Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (118)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)
Se indlæg fra måned: jan. (15)feb. (1)mar. (31)apr. (29)maj (30)juni (31)juli (22)aug. (28)sept. (30)okt. (30)nov. (17)dec. (1)

Køkkenet er stort set færdigt!

mandag 31. januar 2022
Ellers en kold og stille dag
af Merit Lenk

Jeg havde jo høje forventninger til i dag, hvad fuglene angik, men blev dog lidt skuffet over resultatet. I de tre timer, som Bent og jeg havde nettene åbne i, nåede vi blot at få en enkelt genfangst af en Sortmejse (Coal Tit, Periparus ater), som vi allerede har fanget flere gange i år. Det var dog alligevel skønt overhovedet at have haft muligheden for at åbne net, og så endda hele stationshaven, da der stort set var vindstille i formiddags. 

Man kunne også mærke kontrasten tydeligt, når man gik udenfor, da der i modsætning til størstedelen af sidste uge pludseligt var helt stille udenfor. Der var hverken brusen fra havet eller susen fra vinden. Det var på en mærkelig måde beroligende, sådan en stilhed efter en veloverstået storm. 

I løbet af dagen kiggede både elektrikeren, Svend Aage, Jørgen, Grete og Bent forbi, og det blev, som altid, til både hyggelig kaffe og kage, men også lidt aktion i huset. Elektrikeren har fået installeret både emhætte, opvaskemaskine, komfur og den nye vaskemaskine/tørretumbler, og Svend Aage og Bent har fået ryddet mange af tingene, der førhen har stået i papkasser i vindfanget, ind i de nye skabe i køkkenet. Derudover har jeg fået sorteret igennem i de resterende kasser, så vi kun sætter de fødevarer tilbage, som folk også fremover kan have gavn af :) Så nu mangler køkkenet virkerligt kun de allersidste detaljer, som nok falder på plads i løbet af de næste få uger! Det er blevet rigtig godt indtil videre, må jeg sige. 

Og så fik jeg indviet køkkenet i aftes! Jeg har i løbet af sidste uge overvejet lidt, hvad der er mest passende at lave som den første ret i det nye køkken, og besluttede mig for at lave en stationsklassiker. Jeg kunne dog ikke rigtig komme i tanke om så mange muligheder, som gav mening for en enkelt person, endda nu hvor jeg jo snart tager afsted igen.
Så derfor besluttede jeg mig for at ære den indsats, som Sebastian og Jonas ydede sidste år, ved at lave en omgang nuggasta - fuldkommen efter deres opskrift, som jeg fik skrevet ned ordret efter Jonas i efteråret. Det smagte lige så forvirrende, som sidst! :D Og selvom det måske ikke var et kulinarisk mesterværk, som køkkenet blev indviet med, så synes jeg alligevel at det var rigtig passende :) 

I morgen er min sidste fulde dag på stationen for denne gang, og det ser ud til at skulle regne og blæse lidt igen, så det bliver nok "blot" til et mågetjek på stranden, og så indtastning af lidt mere data fra 2000 :)

Vi ses i morgen!

 

Folk på stationen: Bent, Jørgen og Grete, Svend Aage, Merit

Storm på en ellers stille søndag

søndag 30. januar 2022
Større forhåbning for i morgen!
af Merit Lenk

Vejret var meget pænt fra morgenstunden, med næsten helt blå himmel og sol. Vindens hylen udenfor mindede mig dog tydeligt om stormen, og da militæret jo stadig havde lukket af for sabinebunkeren, blev jeg altså indenfor om formiddagen. I stedet for at obse fik jeg altså fortsat indtastet lidt mere data fra 2000. 

Bent og Helle kom forbi med to venner for at vise køkkenet, og de fortalte, at der ikke var særligt gode forhold for at obse ude på hukket, da der både var meget vind og desuden en del sandfygning. Om eftermiddagen var jeg alligevel derude en times tid, men da jeg ikke kunne se noget særligt, især med modlys og den nævnte stadig kraftige vind, gik jeg relativt hurtigt ind igen. 

