Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Stormen Johanne giver sandkage!

fredag 10. august 2018
Der var store forventninger til dagens obs. Alt kunne ske..
af David Manstrup

Da jeg stod op var vinden allerede godt deroppe af i styrke. Med en middelvind på 17ms fra vest, ruskede det godt i træerne herude. Temperaturen lå på lige omrking 17 grd. Sigten var på cirka 10 km, og 5:8 i skydække. 

Jeg havde endnu en gang selskab af både Ole Zoltan og Thyge Enevoldsen. Vi havde placeret os i sabinebunkeren, da der var bedst læ og ly. Til gengæld måtte vi døje med en pokkers masse sandfygening. Især var det slemt den første time, hvor alt det løse sand hvirvlet rundt. Alt blev sandet til! Ens udstyr, øjne, øre, mund og tøj var hurtigt sølet ind i sand... Det var barskt! 

Men efter vi ligesom havde affundet os med vores skæbne, så var der også lidt fugle at se på. Det blev hverken til skråper eller stormsvaler, som man ellers kunne håbe på. Men 2 Sorthovedet måger kom hurtigt trækkende lige i strandkanten. Fedt syn og god start!
Der var også godt gang i de Almindelige kjover som kom særdeles godt. De fløj helt inde over stranden, og vi kunne nyde dem, alt imens de kæmpet mod vinden. Det blev til 8 i løbet af dagen, hvilket er den næststørste dag dette efterår. Der kom igen i dag en enkelt Storkjove, imellem de Almindelige Kjover.
En art der overraskede var Sortterne som der kom hele 5 af. En art der normalt er fåtallig herude, men i dag skulle det laves om. Jeg mindes ikke jeg nogensinde har set 5 Sortterner på en morgenobs før. Det er formentlig sket i tidens løb af andre observatører, men første gang for lille mig.. Derudover så Henrik Bøhmer og undertegnet 4 Sortterner ved Skallingen senere.. Dejligt at de røre på sig! 

IMG 5345

Stormen Johanne får havet til at "vise tænder".. Foto: DMA

Der var ingen ringmærkning i dag, da det blæste for meget. 
I morgen lover de svag sydvestenvind og regn i nat. Så hold jer til, det kunne gå hen at blive spændende! Om ikke andet kan der komme en del Strandskader..

David Manstrup/DMA