Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (109)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)
Se indlæg fra måned: jan. (10)feb. (13)mar. (24)apr. (29)maj (31)juni (30)juli (30)aug. (31)sept. (30)okt. (31)nov. (16)dec. (1)

Det' sgu forår!

mandag 31. maj 2021
Dare I say it - foråret er kommet <3
af Rasmus G. Momme

I dag skete det vi har gået og sukket efter i lange tider! Det vi har længtes efter, og som nærmest har føltes som en utopisk, uopnåelig drøm:

VI KUNNE RINGMÆRKE I T-SHIRT!! :-D

I dag føltes det nærmest for første gang sådan rigtig forårs-agtigt. Merit og jeg kunne åbne net i næsten helt vindstille vejr. Det blev en ganske udmærket dag for ringmærkning – ikke super mange fugle, men rigtig dejlig spredning på arterne:

IMG 8092
Hr. og Fru Lille Gråsisken

IMG 8219
En sjov Havesanger, formentlig med leucistisk fjer - symmetrisk i begge vinger

IMG 8198
Hvid vipstjert, 3k+ han

 

Dagens mærkning:

1 Blackbird (Solsort, Turdus merula

1 Chiffchaff (Gransanger, Phylloscopus collybita)

3 Lesser Redpoll (Lille Gråsisken, Acanthis cabaret)

1 White wagtail (Hvid Vipstjert, Motacilla alba)

2 Icterine Warbler (Gulbug, Hippolais icterina)

2 Marsh Warbler (Kærsanger, Acrocephalus palustris)

1 Common Whitethroat (Tornsanger, Curruca communis

4 Garden Warbler (Havesanger, Sylvia borin)

1 Willow Warbler (Løvsanger, Phylloscopus trochilus)

1 Redstart (Rødstjert, Phoenicurus Phoenicurus)

1 Tree Sparrow (Skovspurv, Passer montanus).

I alt: 18 mærkede

 

Merit joinede Samuel på morgenobsen ca. halvvejs igennem ringmærkningen, da der ikke var mange fugle pr. runde. Dagens tal kan ses her

Men højdepunktet kom lige efter vi havde lukket haverne: Vi står i vindfanget, og pludselig udbryder Merit ”kærhøg!”. Vi kigger ud af vinduet, og ganske rigtig – dér hænger en kærhøg lige foran fyret, i smukt medlys. Og den er lys. For SATAN der er lys den kærhøg!!
Jeg spurter ind efter kameraet, imens Sam begynder at småråbe ”I think it’s a Pallid Harrier!” – altså en Steppehøg (Circus macrourus). Det er sjældent – og især så sent på foråret. Ud på parkeringspladsen løber vi, men fuglen er simpelthen bare jernet mod syd. Sam og jeg sætter i løb ud i klitterne (undertegnede iført klipklapper), men væk er den…
Stemningen er presset. Vi kommer begge med mange udråb, både nogle lidt glade, men især mange bandeord… det jo bare noget møg! Den var SÅ god, og så skal den absolut stikke af, inden vi kan få den dokumenterert…
Vi sjosker tilbage (stadig iført klipklapper, ej at forglemme) og standser lidt inden stationen for at nyde et karmindompap-par, der sidder smukt i solen. Pludselig råber Sam ”It’s back!”. JA FOR DÆLEN! Oppe ved fyret, noget længere væk end sidst, ryger kærhøgen nu mod nord. Vi løber op på obsposten, og ser den på ret stor afstand, mens jeg skyder så mange billeder jeg overhovedet kan. Merit kunne se den fra parkeringspladsen, og fik et par ret gode billeder, inden hun skynder sig op til os, for at se den forsvinde mod nord.
Vi er enige om 2k Steppehøg, formentlig en han. Og efter lidt blandede kommentarer, har Klaus Malling Olsen endelig sagt god for den, efter jeg lagde nogle billeder på Facebook. Juhuuu!

Kaerhog 5
Dagens fugl: 2k (han?) Steppehøg - fundet og her fotograferet af Merit

Efter den skønne oplevelse, føltes resten af dagens bare solbeskinnet. Der fløj masser af Grønne Busksommerfugle (Callophrys rubi) rundt, og et par Rødryggede Tornskader (Lanius collurio) viste sig meget fint ved TCD-masterne. David ankom her til eftermiddag – dejligt med flere hænder og øjne. Vi har nemlig høje forventninger til de næste dage!