Jeg har personligt ret store forhåbninger for i morgen, af diverse årsager. Næsten uanset, hvem jeg har spurgt, har opskriften på en spændende dag altid været en blanding af "efter storm", "vind fra øst", "lige efter regn", "dis eller tåge" eller lignende, og næsten alle disse kriterier ser ud til at blive opfyldt i morgen!
Forskellige vejrudsigter er enige om:

  • mildere vindforhold fra mellem NØ til SØ mellem klokken 9-16
  • lidt regn indtil omkring klokken 9
  • at der lige har været storm ;)

Derudover er det muligvis den sidste gode dag, inden jeg nok tager hjem til Aarhus igen på onsdag. Så lad os håbe, at det giver noget! Selvom det nok også bliver koldt, nu hvor vinden vender til øst. 
Vi ses i morgen :)

 

Folk på stationen: Bent og Helle + to venner, Merit

Så kom stormen!

lørdag 29. januar 2022
Og med den rigtig mange Rider
af Merit Lenk

Vinden har tiltaget meget i løbet af dagen, så mens jeg i formiddags kunne finde et relativt vindstille hjørne, tror jeg næsten ikke, at jeg ville kunne komme ud til hukket nu. Med andre ord: det blæser! Middelvinden er omkring 22 m/s lige nu med vindstød op til næsten 30 m/s, og selvfølgeligt er det fra nordvest igen. 

Det var dog ikke tilfældet i formiddags, hvor jeg blev glædeligt overrasket over at se, at vinden kom mere fra V! Og grundet, at jeg kunne finde et relativt vindstille sted at sidde med skopet, kunne jeg egentligt også have en ret hyggelig formiddagsobs, med rigtig mange måger igen igen! Heriblandt var et skønt antal af Rider (Kittiwake, Rissa tridactyla), nemlig 11, hvoraf 7 var ungfugle. To af disse ungfugle fløj mellem fyret og stationen, da jeg var på vej tilbage - og da jeg låste stationen op, fløj en ungfugl forbi igen (formentligt en af de to fra før), relativt lavt over parkeringspladsen. Skønt at se denne smukke fugl så tæt på, og som matrikelart! :)

IMG_1216.jpg
Der var rigtig mange måger! Foto: Merit Lenk

Derudover kan det nævnes, at jeg helt i starten af obsen havde en fin Lomvie (Guillemot, Uria aalge), der trak tæt forbi mod nord. 

Jeg blev ikke ude på obsen så længe, som en mere erfaren observatør måske kunne have gjort, men vinden var begyndt at blive så kraftig, at jeg begyndte at føle mig mindre sikker i artsbestemmelserne - mange af de sene fugle kan altså ikke indtastes, på trods af at der var flere mulige Rider blandt dem. Rent oplevelsesmæssigt er det virkeligt heller ikke lige så sjovt at obse, når man ikke føler sig så sikker i artsbestemmelserne på grund af, at skopet ryster så meget. Der må jeg vel få lidt mere erfaring, så jeg bliver bedre til feltbestemmelse :)

Dagens sikre observationer kan dog, som altid, ses her

Derudover har i dag primært stået på lidt indtastning af data fra år 2000 og noget forberedelse til universitetet, der starter igen snart. 

Vi ses i morgen, til en dag hvor forhåbentligt alting stadig er der, hvor det skal være, på trods af vinden! 

 

Folk på stationen: Merit

Skønt vejr giver god stemning i dag!

fredag 28. januar 2022
Det er vel stilheden før stormen (orkanen?!)
af Merit Lenk

Så blev vejret skønt, ikke kun visuelt, men også fuglemæssigt. Før nogen får for høje forhåbninger: nej, der var ikke nogle vilde arter i dag. Men vinden var stille nok til, at Bent og jeg kunne åbne net i et par timer, og vi nåede også begge en tur på stranden, så i dag har altså været en dejlig dag :)
Derudover har vi haft besøg af en VVS'er, der har forbundet vasken, så nu er der rindende vand i køkkenet! 

Nettene var åbne i omkring 3 timer, ligesom de fleste andre gange de sidste to ugers tid, og ligesom de andre gange, blev der ikke fanget meget. Det blev til en enkelt fugl, nemlig en genfangst af en Skovspurv (Tree Sparrow, Passer montanus) - det er dog årets første i nettene, og en personlig favorit. 

