Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (119)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Blæst og sol

søndag 12. maj 2019
af Morten Jenrich Hansen

Vejr: En morgen med 3/8 skydække blev fra middag og resten af dagen afløst af ren sol uden en sky på himlen.
Hele døgnet hård vind fra nordnordvest og nord. Middelvind på 11m/s og vindstød op til 17m/s.
Temperature 7-10°C. Klar luft og >10km sigt.

Jeg havde jo set vejrudsigtens melding om den kraftige og kolde nordenvind, så da jeg åbnede øjnene til normal tid og kunne høre vinden ruske i huset, var jeg klar over, at der ikke kunne åbnes net til at gennemføre en standardmærkning.
Vendte mig derfor om under dynen og sov længe, så jeg først kom ud og åbnede de få net, der stod bare lidt i læ, lige ved solopgang kl 05:15.
I løbet af den første time mærkede jeg 2 Gærdesangere og næste time gav kontrol af en Tornirisk. Ringmærket i juli 2017 og ikke registreret igen før idag.
De næste 5 timer tjekkede jeg tomme net og valgte derfor at lukke helt ned allerede kl 12.

20190512 074623
Blæsten holdt selv turisterne væk i solopgangstimen, så et Rådyr benyttede freden til at indtage bunkeren på Sydhukket. Desværre havde jeg kun min telefon med som kamera på min vej til at tjekke Fyrhaven, så fotokvaliteten er elendig. 

Naturvejleder Jonas Gadgaard holdt med udgangspunkt fra Naturskolen en velbesøgt Hugorme safari sidst på formiddagen. De fik fundet både Hugorme og firben, så jeg behøvede ikke, at hjælpe med at vise den flotte han af Markfirben, der holder til i haven.
Med lukkede net prøvede jeg selv en lille foto safari efter det lokale par Sortstrubede Bynkefugle. 
Hannen bære en ring, så jeg håbede, at kunne få billeder, der ville være gode nok til at aflæse ringen.
Det lykkedes dog ikke.
Parret var ungevarslende, så jeg ville ikke presse dem for hårdt og holdt mig lidt på afstand af deres foretrukne buske. I kan se nogle udsnitsforstørrelse af mine fotos som afslutning på dagens blog.
Denne bliver skrevet tidligt, da jeg prøver at få et par timers søvn her sidst på dagen og derefter vil finde vintertøjet frem og begive mig ud i den kolde vind, når det begynder at blive mørkt efter kl 22.
Håbet er, at der igen vil være chance for at se nordlys på den klare himmel, selvom månen er fremme og vil lyse noget op sammen med Fyret.

DSC 6573 2
Den Sortstrubede Bynkefugl hun holdt godt øje med mig fra busken, hvor dens unger holdt sig skjult inde i midten. Enten stadig i en rede, eller lige hoppet ud af den.

DSC 6584 2
Som hårdtarbejdende mor må man stadig sørge for at fjerplejen er i orden.

DSC 6610 3
Hannen med den ring, som det ikke lykkedes at aflæse.
Ringen er på venstre ben og da jeg ikke har ringmærket Sortstrubet Bynkefugl i år, er det sandsynligvis en fugl Henrik Knudsen har mærket her et tidligere år.
Der er lidt individuel forskel blandt ringmærkere om man foretrækker, at sætte ringen på venstre eller højre ben.
Placeringen af ringen kan derfor give et peg på, hvem der har håndteret fuglen - medmindre det slet ikke er en lokal fugl, men er ringmærket et helt andent geografisk sted.