IMG 8236
En af mange Grønne Busksommerfugle, der rigtig kom i gang med at flyve i dagens varme vejr

tornskade
Rødrygget tornskade hun, kigger ud fra krattet

IMG 8128
Guld fra natsværmerfælden: Aftenpåfugleøje (Smerinthus ocellata)

 

Folk på Stationen: Merit, Samuel, David, Rasmus

First Marsh Warbler of the year!

søndag 30. maj 2021

Despite the light north westerly wind, the ringing effort was rewarded with 21 birds involving nine species. The highlight was the year's first Marsh Warbler (Kærsanger, Acrocephalus palustris)!

The highlights on seawatch included 1 Woodlark (Hedelærke, Lullula arborea) flying north, a slow trickle of Gannets (Sule, Morus bassanus), 42 Velvet Scoters (Fløjlsand, Melanitta fusca), and a single flock of 16 Eiders (Ederfugl, Somateria mollissima) heading south. See the link below for a full acount of the morning's observations.

https://dofbasen.dk/search/result.php?design=table&soeg=soeg&periode=dato&dato=30-05-2021&omraade=lokalitet&hiddenlok=555209&obstype=observationer&species=alle&obserdata=6857BLF&summering=yes&sortering=dato

IMG-8043.jpg

Marsh Warbler (Kærsanger, Acrocephalus palustris)

IMG-8012.jpg

Common Redpoll (Nordlig Gråsisken, Acanthis flammea)

Ringing:

6 Chiffchaff (Gransanger, Phylloscopus collybita)

1 Common Redpoll (Nordlig Gråsisken, Acanthis flammea)

3 Lesser Redpoll (Lille Gråsisken, Acanthis cabaret)

3 Lesser/Common Redpoll (Lille/Nordlig Gråsisken, Acanthis cabaret/flammea)

1 Robin (Rødhals, Erithacus rubecula)

2 Icterine Warbler (Gulbug, Hippolais icterina)

2 Lesser Whitethroat (Gærdesanger, Curruca curruca)

1 Marsh Warbler (Kærsanger, Acrocephalus palustris)

1 Chaffinch (Bogfinke, Fringilla coelebs)

1 Tree Sparrow (Skovspurv, Passer montanus).

People: Merit, Simon, Rasmus, Henrik, Hjalte, and Samuel.

Lidt af hvert!

lørdag 29. maj 2021
...men ikke meget om morgenen
af Merit Lenk

Tjo, i dag har da budt på lidt af hvert. I starten tænkte vi, at det nok ville blive en ret så rolig dag, da ringmærkningen kun bød på 4 nye fugle. En af disse var dog en Grønirisk (Greenfinch, Chloris chloris), som var sæsonens første fugl fra i år! Den var jeg meget glad for, på trods af, at det tog mig lidt tid at regne ud, hvorfor Samuel kiggede så forventningsfuldt på mig, da jeg skulle aldersbestemme den. 

Dagens ringmærkning:
1 Løvsanger (Willow Warbler, Phylloscopus trochilus)
2 Gærdesanger (Lesser Whitethroat, Curruca curruca)
1 Grønirisk (Greenfinch, Chloris chloris)

I alt: 4 nye mærkninger

Hvad morgenobsen angår, så kan man godt mærke, at sæsonen er ved at nærme sig sin ende. De seneste dage har været ret så rolige, og i dag har ikke været nogen undtagelse. Udover en Småspove (Whimbrel, Numenius phaeopus) var den bedste fugl, som Simon så på hukket i morges, den Rødryggede Tornskade (Red-backed Shrike, Lanius collurio), der i de sidste fem minutter nåede at komme op langs kysten og flyve ind mod fyrhaven - så fik vi jo lidt håb om, at den måske ville gå i nettet. Det gjorde den dog ikke, desværre. 

Alle dagens tal kan ses her.

Da vi lukkede nettene efter 5 timer, havde vi egentligt planer om at forsøge at fange en af de Bysvaler (House Martin, Delichon urbicum), der flyver lavt over området for tiden. Men lige da vi skulle til at gå ind igen, med kun en halv stationshave åben, kom der en melding på Zello af Hjalte og Henrik: Hætteværling (Black-headed Bunting, Emberiza melanocephala)! Så nettene blev rigtig hurtigt lukket færdigt i, og vi skyndte os ud i sommerhusområdet, for at se, om vi kunne finde den. Det gjorde vi ikke, men tillykke til de to med denne fine art! 
På vejen tilbage fik Henrik og jeg skræmt en Agerhøne (Grey Partridge, Perdix perdix) op, og den var jeg også ret glad for, da jeg ikke har set mange i Danmark før. 

