, Michael og Luke har forladt stationen, kan man for alvor mærke stilheden på stationen. Vi har virkelig haft nogle fantastisk hyggelige dage de seneste par uger. Ofte har vi snakket om, hvor unikt det er at være samlet så mange unge fra forskellige steder i verden i et lille hus i Sydvestjylland - for at dyrke samme interesse for fuglene. Hvis ikke det havde været for denne passion vi alle deler, havde vi nok aldrig mødt hinanden og delt disse gode stunder sammen. Derfor vil jeg gerne, endnu en gang, understrege vigtigheden ved at sådanne feltstationer eksisterer, og håbe på at DOF også i fremtiden vil prioritere den fortsatte støtte hertil.

I går eftermiddag åbnede vi de små fælder ude på parkeringspladsen i håb om at fange måger. Vi smed både kød og brød ind som lokkemad, og af og til viste fleres Sølvmåger (European herring gulls) interesse. De forsøgte forsigtigt at hive brødet ud fra siden, men de turde ikke helt at hoppe ind. Over 10 sølvmåger fløj frem og tilbage over brødet, men ingen fangst endnu.

IMG_6827.jpg
Udsigten fra stuen

Inden aftensmad lavede Emma og jeg nogle kropsøvelser i haven for at holde kroppen i gang. Når ikke man går ringmærkningsrunder eller lange ture, er det nemt at blive for inaktiv på sådan en station. Derfor har vi sat os for at lave minimum 20 minutters øvelser hver dag. Det føltes fantastisk når det er gennemført. Det blev også lige til en tur i bølgen inden mad.

I dag blæste det for meget til at åbne net, så jeg tog ud på Hukket imens Emma havde onlineundervisning. Hun deltager i øjeblikket i et fag på hendes kandidat i Naturforvaltning. Kurset hedder Conflict Management og handler bl.a. om hvordan man tilgodeser forskellige interesser i naturen som f.eks. mountainbiking, jagt, fuglekigning, indhegninger med store græssere og hundeluftere. Det lyder jo egentlig meget spændende og relevant.

Morgenens obs blev foretaget fra Hullet i læ for en hård vind fra V/NV. Det var lidt underligt sådan at skulle tælle alene uden Michael og Rose. Nu er man pludselig på egne ben, og kan ikke få hjælp fra andre end en selv. Det gav, for mig, en stærk motivation til at gøre mig umage og få det hele med. Atmosfæren derude var helt speciel. Man blev konstant ramt af hårde vindstød sammen med en hel del byger. Ved synet af de kæmpe bølger og rusken i klitterne går det virkelig op for en, hvor stærke krafter der er herude. Det er vildt, hvordan vegetationen kan klare sig med al den forstyrrelse og saltpåvirkning.

IMG_6824.jpg
Blæsevejret

Jeg startede obsen uden nogle forventninger, og derfor kunne jeg mærke en glæde ved de få fugle som kom forbi. Nogle af de fedeste oblevelser fra obsen var de forbitrækkende Dværmåger (Little gulls) som bestod af både gamle og ungfugle. Derudover var det også noget af en overraskelse, da en ung Fjordterne (Common tern) trak forbi langs strandkanten. Det er ikke hver dag man ser sådan en fugl så sent på sæsonen.

IMG_6813.jpg
Obs fra Hukket

Emma og jeg har ryttet op i huset og forsøgt at få bugt med den store bunke af sengetøj fra de seneste par uger. Henad eftermiddagen gik vi en lang tur langs stranden for at opbleve blæsevejret. Vi skal som sagt bo her til midten af december, og forsøge at ringmærke og obse alt efter vejret. Vi satser på at skrive lidt til bloggen, når vi en gang i mellem har noget fuglemæssigt eller lignende at dele med jer, så forvent ikke en tætskrevet roman hver dag :-)

IMG_6847.jpg

IMG_6837.jpg

IMG_6833.jpg
Snespurv fra klitterne

IMG_6844.jpg

IMG_6850.jpg

Dagens observationer fra Hukket

Folk på stationen:
Emma Engell Sohnemann og Joshua Emil Haahr

Farvel til Luke, Michael og Rose

onsdag 18. november 2020
Året lakker mod enden
af Bent Jakobsen

Vejret i dag var fra morgenstunden regnfuldt med kraftig sydvestenvind. Dog opklaring i løbet af dagen

