Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (119)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Mere pattedyr en hvirveldyr.

tirsdag 10. juli 2018
På trods af en fin vejrudsigt var gik der lang tid mellem vadefulgene
af Leander Falbe Cleyton, Bent Jakobsen

I dag var der en nordøsten vind som startede med at være meget nordlig til at blive meget østligt lægere ud på dagen og aftenen. vinden har varieret mellem 4-8 m/s. Den tynde dis lå hen over bøglerne ved horns rev vis brussen var den dominerede lyd klokken 5 om morgenen. På sandbankerne, som stak op fra vadehavets vand, lå der en et bjerg af en sæl! Denne sæl var og kaldes en gråsæl og halvtreds meter fra den lå en lille spættet sæl som var omkring det halve af gråsælens størrelse. Der var stort mellemrum mellem vadefuglende, og det var lige før at man kan sige at sæler, en skør dreng, andre turiser og hunde i snor, var de ting man så mest af, på trods af at den korte viser var til højre for 8 tallet på uret! De vadefugle der var, var meget svære at finde. De blev blæst væk med det samme, efter at deres kald var hørt.

I løbet af dagen var de mest spændene af fuglede så både jeg og Bent så: ederfugle i eklipsedragter, et rødben, små kobbersnepper, spiltterner, havterner, dværgterner(som var yderst aktive) og nogle af de mange sortænder som ligger i vandet ude for hukket. Da vi var fædige med vores morgentjans, fik jeg mig en god lang lur tilbage på fuglestationen. Bent havde derimens været ude og så på fugle igen. Der så han fire rødryggede torskader og en almindelig kjove.

Alt i alt har det på trods af en lidt ringe mængde af trækkede fugle, været en dejlig dag.

Under morgenobsen piskede dværgternerne af sted med fisk mod indhegningen, hvilket kan tyde på at der er kommet unger ud af æggene. Det var dog ikke muligt at komme derind, da  militæret havde øvelse.
Jonas havde en ringmærkningstur med 24 deltagere. Her fik han ringmærket 17 fugle fordelt med blåmejse 1, skovspurv 7, gråspurv 1, musvit 5, gransanger 1, tornirisk 1, jernspurv 1.