Lige inden aftensmad kom Rasmus tilbage fra Sjælland, velkommen hjem igen! Og kort efter tog vi alle afsted, udstyret med kikkerter, kameraer og lydoptageren. 
De to hovedmålarter ved Filsø var Pungmejse (Penduline Tit, Remiz pendulinus) og Plettet Rørvagtel (Spotted Crake, Porzana porzana), vi fik dog ikke nogen af disse. Det var alligevel en enormt god tur, med blandt andet mange Gøge (Cuckoo, Cuculus canorus), Blåhals (Bluethroat, Luscinia svecica), et par Traner (Crane, Grus grus), en Havørn (White-tailed Eagle, Haliaeetus albicilla), en Skestork (Spoonbill, Platalea leucorodia) og en Rørdrum (Bittern, Botaurus stellaris), der kunne høres rigtig tæt på. Vi fik også set en Odder (Otter, Lutra lutra), der svømmede langs bækken sent på aftenen og efterlod et spor af luftbobler over sig. 

Vi var også rigtig glade for at se noget andet end klitter og hav for en gangs skyld, for det betød, at vi fik set de grønne, grønne marker og enge, som strålede helt forårsagtigt i solen - et smukt og savnet syn for os! 

IMG_6067.JPG
Solnedgangen over Filsø. Foto: Merit Lenk

Lige inden det blev helt mørkt ved Filsø så vi pludseligt et lysglimt på himlen, hvilket jeg formoder må have været noget, der brændte op i atmosfæren. Vi kunne i flere minutter bagefter se et hvidt spor på himlen, hvor lyset havde været. Fedt!

5B16316252DD43EAB00F380129D70C39.jpg
Sporene fra vores lille stjerneskud. Foto: Merit Lenk

Klokken var allerede rigtig mange, da vi nåede tilbage til bilen, og vi nød nogle enormt lækre flapjacks i mørket, inden vi kørte videre. 

Vi afsluttede turen med at køre mod Blåbjerg, hvor vi ville finde vores tredje målart for turen: Natravn (Nightjar, Caprimulgus europaeus). Og vi fik den også, så snart vi stod ud af bilen! Så det var en enorm fin afslutning på en rigtig hyggelig tur, hvor vi stod i den mørke plantage og lyttede til den fjerne knækken og snurren. 

F9DDC7B896584BAB8C863AA8C306288B.jpg
Simon prøver at lytte til Natravnen. Foto: Rasmus Momme

 

Folk på stationen: Bent, Henrik, Hjalte, Rasmus, Samuel, Simon, Merit

Koldt i vejret og havearbejde

fredag 28. maj 2021
En ny Karmindompap i nettet
af Simon Græsbøll

Morgenobsen var en kold og lidt blæsende fornøjelse, og jeg følte mig helt hensat til start-april igen - og det skal ikke forstås som en god ting! Der var nærmest ingen fugle i bevægelse over havet, og den bedste fugl i dag må være 1 Småspove (Whimbrel, Numenius phaeopus), som trak syd med 1 Storspove (Curlew, Numenius arquata). Måske skulle de ned mod Ho Bugt for at søge føde? 

IMG_3483.jpeg
Flot men koldt. Vi glæder os til det store vejrskifte, der er blevet lovet af meterologerne her i weekenden.

Vejret afspejledes også i ringmærkningen: Der var heller ikke mange nye fugle i nettene, flere af dem sandsynlige ynglefugle. Vi blev dog overrasket over en ny Karmindompap (Rosefinch, Carpodacus erythrinus), denne gang en hun-farvet fugl. Denne art er meget anderledes i sin fældning, og hunnerne er ikke så lige til at aldersbestemme, men en sandsynlig 3K+.

IMG_3500.jpeg
Karmindompap hun, sandsynligvis en 3K+, og en ny mærkningsart for mig :-)
Samtidigt hørtes to syngende hanner; en i nabohaverne og en oppe ved Fyrhaven. 