IMG_1202.jpg
Dagens skønherlighed :) Foto: Merit Lenk

På stranden skete der lidt mere. Jeg havde jo meget håbet på, at de mange måger fra i går ville blive på stranden til i dag, selvom jeg ikke helt troede på, at det ville ske. Men jo! Da jeg kom derud, var stranden fyldt med måger, der primært stod ude på revlerne, da der var ret mange ravsamlere, hundeluftere og børnefamilier på stranden. Og alligevel var mange af fuglene tæt på for at spise af de mange muslinger, der lå langs hele vandkanten. 
Jeg havde jo store forhåbninger om enten en lidt usædvanlig art (jeg håber jo stadig på Ismåge (Ivory Gull, Pagophila eburnea) eller den langt mere sandsynlige Gråmåge (Glaucous Gull, Larus hyperboreus)) eller en god slat farveringe. Det blev til hverken eller, og highlightet for mig var en Hvinand (Goldeneye, Bucephala clangula), der lå tæt på sammen med de andre andefugle. 
Men det var alligevel en skøn tur, især fordi jeg i de seneste dage har nørdet meget mågekendetegn - det var dejligt at kunne opleve teorien i praksis og få trænet fokus på de relevante kendetegn. Derudover var folkene på stranden også meget flinke i dag: der var flere hyggelige samtaler med både fugleinteresserede og blot nysgerrige mennesker, mågerne lod sig ikke rigtigt stresse af de mange ravsamlere, og hundelufterne havde enten deres hund i snor eller så godt styr på den, at den ikke skræmte mågerne væsentligt op.
Alt i alt en virkelig dejlig oplevelse, og man kunne mærke på menneskerne, at vejret havde sørget for godt humør hos mange. 
Dagens observationer kan ses her

I weekenden kan vi se frem til en storm, som længere oppe ad vestkysten endda opnår vindstød i orkanstyrke. Her på hukket forventer vi dog "kun" middelvind op mod 20 m/s, med vindstød op mod 30 m/s. Stormen kommer fra V, men skal vende til NV i løbet af natten. Så nu må vi se, om det kan bringe noget, måske lidt Dværgmåger (Little Gull, Hydrocoloeus minutus) eller Alkefugle - sabinebunkeren er dog desværre en no-go, da militæret har øvelser i weekenden :(

Men vi ses i morgen! 

 

Folk på stationen: Bent, Merit

Så er der vind igen...

torsdag 27. januar 2022
Imens er køkkenet snart færdigt!
af Merit Lenk

Vejret har i dag egentligt været rigtig dejligt - visuelt. Der var solskin og blå himmel meget af tiden, og regnbygerne var også relativt korte og passede egentligt rigtig fint ind i dagen. Så snart man gik udenfor, var det dog en anden sag, for det har blæst virkeligt meget igen i dag. I skrivende stund er middelvinden oppe på omkring 17-18 m/s, og det lyder lidt, som om her er spøgelser med al den hylen. Det er dog egentligt lidt hyggeligt her til aften. 

I eftermiddags var det dog lidt en anden sag. Da jeg smuttede ud på stranden, så jeg helt begejstret, at især Sydhukket var proppet med måger - for så blot at finde ud af, at skopet virkeligt ikke kunne stå stille i denne vind. På et tidspunkt blev jeg nødt til at holde godt fast i det, for ellers tror jeg næsten, at det ville være fløjet væk sammen med mågerne. 

Hjemme på stationen var der tilgengæld mere hyggeligt: Jørgen og Grete var kommet forbi, hvilket resulterede i hyggelig samtale til kaffe og kage, og Bent kom også forbi, og blev lidt længere endnu. Tømreren Lasse var der også igen, og han fik sat listerne på møblerne, så nu er køkkenet klar til VVS og el! 

Jeg ser imidlertid frem til, at vinden nok skal stilne lidt af i morgen eftermiddag, inden det igen bliver endnu mere voldsomt i weekenden.
Så vi ses i morgen, til muligvis enten ringmærkning, måger eller endda begge dele! 

 

Folk på stationen: Jørgen, Grete, Bent, Merit

Køkkenet installeres - part 1

onsdag 26. januar 2022
Og det ser fint ud!
af Merit Lenk

I dag ankom den første tømrer allerede klokken 7:30 og begyndte at flytte køkkenmøblerne ind i køkkenet, hvor skabe og bordplader så blev monteret. I løbet af formiddagen kiggede desuden først Jørgen og så Bent forbi. Jørgen havde medbragt kage, og den blev da også spist med glæde!
Så mens jeg i dag primært sad og nørdede måger i diverse bøger og opslagsværk, var der hele tiden en masse banken og boren og saven at høre. Da tømrerne forlod stationen, havde de da også nået en del: stort set alle møblerne er på plads, og de har endda fået fuget! Det ser allerede virkeligt fint ud nu! 

