Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (119)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Koldt i vejret og havearbejde

fredag 28. maj 2021
En ny Karmindompap i nettet
af Simon Græsbøll

Morgenobsen var en kold og lidt blæsende fornøjelse, og jeg følte mig helt hensat til start-april igen - og det skal ikke forstås som en god ting! Der var nærmest ingen fugle i bevægelse over havet, og den bedste fugl i dag må være 1 Småspove (Whimbrel, Numenius phaeopus), som trak syd med 1 Storspove (Curlew, Numenius arquata). Måske skulle de ned mod Ho Bugt for at søge føde? 

IMG_3483.jpeg
Flot men koldt. Vi glæder os til det store vejrskifte, der er blevet lovet af meterologerne her i weekenden.

Vejret afspejledes også i ringmærkningen: Der var heller ikke mange nye fugle i nettene, flere af dem sandsynlige ynglefugle. Vi blev dog overrasket over en ny Karmindompap (Rosefinch, Carpodacus erythrinus), denne gang en hun-farvet fugl. Denne art er meget anderledes i sin fældning, og hunnerne er ikke så lige til at aldersbestemme, men en sandsynlig 3K+.

IMG_3500.jpeg
Karmindompap hun, sandsynligvis en 3K+, og en ny mærkningsart for mig :-)
Samtidigt hørtes to syngende hanner; en i nabohaverne og en oppe ved Fyrhaven. 

Ringmærkning:
2 Gransanger (Chiffchaff, Phylloscopus collybita)
1 Jernspurv (Dunnock, Prunella modularis)
1 Gulbug (Icterine Warbler, Hippolais icterina)
1 Tornsanger (Common Whitethroat, Curruca communis
1 Solsort (Blackbird, Turdus merula
1 Karmindompap (Rosefinch, Carpodachus erythrinus

Genfangst:
3 Gærdesanger (Lesser Whitethroat, Curruca curruca)
1 Bogfinke (Chaffinch, Fringilla coelebs
1 Solsort (Blackbird, Turdus merula

De sidste par dage har vi været på havearbejde i Stationshaven for at fjerne nogle af de grene og kviste, som begynder at vokse ind over der, hvor nettene står. Det har givet lidt luft til nettene, skabt nogle nye kvasbunker for dyr og insekter og så har vi givet mere plads løvtræer, da haverne generelt er dominerede af grantræer.

IMG_3516.png
Samuel saver i nogle af de genstridige nåletræer til for at give luft omkring nettene.

I dag var det så Fyrhavens tur. Det blev til 1,5 times saven, rykken, knækken og omrokering. Der blev også her givet lidt mere luft omkring nettene og til løvtræerne, pælene som holder nettene blev strammet ud, og der kom nye kvasbunker og 'fyld' til Helgolandsrusen.

IMG_3517.png
Helgolandsrusen fik også en omgang smørelse, så hængslerne forhåbentligt holder længe endnu. Mine hænder stinker stadig af det stads.

Her til aften har vi desuden fået besøg af Hjalte og Henrik, som skal bruge weekenden på at birde i Blåvandsområdet. Vi krydser fingre for, at de finder noget, når vi nu selv har for travlt med morgenobs og standardringmærkning. 

Folk: Merit, Samuel, Bent, Hjalte, Henrik, Simon