Ringmærkning:
2 Gransanger (Chiffchaff, Phylloscopus collybita)
1 Jernspurv (Dunnock, Prunella modularis)
1 Gulbug (Icterine Warbler, Hippolais icterina)
1 Tornsanger (Common Whitethroat, Curruca communis
1 Solsort (Blackbird, Turdus merula
1 Karmindompap (Rosefinch, Carpodachus erythrinus

Genfangst:
3 Gærdesanger (Lesser Whitethroat, Curruca curruca)
1 Bogfinke (Chaffinch, Fringilla coelebs
1 Solsort (Blackbird, Turdus merula

De sidste par dage har vi været på havearbejde i Stationshaven for at fjerne nogle af de grene og kviste, som begynder at vokse ind over der, hvor nettene står. Det har givet lidt luft til nettene, skabt nogle nye kvasbunker for dyr og insekter og så har vi givet mere plads løvtræer, da haverne generelt er dominerede af grantræer.

IMG_3516.png
Samuel saver i nogle af de genstridige nåletræer til for at give luft omkring nettene.

I dag var det så Fyrhavens tur. Det blev til 1,5 times saven, rykken, knækken og omrokering. Der blev også her givet lidt mere luft omkring nettene og til løvtræerne, pælene som holder nettene blev strammet ud, og der kom nye kvasbunker og 'fyld' til Helgolandsrusen.

IMG_3517.png
Helgolandsrusen fik også en omgang smørelse, så hængslerne forhåbentligt holder længe endnu. Mine hænder stinker stadig af det stads.

Her til aften har vi desuden fået besøg af Hjalte og Henrik, som skal bruge weekenden på at birde i Blåvandsområdet. Vi krydser fingre for, at de finder noget, når vi nu selv har for travlt med morgenobs og standardringmærkning. 

Folk: Merit, Samuel, Bent, Hjalte, Henrik, Simon

 

Scoter passage and singing Rosefinches

torsdag 27. maj 2021
af Samuel Perfect

The morning seawatch was dominated by Common Scoter (Sortand, Melanitta nigra) passage, involving an impressive 5771 birds, mainly flying south. Further highlights from the Sydhukket included a single Scaup (Bjergand, Aythya marila), and an adult White-tailed Eagle (Havørn, Haliaeetus albicilla). See the full totals in the attachment... https://dofbasen.dk/search/result.php?design=table&soeg=soeg&periode=dato&dato=27-05-2021&omraade=lokalitet&hiddenlok=555209&obstype=observationer&species=alle&summering=yes&sortering=dato

The ringing effort produced twelve new birds of seven species but did include a retrap female-type Rosefinch after the standardised trapping had ended. Throughout the course of the morning we were serenaded by as many as three Rosefinches including at least one red male!

9Z09780_ROSEFINCH_F3_27.05.2021_Blavand_Denmark_27.JPG

Rosefinch (Karmindompap, Carpodachus erythrinus)  ringed in 2020 as a 2K+, retrapped again today.

R41739_REDPOLL_F3_27.05.2021_Blavand_Denmark_17.JPG

3K+ female Lesser/Common Redpoll (Lille/Nordlig Gråsisken, Acanthis cabaret/flammea)

Ringing: 4 Lesser/Common Redpoll (Lille/Nordlig Gråsisken, Acanthis cabaret/flammea), 1 Willow Warbler (Løvsanger, Phylloscopus trochilus), 1 Pied Flycatcher (Broget Fluesnapper, Ficedula hypoleuca), 1 Icterine Warbler (Gulbug, Hippolais icterina), 1 Redstart (Rødstjert, Phoenicurus phoenicurus), 2 Garden Warbler (Havesanger, Sylvia borin), 1 Blackcap (Munk, Sylvia atricapilla), and 1 Blackbird (Solsort, Turdus merula).

People: Merit, Simon, Bent, Svend Åge, John, and Samuel.

Afslappet regnvejrsdag

onsdag 26. maj 2021
af Merit Lenk

Da vi stod op i morges for at ringmærke, blev vi mødt af regn, og et hurtigt blik på radaren gjorde tydeligt, at vi nok ikke ville få ringmærket lige foreløbigt. Det samme gjorde sig gældende næsten en time senere, hvor observationen også blev udskudt på ubestemt tid. Det var kun Samuel, der gik ud i regnen klokken 4, hvor han tjekkede til natsværmerfælden. Den gav dog også kun en enkelt natsværmer. 
Selv da vi så alle var stået op klokken 9, efter at have tjekket vejret med regelmæssige mellemrum, dryppede det for meget til, at nettene kunne åbnes. Samuel vovede sig dog ud på hukket i lidt tid, for at se om der kunne være noget spændende. Det var der dog heller ikke virkeligt… Så det blev altså til en rolig dag i dag. 