Kokken.jpg
Det eneste der mangler nu er de maskiner, der skal stå her, som eksempelvis opvaskemaskinen. Foto: Merit Lenk

IMG_0819.jpg
Jeg glæder mig meget til også at have et fungerende komfur, der jo kommer til at stå samme sted, som det gjorde før. Det bliver godt! Foto: Merit Lenk

Bent har desuden haft nogle gamle dagbøger med til mig om stationens observationer i år 2000, som jeg nu kan begynde at indtaste. Vejret er jo ikke helt så godt til hverken ringmærkning eller havobs af andefugle de næste par dage. Mågetjek, som jeg jo ellers også holder meget af, er heller ikke så lige til den her uge, da mågerne ofte står lige nord for pælerækken, og militæret desværre har øvelser til langt ud på eftermiddagen størstedelen af dagene. Men jeg tænker da at tjekke mågerne igennem alligevel, hvis vejret er til det de næste par dage, selvom det nok ikke vil resultere i nogle ringe. 

Vi ses i morgen, hvor forhåbentligt resten af køkkenet sættes i stand! 

 

Folk på stationen: Bent, Jørgen, Merit, de to tømrere

Endnu mere aktion i huset?

tirsdag 25. januar 2022
Og endnu mindre aktion i nettene
af Merit Lenk

I dag kom køkkenet! I skrivende stund er jeg omgivet af køkkenskabe, der er fint pakket ind i pap, inden de skal installeres fra i morgen af. Det bliver spændende! Hele aflæsningsprocessen blev desuden også fulgt og hjulpet på vej af Bent, Jørgen og Svend Aage.
Derudover havde vi besøg af en flink VVS-mand. Jeg må ærligt indrømme, at jeg intet overblik har, hvad hele den her køkken-proces angår. De andre virker dog til at have styr på det, så jeg har det fint med bare at være klar til at hjælpe, hvor jeg kan, og at være der til at åbne døren for diverse håndværkere, når de nu engang dukker op herude :)

Imens der derefter blev hygget lidt på stationen (og Svend Aage gav gulvet en skrubbetur), fik jeg åbnet nettene. Det er muligvis sidste gang i lidt tid, at nettene kan åbnes, da det ser ud til at blive lidt mere blæsende de næste par dage. Derfor havde jeg håbet på lidt fugle i dag.
Det blev det dog ikke virkeligt til! Den eneste fugl, der blev fanget, var en genfangst af en Blåmejse (Blue Tit, Cyanistes caeruleus). Stadig, det er bedre end ingenting, på trods af, at den hakkede rundt på mine fingre, som var den en spætte :)

I løbet af dagen fik både Bent og Svend Aage også gået en tur ved hukket, hvilket resulterede i de selv for mig efterhånden velkendte Havlitter (Long-tailed Duck, Clangula hyemalis) og rigtig mange måger (med en usædvanlig stor andel Svartbage (Great Black-Backed Gull, Larus marinus)). Derudover var der også en god slat Stenvendere (Ruddy Turnstone, Arenaria interpres), hvoraf jeg senere på eftermiddagen talte mindst 14. Jeg fik også nydt Havlitterne på eftermiddagen, der svømmede måske 10 meter fra vandkanten - en skøn oplevelse.
For Bent og mig blev det i dag desuden til én aflæsning hver af en mågering, begge genaflæsninger fra en af de seneste dage. 

For mig var fokus på den sene eftermiddagstur dog ikke kun rettet mod fuglene, for som David informerede mig om (tak!), er der nemlig blevet set en Hvalros (Walrus, Odobenus rosmarus) i Hvide Sande i eftermiddags, omkring 50km nord fra stationen. Det virker til, at den stadig er der nu, men hvis den forlader havnen der, håber vi jo på, at den giver Blåvand et besøg - så vi holder øjnene åbne! 

