Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (109)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Fortsat ret fuglefattigt

søndag 1. september 2019
Dog efterårets første dværgfalk.
af Michael Brunhøj Hansen, Lisa Flam

Vi var begge blevet vækket af kraftig regn et par gange i løbet natten, så vi har ikke været helt friske i dag. Jeg vågnede bl.a. lidt over 3 da regnen var ved at ophøre. Kort efter at det holdt op med at regne, lød der en hel del fuglekald (mit vindue står på klem), bl.a. fra vadere, som om flere var "nødlandet" pga. regnen og nu kunne fortsætte videre. Der var bl.a. flere mudderklirer, mindst et par svaleklirer samt rødben, hvidklirer osv., så det var ret interessant at lytte til selvom min nattesøvn blev ødelagt.

Ude på morgenobsen var det mørkt, gråt, blæsende og halvkøligt, men efterhånden kom der lidt omklaring fra nordvest. Der kom heldigvis ikke regn, men den kraftige vind gjorde det til en skidt ringmærkningsdag, desværre (se forneden).

Jeg fik selskab af Henrik Böhmer som egentlig ville i Mosen, men ombestemte sig pga. vinden. Han gik på stranden for at kigge mågerne igennem; det blev til 5 kaspiske. Vi havde som det mest interessante i dag 13 dværgmåger, og efter at han var gået, havde jeg en udtrækkende dværgfalk, efterårets første. Den var åbenbart ligeglad med vinden.

Antallet af strandskader var tidoblet ift. i går (92), så de er ikke helt væk endnu. Der kom desuden de sædvanlige islandske ryler, sandløbere, store præstekraver, små kobbersnepper, stenvendere osv. Småfuglene var så godt som fraværende, pånær enkelte hvide vipstjerter på stranden.

Det er jo 1. september, og ikke nok med at det teknisk set betyder at efteråret er begyndt, så betyder det også at jagtsæsonen er gået ind; dette resulterer ofte i mange trækkende og urolige ænder der flygter fra skyderierne. Sådan blev det dog ikke i dag, sikkert pga. vejret. Militæret afspærrede stranden igen, så jeg kunne ikke selv få tjekket mågerne igennem efter morgenobsen, og der blev ellers ikke set meget på fugle resten af dagen.

Vi havde besøg i dag, først af John Frikke og konen som kom med lidt frugt og grønt, og senere kom der to fra København for at sætte lys op i haverne til insekter.

I morgen bliver vejret ikke meget anderledes. Vi får fortsat halvkraftig nordvestvind, måske også med nogle byger, så det tegner til at blive en herlig dag igen!

20190901 073324Opklaring fra nordvest på en mørk morgen efter en noget regnfuld nat. Foto: Michael Brunhøj Hansen


 Lisa Flam:

If I compare today to yesterday It was an amazing day!! Double the amount of birds… unbelievable!

Had Xenia join me today as well, we had a total of 6 new ringed+ 4 recaptures, exactly double from yesterday. Garden Warblers (havesangere) were again the stars with 4 new ringed and 2 recap, also 2 Common Whitethroat (tornsanger), 1 Great Tit (musvit) (recap) and 1 Common Redstart (rødstjert) (recap).

The interesting thing today was having the birds fly into the nets at the same time- both Whitethroats were caught at 11:00, Garden Warblers at 7-8, and no birds at 9:00.

I’m expecting some more rainy days, but I was promised lots of birds in September and I got to say it is the first day of the month!

20190901 112211.jpg cut
1st year Common Whitethroat, one of today's few birds. Photo: Lisa Flam

20190901 112235Tail pattern of the Common Whitethroat. You can see the tips of the feathers are worn out, low quality of the feather meaning it’s the first feathers this bird has grown in the nest. Photo: Lisa Flam