Og alligevel fik vi da brugt den til noget nyttigt - udover, at vi alle fik ordnet lidt indearbejde, så kunne nettene eksempelvis åbnes klokken 13! I perioder blev vi nødt til at lukke dem for regnen, men vi åbnede dem igen bagefter, og de blev først lukket helt ned klokken halv otte om aftenen. 
I den tid fik vi kun 5 fugle, men det var nogle dejlige nogle. Hen mod slutningen fangede vi en Gulbug (Hippolais icterina) og en Skovspurv (Passer montanus) samtidigt, og vi sad i lidt tid og nød de fine fjerdragter. Begge arter har nemlig i løbet af det sidste år fået fældet alle deres fjer. Det betyder, at man nu om foråret ikke kan aldersbestemme nogle af dem. Fjerene har derudover tit en rigtig god kvalitet, og ser i det hele taget også bare virkeligt flotte ud! Så det var lækkert. 
Gulbugen og Skovspurven adskiller sig dog på et markant punkt i deres fældning, for på trods af, at de begge har fældet alle deres fjer for nyligt, så gør de det på vidt forskellige tidspunkter: Gulbugen fælder sine fjer om vinteren i det sydlige Afrika, mens Skovspurven har haft fældet sine fjer i sommers, formentligt her nordpå. 

A23FEF9FA7044373ADC2C89A2996F756.jpg
Gulbug og Skovspurv, hver i deres lidt modsatte fjerdragter. Foto: Samuel Perfect. 

Dagens ringmærkning:
1 Løvsanger (Willow Warbler, Phylloscopus trochilus)
1 Gulbug (Icterine Warbler, Hippolais icterina)
2 Havesanger (Garden Warbler, Sylvia borin)
1 Skovspurv (Tree Sparrow, Passer montanus)

I alt: 5 ringmærkninger


Folk på stationen: Samuel, Simon, Merit

Fald af Afrikatrækkere

tirsdag 25. maj 2021
Småfuglefald og 14 timers ringmærkning
af Simon Græsbøll

Vi forventede ikke det store for dagen, men regn hele natten og den tidlige morgen med pludseligt stop gav os forhåbninger om en god dag. Sam og jeg åbnede nettene ligeså snart regnen stoppede ca. kl. 6, og det blev en dag med kvalitetsfugle.

David tog sig af morgenobsen og gik derefter på lusk i mosen, hvor han kunne konstatere, at der også her var et væld af småfugle, især fluesnappere, rødstjerter, løvsangere, og så en Blåhals (Bluethroat, Luscinia svecica): "Det koger med småfugle!", meldte David over Zello, og det kunne vi kun skrive under på i forbindelse med ringmærkningen.

Samuel hørte en Karmindompap (Rosefinch, Carpodacus erythrinus) synge i Fyrhaven - ny årsart på Hukket - og det skulel vise sige at blive startskudet til en rigtigt god dag! Allerede på første netrunde røg både en rød fugl og en brun fugl i samme net! Det gav os en god mulighed for at sammenligne dem. Derudover fik vi en Løvsanger (Willow Warbler, Phylloscopus trochilus) med fransk ring - det bliver spændende at få en genmelding på dén fugl!

rosefinch-25-05.jpeg
Karmindompap, her en rød fugl, som røg i nettet sammen med en hun-farvet fugl med ring. 

Nede i stationshaven væltede vi i fluesnappere, havesangere, rødstjerter, løvsangere, og så - ret sent inden for den standardiserede ringmærkningstid - fik vi en skøn overraskelse i form af en Bynkefugl (Whinchat, Saxicola rubetra). 

whinchat-25-05.jpeg
Bynkefugl, en 2K hun. 