På vej tilbage fra mågetjekket mødte jeg desuden en meget flink tysk ornitolog, og vi faldt i snak på stranden om både fordelene og ulemperne ved DOFbasen, udtalen af danske artsnavne og artsbestemmelsen af mågerne her på hukket.
Det var hyggeligt, og det var for mig et lidt sjældent, men bestemt velkomment møde med en tysk turist, der er her af samme grund, som mange af os på stationen: for at se på fugle. Og det var især skønt at vide, at han meget er her for mågerne. Så ved man, at der denne uge er nogen til at tjekke dem - selv, når det ikke nødvendigvis er nogen med tilknytning til stationen, som går ud på hukket! 

Hvad natsværmerfælden angår, så var den igen igen tom i morges, og da jeg kan se og høre regnen på ruden lige nu, så bliver den desværre nok også inde i nat. 

Men vi ses igen i morgen, til endnu en spændende dag på stationen! 

 

Folk på stationen: Bent, Jørgen, Svend Aage, Merit

Aktion i huset!

mandag 24. januar 2022
Lidt mindre aktion i nettene
af Merit Lenk

I dag skete der primært rigtig meget i huset. Det startede helt fra morgenstunden, hvor jeg egentligt ville gå ud på hukket, da en VVS-mand pludseligt bankede på døren. Kort efter, at han var gået igen, kom Svend Aage og Bent. Mens vi så sad og spiste de lækre rundstykker og tebirkes/københavnerbirkes, som Svend Aage havde taget med, ankom elektrikeren for at trække et kabel til køkkenet. Han havde ikke været der længe, inden gulv-manden også ankom for at lægge noget linoleum i køkkenet. Det var altså en meget travl dag her på stationen! 

Imens der blev arbejdet i huset, fik jeg åbnet net i stationshaven. Hverken Bent eller jeg havde høje forventninger, men allerede på anden netrunde var der to fugle i nettene: en genfangst af en Jernspurv (Dunnock, Prunella modularis) og en ny Bogfinke (Chaffinch, Fringilla coelebs). Jeg har altid godt kunnet lide Jernspurvene, især her i Blåvand, da de her ret ofte virker til at være ved godt helbred, og denne var da også i en imponerende stand, med en fedtvurdering på 6/9! Det er ikke lige alle dage, at man har en så fed fugl, og jeg havde da bestemt ikke forventet det her i januar. 

IMG_0778.jpg
Dagens Jernspurv. Foto: Merit Lenk

Derudover blev der genfanget den Sortmejse (Coal Tit, Periparus ater), der nu allerede er røget i nettet flere gange i år, og denne havde også taget en lille smule på i vægt, hvilket man altid bliver glad for :)

Dagens ringmærkning:
1 Bogfinke (Chaffinch, Fringilla coelebs)

Dagens genfangster:
1 Sortmejse (Coal Tit, Periparus ater)
1 Jernspurv (Dunnock, Prunella modularis)

I alt: 1 mærkning, 2 genfangster

Natsværmerfælden fungerede desværre kun i det omfang, at lyset da lyste, som det skulle - der blev nemlig ikke fanget noget i nat. Men det skal da ikke stoppe mig fra at sætte fælden op igen i aften! 
Derudover fandt vi trods alt et Kaprifoliefjermøl (Twenty-Plume Moth, Alucita hexadactyla) på en af stationens vægge, så helt natsværmerløst blev det ikke i dag :)

Vi ses i morgen, til en meget spændende dag, hvor køkkenet ankommer!

 

