Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (237)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Sløj morgen, spændende eftermiddag

lørdag 19. oktober 2019
Ny art for landet og gråsejler.
af Michael Brunhøj Hansen

Der lå et bånd af kraftig regn med lidt torden lige nord for Hukket, og vinden var ret kraftig og fra sydvest. Nogle af nettene blev åbnet om morgenen, men blev ret hurtigt lukket igen da der ikke blev fanget mange fugle (6 blev mærket).

Vi sad i Hullet, men ret hurtigt blev der tomt da en ny art for landet blev meldt ud i Tipmosen, nemlig østlig (eller sibirisk) lundsanger! Jeg ville meget gerne se den, men blev siddende og obsede. Grundet regnen mod nord skete der stort set intet trækmæssigt. Der kom mest ederfugle, men også op til 14 rødstrubede lommer og enkelte lomvier/alke. Ude på mellemdistancen kom 3 dværgmåger, og i de første 10 minutter fløj omkring 1000 trækforsøgende stære i én flok lige hen over os.

Under morgenobsen fik jeg et opkald fra Bent som sagde at han gerne ville i Tipmosen i løbet af dagen, og at han ville tage Lisa og mig med. Jeg fik dog tidligt et lift af David som alligevel skulle derud omkring lidt over 11. Lidt i 12 ankom jeg, og der var allerede en del mennesker på plads. Der gik ikke meget mere end et kvarter før den dukkede op i et birketræ og kunne følges mere eller mindre den næste 1½-2 timer, og den blev set vildt godt og hørt enkelte gange. Der rastede også en hvidbrynet løvsanger i samme område.

Senere ankom Bent og Lisa endelig, og de fik den begge at se, dog var Lisa knapt så begejstret da hun allerede havde set dem i Sydøstasien syv gange. Efter denne succes tog vi hjem med Bent.

Hen mod sidst på eftermiddagen kom der en melding om en mulig gråsejler, også i nærheden af Blåvand. Vi (David, Kristoffer og jeg) overvejede om vi skulle køre på den og valgte at gøre det da den blev meldt ud som sikkert bestemt. Det var ved at blive mørkt eftersom klokken var 18, så det skulle gå lidt stærkt. Da vi kom frem, var den tilsyneladende væk, men heldigvis blev den fundet nogle hundrede meter længere mod nord. Det var en lys, skællet sejler, og den kom flyvende lavt og til tider lige over hovederne på os! Til sidst landede den på forunderlig vis i et fyrretræ ...

Det blev altså en ret god dag med to SU-arter, begge nye for mig, hvoraf den ene som nævnt var en ny art for landet.

I morgen ser det ud til at blive en hæderlig dag med sydvestenvind der ikke bliver for kraftig, og det skulle holde tørt med temperaturer omkring 13 grader.