Ringmærkning: 
16 Løvsanger (Willow Warbler, Phylloscopus trochilus)
7 Broget Fluesnapper (Pied Flycatcher, Ficedula hypoleuca)
7 Havesanger (Garden Warbler, Sylvia borin)
5 Gransanger (Chiffchaff, Phylloscopus collybita)
4 Grå Fluesnapper (Spotted Flycatcher, Muscicapa striata)
4 Rødstjert (Redstart, Phoenicurus phoenicurus)
3 Gulbug (Icterine Warbler, Hippolais icterina)
3 Gråsisken (Redpoll, Acanthis cabaret/flammea)
2 Tornsanger (Common Whitethroat, Curruca communis
2 Munk (Blackcap, Sylvia atricapilla)
2 Stær (Starling, Sturnus vulgaris)
1 Nordlig Gråsisken (Common Redpoll, Acanthis flammea)
1 Lille Gråsisken (Lesser Redpoll, Acanthis cabaret)
1 Gærdesanger (Lesser Whitethroat, Curruca curruca)
1 Grønirisk (Greenfinch, Chloris chloris)
1 Bynkefugl (Whinchat, Saxicola rubetra
1 Karmindompap (Rosefinch, Carpodachus erythrinus

Genfangster:
1 Solsort (Blackbird, Turdus merula
1 Skovspurv (Tree Sparrow, Passer montanus
1 Rødhals (Robin, Erithacus rubecula
1 Rødstjert (Redstart, Phoenicurus phoenicurus)
1 Tornsanger (Common Whitethroat, Curruca communis
1 Løvsanger (Willow Warbler, Phylloscopus trochilus
1 Gransanger (Chiffchaff, Phylloscopus collybita
1 Karmindompap (Rosefinch, Carpodachus erythrinus

Ringmærkning i alt: 
69 fugle, 19 arter

Folk: David, Bent, Samuel, Merit, Simon 

 

Op af bakke!

mandag 24. maj 2021
af David Manstrup

Vejr: kraftig søndenvind (10ms), halvdårlig sigt (10-15 km) og stadig i den kolde ende (7-11) grd i forhold til vi er slut maj. Det er ikke opskriften på fugle ved hukket. 

Henrik og undertegnede satte os vanen tro på sydhukket, for at havobse. Vinden var lidt en udfordring, da der ikke var meget læ i de skaldede klitrækker. Men til sidst fandt vi et sted, hvor vi kunne sidde nogenlunde i læ. Der var ikke ret meget bevægelse over havet. Enkelte rødlommer, lomvier og suler fløj fortrinvis nord igennem formiddagen. 
Trækobsens højdepunkt blev en nordtrækkende 2k sorthovedet måge, som er ny årsart for hukket. En længe ventet årsart, da der ofte bliver set flere individer i løbet af et forår, og nu er vi ret sent henne på sæsonen. 

Efter obs gik Henrik og jeg en god lang tur i mosen, og lidt over kallesmærsk hede for at tjekke lidt giftige og nordlige krat. Der var ikke noget udover det sædvanlige, men vi fik gået omkring 10 km i alt i jagten på noget stort. 

Ringmærkningen forløb også i den stille ende af skalaen. Ringmærkerne Merit, Samuel og Simon ringmærkede 8 nye fugle. Intet usædvanligt imellem, men jeg tror en husrødstjert gav lidt varme i kroppen, for de hårdtarbejdende ringmærkere.
Dagens ringmærkningstotaler ser således ud:
Bogfinke 1,Tornsanger 1, Gærdesanger 1, Grønsisken 2, Husrødstjert 1, Gransanger 2. 
Gronsisken2 Grønsiskener gik i nettet. Foto Simon Græsbøl.

husrodstjert
Husrødstjert. Foto: Samuel Perfect

Det begyndte at regne nonstop fra middagstid. Så der var tid til både en online fuglequiz, spisning af pandekager og en lille lur på sofaen. Fuglestationsliv som vi kender det! 
Vi håber på i morgen kunne blive lidt mere spændende, med svage sydøstlige vinde og regn i nat! 

Samuel fortsætter desuden arbejdet med at kigge på natsværmere, og han fik nogle gode fotos i kassen i dag. Han kunne desuden berette om at der var trukket en gammaugle, som er en god trækgæst herude.
natsvaermerChocolate-tip ( Lille Måneplet, Clostera curtula)

natsvaermer 1Rustic Shoulder-knot (Aksugle, Apamea sordens)

natsvaermer 2Pine Beauty (Fyrreugle, Panolis flammea)

(DMA)

 

Seawatch

søndag 23. maj 2021
af Samuel Perfect

The strong winds prevented ringing from taking place so the focus was instead on seawatching from the Sabine's Bunker. Highlights included 2 Fulmar (Mallemuk, Fulmarus glacialis), 12 Kittiwake (Ride, Rissa tridactyla), 2 Little Gull (Dværgmåge, Hydrocoloeus minutus) and a trickle of Gannets (Sule, Morus bassanus).

