Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (119)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Endelig kom der krognæb

torsdag 14. november 2019
Farvel til Lisa ...
af Michael Brunhøj Hansen

Så er der ikke lang tid af denne efterårssæson igen. Lisa, som har været her og ringmærke i knapt tre måneder, blev i dag kørt til toget i Esbjerg sammen med Yotam. Det blev et vemodigt farvel efter at vi nu har boet side om side og er kommet godt ud af det sammen så længe. Hun fik løftet standarden her på fuglestationen og har kun gjort alt muligt godt, og jeg har lært meget af hende; en sidste gave fra hende var et par rammer med billeder af folk og fugle fra dette efterår taget af hende selv som skal op på væggen at hænge. Hun skal have tak for alt, og jeg håber vi ses igen!

Inden hun rejste, blev der dog ringmærket i nogle timer. Det blev desværre mildest talt ikke til mange fugle: kun 1 jernspurv (Dunnock) blev ringmærket, mens der var 3 genfangster: 1 gærdesmutte (Wren), 1 musvit (Great Tit) og, heldigvis, fik hun 1 sidste fuglekonge (Goldcrest) i hånden der lige ville sige farvel.

Morgenobsen var lidt mere spændende i dag ift. de øvrige dage der hovedsagligt har været domineret af stære (Starlings) og ederfugle (Eiders). Der var igen stære og ederfugle, men også krikand (Teal), toppede skalleslugere (Red-breasted Mergansers) og rødstubede lommer (Red-throated Divers) og 1 spurvehøg. Der var en større variation af finker, herunder bog- og kvækerfinke (Chaffinch & Brambling), grønsisken (Siskin), grønirisk (Greenfinch), stillits (Goldfinch) (13), stor korsnæb (Parrot Crossbill) (ca. 17) og sidst, men ikke mindst, krognæb (Pine Grosbeak)!! Denne art, som vi har ventet og håbet meget på de sidste par uger, kom endelig forbi her i 11. time, men jeg fik den desværre ikke at se. Den blev opdaget på sit måske lidt hedelærkeagtige kald trækkende mod syd, men jeg fik aldrig øje på den, så jeg var lidt i tvivl om bestemmelsen i begyndelsen. Heldigvis blev den opdaget ikke længe efter ved Stationshaven af Svend Rønnest, og Svend Aage og Bent fik den også kortvarigt at se inden den fløj mod nord igen i sine karakteristiske dybe buer; her fik jeg den dog heller ikke at se. Der var tale om en han. Således er min sidste mission som observatør hermed fuldført, nemlig at tage en krognæb på træk!

I morgen er det den 15. november, og det betyder sidste officielle dag af efterårssæsonen 2019 for Blåvands Huk, og her vil jeg komme med nogle afsluttende ord. Vinden skal være østlig (men dog lidt kraftig), og der ser ikke ud til at komme regn, så det er ikke det værste vejr at slutte af med. Så må vi bare se om der også følger nogle fugle med. Den eventuelle ringmærkning i morgen vil blive foretaget af Bent.