Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2020 (124)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)(se alle)

Maks. bemanding

onsdag 3. juni 2020
af Susanne Primdahl

Endnu en flot dag vejrmæssigt, men ikke med de store fugletal.
Temperaturen har været på niveau med i går med 11-18 grader, men der har været mere vind - især stigende i løbet af eftermiddagen. Vinden startede i nordøst, men skiftede ret hurtigt til nord. Vindstyrken har ligget på 3-9 m/s.
God sigt hele dagen og et skydække på 1/8 i formiddags, men så kom der gradvist flere og flere skyer i eftermiddags, så et gennemsnit for eftermiddagen vurderes til 5/8.

Michael og jeg startede ringmærkningen op til morgen, og Morten gjorde os ret hurtigt selskab, så med 3 personer var vi godt bemandet til at håndtere de 22 fugle, dagen har budt på.
Nettene blev lukket i fyrhaven til middag. Bent begyndte at klippe ved alle netbaner på det tidspunkt, og da der i forvejen ikke var ret mange fugle, kunne vi lige så godt lukke.
Med en vejrudsigt med masser af regn i morgen er det helt perfekt, at græsset er klippet ned, hvis der bliver mulighed for at ringmærke lidt ind imellem.

Vi fik igen nogle helt unge fugle i nettene i dag med Bogfinke, Hvid Vipstjert og Tornirisk. Bogfinken var ledsaget af farmand, og Tornirisken af sin mor - det formoder vi i hvert fald, da de sad sammen i nettet.

20200603 070540 red
Den unge Bogfinke lod sig velvilligt fotografere. Foto: Michael Brunhøj Hansen

IMG 4600 red
Det samme gjorde den unge vipstjert med de store gule mundvige. Foto: Michael Brunhøj Hansen

Morten var glad for at gense en Gærdesanger, som Xenia ringmærkede i april sidste år, og som han selv tog blodprøve på for godt en måned siden til test for West Nile Virus. Han fik også besøg af en Blåmejse hun, som han selv ringmærkede i marts måned og siden er blevet aflæst hele 6 gange. Hendes aftagende rugeplet vidner om, at hun formodentlig har sendt et kuld unger ud i den store verden for ganske nyligt.

Michael har optaget fuglestemmer i nat og kunne berette om træk af Svaleklire og Vindrossel.
Michael var også mand for at spotte dagens guldsmed, da han opdagede, at den sad fast i nettet i Helgoland-rusen. Ved fælles hjælp fik vi den hjulpet fri, og Morten fandt hurtigt ud af, at det var en Almindelig Flodguldsmed, som faktisk slet ikke er almindelig her i det vestjyske.

IMG 4617 red
Almindelig Flodguldsmed

Henrik Knudsen er på besøg i nogle dage. Han glædede sig over, at to par Dværgterner har etableret sig på Nordhukket, så nu er det tid til at tænke på indhegning for at beskytte dem.

Med en vejrudsigt for i morgen, der siger masser af regn, krydser vi nu fingre for, at vi trods alt får mulighed for at ringmærke lidt.

Dagens fugle med aflæsninger i parentes:

Hvid Vipstjert 1, Gærdesmutte (1), Gulbug 1, Gærdesanger (1), Tornsanger 1, Munk 1, Gransanger 1 + (1), Løvsanger 1 + (1), Grå Fluesnapper 2, Blåmejse (1), Bogfinke 1 + (1), Tornirisk 3, Lille Gråsisken 3 + (1).

I alt 15 fugle ringmærket og 7 aflæst fordelt på 13 forskellige arter.