See the full totals from Dofbasen here.

image1.jpeg

A Blåvand classic, seawatchers in the Sabine's Bunker! A place responsible for many a great seawatch.

The rest of the day was spent casually birding Grønningen, Skallingen, and topped off with an al fresco taco dinner!

People: Merit, Line, David, Rasmus, Henrik, Simon, and Samuel.

Så blev der fejret!

lørdag 22. maj 2021
af Merit Lenk

I dag var vejret så knap så godt, men det var jo egentligt også lidt okay - sådan kunne man få sovet længe, og om morgenen kunne vi i al ro nyde de lækre boller, som Line havde lavet til anledningen, mens regnen stille trommede på vinduerne. For i dag har Simon haft fødselsdag!! Og det skulle jo fejres, så der blev lavet godt med mad og kage om formiddagen, hvilket der nu jo var god tid til, og til frokost kom Simons familie så.

IMG 7517
Fødselsdagsbarnet glæder sig over sine gaver. Foto: Rasmus Momme. 

IMG 7529
Så skal der spises! Foto: Samuel Perfect. 

Det blev til en rigtig hyggelig eftermiddag, hvor vi endda kunne demonstrere lidt ringmærkning for Simons familie, hvilket især børnene var begejstrede for. Hen mod eftermiddagen havde regnen da også stoppet, og vinden kunne også have været værre. På de små ca. halvanden timer fik vi jo 6 nye fugle i nettene, hvilket vi var ret tilfredse med! 

Dagens afslappede, ikke-standardiserede ringmærkning:

2 Løvsangere (Willow Warbler, Phylloscopus trochilus),
1 Gærdesanger (Lesser Whitethroat, Curruca curruca)
1 Stær (Starling, Sturnus vulgaris)
1 Grå Fluesnapper (Spotted Flycatcher, Muscicapa striata)
1 Rødstjert (Redstart, Phoenicurus phoenicurus)

I alt: 6 mærkninger

Derudover var Anders Zuschlag forbi stationen i formiddags for at tage sig af ringmærkningsdatabasen. Det indebar både nogle opdateringer til programmet, som vi bruger til at indtaste dataene, noget hjælp med redigering og indtastning af lidt mere bøvlet data og til slut også næsten det allervigtigste: en backup.
Planen er, at han også kommer igen i morgen, hvor vi desværre ikke længere kan byde på boller, men til gengæld på kage. Så det er da også hyggeligt :)

Som jeg jo har antydet, så var der hverken standardiseret observation eller ringmærkning i morges. Der var simpelthen for meget vind og regn til det.
Alligevel kom David, Samuel og Bent ud på stranden, for de ville færdiggøre indhegningen til Dværgternerne (Little Tern, Sternula albifrons). Det blev da også gjort! Der blev talt 15 terner, der sad i det afgrænsede område! Det var vi alle meget glade over, og vi krydser fingre for, at så mange som muligt stadig er der. 
Kort efter, at indhegningen var færdig, kørte der nemlig flere fartøjer igennem det frisk afspærrede område, uden at tage hensyn til hverken skilte, snore eller den vinkende Samuel, der prøvede at gøre dem opmærksomme på, at de skulle passe på. Øv altså! Lad os håbe, at de fleste Dværgterner stadig er der, men det må vi tjekke i morgen. Det virker desværre meget usandsynligt, at de alle skulle være kommet godt fra det. 

Jeg vil dog nødigt ende dagens blog på en så trist tone, da dagen jo egentligt var rigtig dejlig op til det punkt!
Altså vil vi alle ønske Simon alt godt og endnu en gang tillyke, og jeg siger tak for en super hyggelig dag! Vi har da i hvert fald også kage til i morgen, og det klager man jo aldrig over :D

Folk på stationen: Anders, Bent, David, Line, Merit, Rasmus, Samuel, Simon, Simons Familie


1   |  2  |  3  |  4     NÆSTE