Folk på stationen: Bent, Svend Aage, Merit

Endnu flere mågeringe på stranden

søndag 23. januar 2022
Mange velkendte ansigter på hukket
af Merit Lenk

Igen i dag var vejret fint, med relativ lidt vind og også en del sol i starten. Da jeg i morges stod og pudsede sand af stationens teleskop (det var tiltrængt), kom Jonas og Kurt kort forbi stationen og sagde hej, inden de tog ned på stranden. Kort efter kom også John og Bjørn forbi, inden de ligeledes smuttede på stranden.
Jeg begav mig da også kort efter derned, hvor jeg endnu en gang blev mødt af mange måger. Der var rigtig mange farveglimt i form af ringe (især de typiske gule), hvilket jo altid kan gøre en glad. Det blev til 15 aflæsninger i dag, hvoraf 3 også var blevet aflæst i går. To af ringene er fra Slesvig-Holsten fra henholdsvist 2011 og 2013, og begge er ikke blevet aflæst i over fem år. Det kalder jeg en lille aflæsningssucces! 
Resten er fra Danmark, og highlightet må her nok være en Sølvmåge (Herring Gull, Larus argentatus), der blev ringmærket i 2004! Det vil sige, at det nu er i sit 19. kalenderår. Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke ved, hvor gamle Sølvmåger kan blive. Det er dog i hvert fald den ældste Sølvmåge, som jeg har prøvet af aflæse! 
Som altid holdt jeg også udkig efter nogle andre mågearter blandt de velkendte, og i dag lykkedes det endeligt med en flot Kaspisk Måge (Caspian Gull, Larus cachinnans), som er dokumenteret i et mindre flot foto. 

IMG_0751.jpg
Dagens Kaspiske Måge. Bemærk især de lange, gullige ben, det meget lyse hoved og det røde øje. Foto: Merit Lenk

Mens jeg stod og læste ringe, fik jeg også øje på David og Henrik, der så ud til at tjekke mågerne efter at have lavet lidt havobs. Det har vist sig, at de tilfældigvis stod og så på den selvsamme Kaspiske Måge, hvorved jeg heldigvis også har fået bekræftet artsbestemmelsen :)

Dagens observationer på hukket, inklusive de andres observationer, kan ses her

Det er desuden også værd at nævne, at gårsdagens Svartbag (Great Black-Backed Gull, Larus marinus) godt nok ikke var ringmærket i Norge som egentligt forventet (det var i Danmark i stedet), men dog havde en ganske fin alder; den blev nemlig ringmærket som unge på Læsø i 2014!

Det var dejligt at se så mange velkendte ansigter i dag, især efter nogle relativt stille dage herude. Jeg glæder mig til den kommende uge, hvor vejret ser lidt bedre ud, og hvor der er garanti for, at der sker noget herude på stationen - vi får nyt køkken! 

Vi ses i morgen, forhåbentligt til både noget ringmærkning og lidt resultater fra natsværmerfangsten, som burde fungere denne gang! Tak til Bent for at finde de intakte pærer til det :)

 

Folk på stationen og hukket: Jonas, Kurt, John, Bjørn, David, Henrik, Bent, Merit

Mange måger på stranden

lørdag 22. januar 2022
Hvilket resulterer i dejligt mange farveringe
af Merit Lenk

Vejret i dag var meget behageligere end de sidste par dage, og da jeg nåede op til bunkeren ved Sydhukket blev jeg mødt af et helt fantastisk smukt syn. Havet lå ret stille, og fordi solen skinnede så klart, virkede det næsten som om at de mange måger, der var samlet ud for pælerækken, lyste. Man kunne også se mange Sortænder (Common Scoter, Melanitta nigra), som lå så tæt på kysten, som jeg aldrig har oplevet før. Det var altså med stor glæde og motivation, at jeg begav mig ned på stranden. 

Selv de mange byger med støvregn, der virkeligt har fyldt dagen i dag, kunne ikke mindske humøret. Det virkede næsten, som om der var farveringe over det hele, og jeg endte med at få læst hele 7 ringe på alligevel relativ kort tid. Det var endda på trods af, at mågerne stod så tæt, at jeg ofte mistede en ring, kort efter at have fundet den.
Så vidt jeg kan vurdere, blev det til 6 danske Sølvmåger (Herring Gull, Larus argentatus) og 1 norsk Svartbag (Great Black-Backed Gull, Larus marinus). Spændende var det især, at en af de formodeligt danske ringe var blå. Det synes jeg ikke, at man ser helt så ofte her, så den er jeg særligt spændt på at få svar på. 

Hvad gårsdagens antydning om natsværmere angår, må jeg dog skuffe jer. Da jeg havde gjort hele fælden klar og havde sat den op udenfor, ville pæren ikke tænde. Begge pærerne må altså desværre være gået i stykker. Derfor må jeg altså være svar skyldig, om der er natsværmere i Blåvand i januar. Måske når vi at finde ud af det! 

Vi ses igen i morgen, til hvad der ser ud til at blive en dejlig mild dag, hvad vinden angår!

 

Folk på stationen: Merit


1   |  2     NÆSTE