Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Skøn dag trods nordvestenvind

fredag 13. september 2019
I morgen bliver vejret roligt for en stund.
af Michael Brunhøj Hansen

Endelig kom der en god dag med flere havfugle ved Blåvandshuk, og så endda i nordvestenvind. Vi stod et for mig nyt sted, nemlig omkring militærskuret hvor der på sydsiden var fint læ. Vi havde snakket om at tage i Sabinebunkeren, men vi ville gerne undgå at blive sandede til. Kort efter vi havde stillet (og sat) os an, kom den første almindelige kjove trækkende mod syd i høj fart og rimelig tæt på. Snart kom der 2 yderligere sammen, og så 1 mere, så på ca. 10 minutter havde vi allerede 4! Omtrent samtidigt med én af kjoverne kom der et godt stykke ude efterårets første skråpe (sodfarvet skråpe). Den kom et godt stykke ude, men blev set fint flyvende i meget høj fart og i store buer over og under horisonten.

Der kom løbende flere almindelige kjover, og også et par storkjover. Alt i alt, inden middag, havnede vi på 15 almindelige kjover hvilket er det klart højeste antal dette efterår (vi havde også en ubestemt der med stor sandsynlighed også var en almindelig); det blev altså i alt til hele 18 kjover i dag! Vi havde også 2 mallemukker, nogle alkefugle og 28 rødstrubede lommer.

Vaderne lige for tiden er stort set alle sandløbere som vi i dag havde omkring 100 af, næstflest var de små kobbersnepper med 8, og vi havde kun 1 strandskade om morgenen. Det kunne dog måske skyldes at vi kiggede langt ud over havet i dag.

Om eftermiddagen tog vi alle sammen (inkl. Lisa) hen til skuret igen for at se om der fortsatte skete noget, men det gjorde der ikke. Der kom kun ca. 5 lommer, men ikke desto mindre: Når nordvestenvindsdage ved Blåvandshuk normalt regnes for dårlige, var dagen i dag (som i øvrigt er fredag d. 13.!) utvivlsomt godkendt. Lisa fik i øvrigt sin første rødstrubede lom selvom den var lidt fjern til at se ordentligt i kikkert. De forekommer vist ikke i Israel.

Grundet vinden blev der ikke ringmærket i dag, så Lisa har slappet af stort set hele dagen, dog havde hun en (sandet og blæsende) løbetur på stranden og noget træning i gården. Hun vender tilbage til ringmærkningen i morgen hvor vinden skulle blive ret svag fra omkring vest, og der skulle ikke komme regn. Hun savner dage med mange fugle i nettene og i hånden, og hun er ved at være lidt frustereret over blæst og regn der har afbrudt ringmærkningen lidt for ofte den seneste tid; så lad os alle håbe på mange fugle til hende i morgen, og forhåbentligt får vi ligeledes en fin trækdag i klitterne.