I dag forlod Luke, Michael og Rose os for at drage østpå. Michael til det fynske og Luke og Rose til København.
Luke tager på mandag videre til det engelske, og her venter så 14 dages karantæne pga Coronaen. Så vi sender ham gode tanker i karantænen.
Blåvand fuglestation siger 1000 tak til alle tre for nogle dejlige måneder og I vil blive savnet. Og forhåbentlig på gensyn.
Inden de drog af sted diskede Emma og Joshua op med hot dogs, som blev guffet med stort velbehhag.
Heldigvis bliver Emma og Joshua til midt i december.

Om morgenen var der en sidste morgenobs for flere af dem, og det gav en storkjove.

Farvel til folk. 20201118 110943

Der guffes hotdogs

Bent

Opsamling på efteråret der gik

mandag 16. november 2020
af Michael Brunhøj Hansen, Luke Nelson

Opdateres senere med en længere opsummering af efteråret. 19/11/2020

Udvalgte trækkende arter

Herunder en liste over nogle udvalgte trækkende arter fra dette efterår hvor der er lagt vægt på antallet og den bedste dag. Til sammenligning har jeg tilføjet tal fra sidste efterår.

ArtSamlet antalSamlet antalTendens/forskelBedste dag
 20202019 antaldato
KnortegåsM 1.076 6.299 ? 376 2. okt.
KnortegåsL 71 25 ? 15 27. aug.
Bramgås 1.780 3.655 ? 547 2. okt.
Grågås 2.027 4.089 ? 394 5. okt.
Kortnæbbet gås 434 1.138 ? 124 14. okt.
Fløjlsand 566 153 ? 40 12. okt.
Sortand 51.668* - - ~6.000 28. jul.
Toppet skallesluger 462 491 = 32 6 okt.
Skeand 69 39 ? 26 1. okt.
Pibeand 8.080 2.409 ? 2.166 6. okt.
Spidsand 2.070 570 ? 544 5. okt.
Krikand 1.873 472 ? 377 1. okt.
Rødstrubet lom 3.280 2.040 ? 365 2. okt.
Skarv 5.041 4.092 ? 626 17. sep.
Strandskade 9.859 16.948 ? 2.010 6. aug.
Strandhjejle 429 478 = 77 1. okt.
Stor præstekrave 1.486 915 ? 312 12. aug.
Småspove 166 227 ? 38 28. jul.
Storspove 219 577 ? 29 2. aug.
Lille kobbersneppe 1.592 1.925 ? 649 27. jul.
Islandsk ryle 4.565 7.412 ? 1.070 19. aug.
Sandløber 3.077 2.809 ? 400 19. jul.
Alm. ryle 3.629 4.014 ? 695 1. aug.
Stenvender 544 735 ? 95 18. aug.
Rødben 475 1.028 ? 108 1. aug.
Alm. kjove 29 74 ? 4 27. jul.
Hættemåge 2.821 3.283 ? 1.275 8. aug.
Dværgmåge 354 144 ? 205 3. nov.
Sorthovedet måge 3 6 ? 2 1. aug.
Sortterne 121 11 ? 117 28. jul.
Spurvehøg 189 220 ? 15 29. aug/2. sep.
Tårnfalk 184 109 ? 24 2. sep.
Dværgfalk 35 41 = 6 4. okt.
Blåmejse 1.527 57 ? 379 8. nov.
Bjergvipstjert 133 204 ? 13 1. okt.
Stær 58.192 36.257 ? 15.503 7. nov.
Lille korsnæb 442 74 ? 39 4. okt.
Engpiber 10.868   = 4.100 25. sep.
Skovpiber 291 480 ? 24 25. aug.
Bog-/kvækerfinke 22.728 41.079 ? 12.100 5. okt.
Grønsisken 1.018 1.018 = 117 23. sep.
Landsvale 6.734 12.664 ? 1.077 17. aug.
Hedelærke 69 90 ? 14 31. okt.
Bjerglærke 62   ? 14 4. nov.
Søkonge 16   ? 3 17. okt.
Lomvie/alk 1.317   ? - -
Stor flagspætte 24 3 ? 3 18. sep.
Lapværling 13   ? - -

Data fra DOFbasen. *Tal fra jul./aug. mangler; reelle antal nok omkr. 60-70.000.

