Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (87)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Hele to Islommer på Hukket

søndag 12. november 2017
Hyggelig morgenobs med Skagens "Grand old man"
af HKn

Vejr: Udsigten så ikke for lovende ud, men det blev heldigvis meget bedre end jeg havde turdet håbe på... Vinden lagde ud i NV (315) 7 m/s og tog lidt til da et par byger lige skulle ind og krydse Hukket... Herefter gik den mere i ren N og tog af og det blev en ganske smuk dag med sol og et par enkelte byger mere sidst på dagen 5-6/8. Sigten var ganske fin 15-18 km. Varmt var det ikke just 7-8 grader.

DMI`s radar så ikke venligstemt ud da jeg indtog morgenmaden og kaffen.... og det blev yderligere forstærket, da regnen kunne høres på ruderne... Men da det blev tid til at komme afsted... var det ikke så slemt endda... Godt med liv omkring haverne, hvor en del tikkende Rødhalse vidnede om et mindre fald samt lidt overflyvende Gråsiskner gav tro på der kunne ske noget i dag... Morgenobsen var heller ikke mange minutter gammel... helt præist 34 minutter gammel... så var der atter en trækkende Islom i vinterdragt forbi Hukket... og det endda for anden dag i træk... Herefter fik jeg fornemt besøg fra Skagen.. Knud Pedersen var på familiebesøg og det skulle lige bruges på et besøg på Blåvand... De kan noget med Storlommer de Skagensgutter... Knud var dårlig nok ankommet før han fandt dagens anden Islom og denne gang i sommerdragt... "hvor tit sker det lige med 2 på en dag herude sidder du nok og tænker kære læser" .... ?.. Det var blot 4. gang i stationens historie, de andre gange var 4. november 1992, 6. november 2006 og 9. november 2009.... så november er hotspot tid for Islom !!!!.. Snakken gik om de forskellige havfuglearters forekomst og Knud kunne berette om de manglende Almindelige Kjover og Lille Kjove... så de er savnet både i nord og vest....trist udvikling... Ellers var tællingen relativ rolig...vi kunne presse 3 Søkonger ud af det.

Efter morgenobsen var Knud med på Mågetællingen og på trods af gode antal kunne der ikke presses noget ud af det... mest sjovt var nogle aflæsninger samt en adult Sølvmåge.... som havde et mørkt og et lyst øje.... det så lidt underligt ud. Om eftermiddagen var jeg lige kort ude og kigge på Sydhukket... her var der ude over havet mange flere måger end på selve tællingen... et hurtigt skud var 2500 Sølvmåger...kun vurderet så derfor ikke med i dofbasen

Svend Bødker kom ud med en frisk kontorstol der var blevet i overskud derhjemme, det var jo helt perfekt, mon ikke den kunne bruges i det nye mærkelab oppe ved Fyret... Han medbragte en del mad og Michael Gammelholm som også var dukket op og jeg fik herlig middag som Svend lige bankede sammen... Dagen sluttede med min dejlige Tessa kiggede ud... hun havde været på ravvandring fra Vejers til Blåvand... og trængte til en varm kop kaffe... Efter kaffen kørte jeg hende tilbage til Vejers hvor hendes bil stod.... man er vel en gentleman..

HKn