Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (109)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Rolig dag med et par gode arter

søndag 27. oktober 2019
Islom og thorshane besøgte Hukket.
af Michael Brunhøj Hansen

Efter en noget våd dag i går hvor der ikke skete noget hverken træk- eller ringmærkningsmæssigt, kunne der atter morgenobses. Vinden var kraftig, op til 13 m/s, og fra vest. En del byger der kom ind fra nordvest, besværliggjorde arbejdet da man får regnen lige i hovedet, men det blev dog alligevel til at par fine arter ind i mellem.

Først kom en thorshane trækkende i revet mellem bølgerne, så det var jo flot, og den første trækkende jeg ser dette efterår. Efter et par byger kom der en lom hvis temmelig store størrelse fik mig til at vågne op. Det var nemlig en stor og tung islom der trak forbi bag revet, også den første dette efterår. En rødstrubet lom, vores mindste lom, trak forbi i samme spor ikke længe efter, og det er bemærkelsesværdigt hvor meget mindre denne er.

Ellers skete der ikke meget på morgenobsen, og sidst i perioden kom en længerevarende og halvkraftig byge, så der blev ikke set yderligere fugle hér. Af øvrige fugle kom der 1 dværgmåge tæt på land, i alt 3 rødlommer, enkelte lomvier/alke, 40 pibeænder, 4 krikænder, 1 toppet skallesluger, 6 ederfugle og 7 fløjlsænder.

Sidst på formiddagen fik jeg besøg af min mor, som jeg ikke har set i tre måneder, og min moster. De fik en lille rundvisning i området, og senere spiste vi frokost i byen. Vi har desuden fået besøg af Emil fra Sverige som skal blive her en uges tid, og senere på aftenen skulle Troels Eske ligeledes dukke op.

Lisa har ikke lavet meget i dag; nettene blev jo ikke åbnet pga. vinden! De bliver dog vistnok åbnet i morgen hvor vinden skulle aftage noget, og der skulle ikke komme så mange kraftige byger. Desværre står den på nord- og nordvestenvind, så vi forventer ikke det helt store!