Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (87)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

God morgenobs

fredag 26. juli 2019
Høj sol og østenvind igen igen
af Andreas Kristian Pedersen (APr)

Dagen startede ud med østenvind og varme, som det har gjort de sidste par dage. Manon og Astrid var ude som de første og åbne net og havde igen en stille og rolig dag men nu med 24 fugle. Igen fangede de sortstrubet bynkefugl, men nu med 3 stk. De var allesammen ungfugle, så det er nok fugle der har været her hele sommeren. Udover dette fandt en Sangdrossel vejen til netmaskerne, som er den første de har ringmærket hernede, så de var tilfredse. 

Ude ved mig var jeg alene på obsen, men jeg kedede mig ikke. Vadefuglene havde valgt i dag ikke at gå i noget som helst spor, så man skulle være vaks ved havelågen, for at få alle flokkene med, som der var mange af! I løbet af den obligatoriske del af morgenobsen nåede vi op på over 1600 vadefugle, hvilket er den klart bedste morgenobs jeg har haft hernede. Det var især Islandsk og Almindelig ryle, som dominerede billedet, men der kom også lidt Strandskader, og indimellem var der kvalitet ifa. Sortklire og Krumnæbbet ryle. Trækket døde dog stille og rolig ud, så klokken lidt over 11 tog jeg hjem, hvor Astrid var ved at tage østover. Hun skal have en tak for hendes hjælp med ringmærkningen og den daglige gang her på stationen og vi håber, at hun vender tilbage på et tidspunkt.

Troels tog sig en lang cykletur ud til Skallingen, men han kunne heller ikke berette om noget spændende.

Resten af dagen blev brugt på afslapning. David kom tilbage til stationen her til aften. Han er ude på en lille aftentur i skrivende stund. Han beretter om Bjergvipstjert.

I morgen bliver vejret det samme som idag så endnu en gang står den på vadertræk fra DMA og min side og Manon vil nok også fange en del fugle.