Groft estimat: 190.000-200.000 trækkende fugle er blevet talt. 132000

SU-arter (5), Blåvands Huk og nærområdet

Blåstjert, ringm., Blåvand Fuglestation
Schwarz' løvsanger, ringm., Blåvand Fuglestation
Sibirisk bynkefugl, Tipmosen
Taigapiber, Skallingen
Amerikansk sortand, Blåvand Strand

SUB-arter

Islom
Sodfarvet skråpe
Pomeransfugl
Hvidbrystet præstekrave
Thorshane
Søkonge
Lille kjove
Mellemkjove
Hvidbrynet løvsanger
Fuglekongesanger, Skallingen og Grønningen
Lundsanger, ringm., Blåvands Huk
Nordlig blåhals
Lille fluesnapper, TDC
Storpiber, Mosen, Grønningen
Rødstrubet piber
Stor korsnæb
Dværgværling

Øvrige bemærkelsesværdige arter

Hedehøg
Tejst
Rovterne
Lapværling
Spætmejse
Fyrremejse
Træløber
Korttået træløber
Nordisk lappedykker
Rørdrum (nattræk)
Lille lappedykker (nattræk)
Slørugle (nattræk)
Natravn (nattræk)
Lille præstekrave

Ringmærkede arter

Species Art July August September October November Total
Black Scoter Sortand         1 1
Sparrowhawk Spurvehøg     1   1 2
Woodcock Skovsneppe       3 1 4
Common Sandpiper Mudderklire 1         1
Wryneck Vendehals   2       2
Great Spotted Woodpecker Stor flagspætte     8 1   9
House Martin Bysvale   1       1
Tree Pipit Skovpiber   4 2     6
Meadow Pipit Engpiber     5     5
Wren Gærdesmutte 3 5 21 61 8 98
Dunnock Jernspurv 4 18 66 15 1 104
Robin Rødhals 3 16 296 99 16 430
Red-flanked Bluetail Blåstjert       1   1
Black Redstart Husrødstjert 1       1 2
Common Redstart Rødstjert 1 31 19     51
Whinchat Bynkefugl   2       2
Stonechat Sortstrubet bynkefugl 1 2 1     4
Wheatear Stenpikker     1     1
Ring Ouzel Ringdrossel       1 1 2
Blackbird Solsort 6 4 3 58 81 152
Fieldfare Sjagger       1   1
Song Thrush Sangdrossel 6 3 28 37 11 85
Redwing Vindrossel     1 32 17 50
Grasshopper Warbler Græshoppesanger       1   1
Reed Warbler Rørsanger     
Icterine Warbler  Gulbug      
Lesser Whitethroat Gærdesanger  10    19 
Common Whitethroat Tornsanger  11      22 
Garden Warbler Havesanger    79  17      96 
Blackcap  Munk  13  59  78  12  164 
Greenish Warbler Lundsanger         
Yellow-browed Warbler  Hvidbrynet løvsanger      
Radde's Warbler Schwarz' løvsanger         
Wood Warbler  Skovsanger         
Chiffchaff  Gransanger  2 111  81  208
Willow Warbler  Løvsanger  125  27      157 
Goldcrest  Fuglekonge      39  273  40  352 
Firecrest   Rødtoppet fuglekonge       
Spotted Flycatcher  Grå fluesnapper       
Pied Flycatcher  Broget fluesnapper   67  14      81 
Willow Tit  Fyrremejse         
Crested Tit  Topmejse         2
Coal Tit  Sortmejse    29  49 
Blue Tit  Blåmejse  20  241  260  526
Great Tit  Musvit  115  12  138 
Nuthatch  Spætmejse       
Eurasian Treecreeper  Træløber         
Northern Treecreeper  Nordig træløber        1   1
Short-toed Treecreeper  Korttået træløber        
Great Grey Shrike  Stor Tornskade         
Jay  Skovskade         
Tree Sparrow  Skovspurv    16  24 
Chaffinch  Bogfinke  2 29  20  13  68
Brambling  Kvækerfinke      11 
Greenfinch  Grønirisk      19  25 
Goldfinch  Stillits     
Siskin  Grønsisken      23    31
Linnet  Tornirisk  7       12 
Lesser Redpoll  Lille gråsisken  9   22 
Red Crossbill  Lille korsnæb         
Common Rosefinch  Karmindompap         
Bullfinch  Dompap  1 30  11  12  58 
Northern Bullfinch Stor dompap       
Hawfinch  Kernebider       
Yellowhammer  Gulspurv 4 12    32
Reed Bunting  Rørspurv         
               
