Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (120)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Drøn på! Når nej...

lørdag 27. august 2022
Idag var der fart på! - eller altså... morgenobsen var fyldt til randen af mennesker og kliktællere der ikke alle var i brug.
af Lise

Sæt jer klar til vilde beretninger om dagens slid og slæb.


Den lækre periode med østenvind døde ud idag, og vi stod op til en nordenvind af pæn kraft. Så kraftig en nordenvind at Jonas ikke ville åbne nettene, og vi stod derfor alle 7 i hullet (et flot klippet læhul i et hybenkrat tæt på den normale obs-post) og havde for mange klikkere og for få trækkende fugle. Højdepunktet var 3 almindelige kjover(Arctic skua) og ellers var der bare lidt blandede vadefugle og en masse skarver(Cormorant).
Merit, Marie og jeg smuttede derfor ned og kiggede efter farveringe på måger i strandkanten i stedet da vores energi var lidt bedre brugt dernede. Vi fandt ca 3 ringe, hvoraf jeg fik set min første gule farvering :). Det var dog kun muligt at aflæse en af ringene da vores scopes rykkede så meget i vinden. Vildt hvordan Merit kunne aflæse mågeringe i en januarstorm - respekt!

Blog billede 27 08

Blog billede 27 08 2.0

Vi var gode til at hygge efter standardtiden var ovre. Det blev til en handletur med de fedeste tilbud, lidt kortspil, lusk uden nogen succes, bærsamletur og dessert x2.Vi biksede koldskål sammen af handleturens rov og fik os senere en omgang rødgrød med fløde til ære for vores tyske ven Marie. Hun ser potentiale i retten, men er ikke helt overbevist da vi servede den hurtige version ud af en pose :)

Her til aften sagde vi farvel til Ole, Merit og Simon som har været klasse selskab den sidste tid. I skrivende stund kæmper Merit og Simon sig vej henover jylland, på vej mod deres hverdagsliv :'). Vi glæder os til at se jer igen i september til spas og løjer!

Jeg takker af for denne hyggelige men fuglestille dag.

Folk: Jonas Pedersen, Lise Hykkelbjerg, Marie Burdorf, Ole Friis Larsen, Sebastian Thorup Hansen, Simon Græsbøll, Merit Lenk og David Manstrup