Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (119)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Rimelig dag trods småregn

fredag 4. oktober 2019
Sølvhejre og ringdrossel; ikke megen ringmærkning.
af Michael Brunhøj Hansen

Lisa fik desværre ret idet hun i går mente at der nok ville komme noget regn i dag alligevel. Det småregnede nemlig allerede lidt fra morgenstunden, så inden vi gik ud på obsen, hjalp vi hende med at åbne nettene, men i første omgang kun i Stationshaven. Ude på morgenobsen kom der mere småregn fra syd, dog var der også en overgang lidt tørvejr før der i løbet af formiddagen kom lidt kraftigere regn og alle nettene blev lukket. Vinden kom ellers fra sydøst og var jævn til frisk, så regnen fik nok spoleret en del. Desuden var dette den koldeste morgen jeg hidtil har oplevet herude.

Knud Pedersen holdt os igen med selskab og hjalp til med morgenobsen. Trækket var egentligt rimeligt trods småregnen. Der kom omkring 100 rødstrubede lommer, flere pibe- og krikænder samt nogle toppede skalleslugere. Herudover havde vi efterårets første ringdrossel, en hunfarvet fugl der fløj op i Fyrhaven, men desværre aldrig blev fanget (nogle af nettene i Fyrhaven blev åbnet da Bent ankom senere på morgenen). Herudover havde vi vores 3. sølvhejre. Ringdroslen og sølvhejren blev dagens fugle.

Der kom aldrig rigtigt gang i småfugletrækket. Vi havde, da det en overgang blev tørvejr, vel omkring 150 bogfinker på en halv time samt nogle engpibere og tornirisker, men meget mere blev det ikke til. Ellers kom der 3 dværgfalke hvoraf 2 kom samtidigt, og vi havde en hunfarvet blå kærhøg. Rastende på stranden blev der fundet 2 kaspiske måger, begge yngre fugle.

Anders Zuschlag forlod stationen i løbet af formiddagen efter at have hjulpet til på morgenobsen og have fået lavet nogle tilføjelser og rettelser i ringmærkningsdatabaseprogrammet. Lisa blev glad for nogle af tilføjelserne.

Hvad angår ringmærkning, blev der ringmærket 19 fugle, og der var 3 genfangster.

Species New ringed Recaptures
Wren (gærdesmutte) 2  
Dunnock (jernspurv) 3 1
Robin (rødhals) 6  
Song Thrush (sangdrossel) 2  
Garden Warbler (havesanger) 1  
Blackcap (munk)   1
Chiffchaff (gransanger) 1  
Goldcrest (fuglekonge) 3  
Chaffinch (bogfinke) 1  
Bullfinch (dompap)   1
Total 19 3


I morgen ser det for alvor ud til at blive godt, for vinden er fortsat i sydøst, og nu skulle det holde tørt; dog bliver det igen noget køligt, så vi skal pakkes godt ind. Vi krydser fingre for mange fugle, både på morgenobsen og i nettene!