Total    77 492  849  1237  516   3171

 

 

Hæderlig afslutning på efterårssæsonen

søndag 15. november 2020
af Michael Brunhøj Hansen, Luke Nelson

Vejr: først nogen sol, men senere mest skyet. Jævn til hård vind fra omkring syd, og temp. på ca. 12 grader. God sigt.

I går så det ud til at vi måske skulle sidde i hullet eller Sabinebunkeren eftersom det så ret blæsende ud med riskiko for regn. Ikke desto mindre så vinden ikke så kraftig ud til morges, og det endte med at vi alligevel satte os ved den høje bunker. Mange var med til efterårets sidste officielle morgenobs: Emilia, Oliver, Emma, Joshua, Rose og undertegnede. Luke forblev alene på stationen og tog sig af ringmærkning.

IMG 9562
Mange observatører på en morgenobs der var noget bedre end sidste års ditto på samme tidspunkt. Foto: Oliver Zeeberg Nielsen

Dagen mindede meget om de forrige par dage med udtrækkende stære, nordentrækkende ederfugle og søndentrækkende dværgmåger, lommer, gæs og ænder osv.

Der var tidligt trækkende stære samt en flok sjaggere og nogle vindrosler.

En nordisk lappedykker kom på klassisk vis trækkende i revet og landede bag brændingen. Det blev vel dagens fugl. Senere kom der en lille alkefugl som vel kun kunne være en søkonge. Lige før den havde

Småfugletrækket var ikke imponerende. Mest nævneværdigt er, udover stærene, 5 bjergirisker, 16 gråsiskener, 

Der kom et par rovfugle. Spurvehøg og musvåge, og en smuk 1K blå kærhøg kom trækkende over stranden i modvinden.

IMG 9570Blå kærhøg trækkende over stranden. Foto: Oliver Zeeberg Nielsen

Hen mod slutningen af morgenobsen opdagede jeg en rastende alk i tæt på land. Nu blev Oliver rastløs, for det var en art han meget gerne ville have et billede af. Han løb således ned på stranden for at fotografere den, og det lykkedes rimelig godt!

IMG 9734
Rastende alk. Foto: Oliver Zeeberg Nielsen

Alt i alt blev det en flot afslutning på efteråret. Det slutter dog ikke helt her; i morgen kommer der en lille opsamling på efteråret der gik, så læs med der! 

 


 

Today was the last official day of the season, but unfortunately due to the wind we were unable to complete the standardised ringing as I could only open three nets. Whilst the others went on the morning observation I tried my luck with the nets and playing some sound, managing to catch six birds.

20201115 210456

Blackcap. Photo: Luke Nelson

Today has been a relaxed day filled with Hygge. For lunch we had some leftover Cauliflower soup from last night which Emma and Joshua had made, then this afternoon we’ve been watching Twin Peaks and had some aebleskiver, another Danish first for me! We said goodbye to Emilia and Oliver this evening who are headed back to Copenhagen after their week with us, which has been a lot of fun!

I’ll be leaving the station on Wednesday, heading to Copenhagen with Rose to stay for a few days and meeting up with Daniel, before returning to the UK next Monday. Tomorrow I’ll make a summary of what we’ve caught this season and my experience here, which has gone by quickly! 

Species Ringed Recaptures
Blackbird (Solsort) 1 0
Blackcap (Munk) 1 0
Great Tit (Musvit) 1 0
Blue Tit (Blåmejse) 2 1
     
Total 5 1

 


1  |  2  |  3  |  ...  |  112     NÆSTE