Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (120)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

3 Mand i "Hanstholmhabitter" og 2947 Gråsiskner på Hukket

tirsdag 7. november 2017
Rigtig god dag... med en overraskende sen Dværgryle
af HKn

Vejr: Min smukke modelkrop savnede hvalpefedtet i dag... det var blevet rigtigt råkoldt på denne smukke tirsdag... Vinden kom fra S (187) og var lidt frisk 8 m/s, senere mere SØ.... Hele morgen og frem til lidt over middag masser af sol... herefter kom der flere skyer ind 4-5/8.. Sigten var 20 km. Temperaturen gik fra 9 til 10 grader.

I dag måtte vi gemme os lidt bag bunkeren, da vinden stod lige på.... Heldigvis havde mine 2 gode hjælpere Henrik Bandt og Per Poulsen idag også fundet deres "Hanstholmhabitter" frem... vi mindede mest af alt om en skovbørnehave på tur....heldigvis uden pædagogerne.... vi kunne gøre lige hvad vi ville..... nemlig birde igennem og fortælle frække historier....om fugle.. Og det stod hurtigt klart der VIRKELIG var gang i Gråsiskner som vi aldrig har set dem på Hukket før.... de væltede afsted med flere 15. minutters intervaler med 500 fugle eller lige der omkring... Fuglene trak i dag helt anderledes end de andre dage.... de gik lavt henover stranden eller ude i revet... de så meget mere målbeviste ud... det var simpelthen en imponerende oplevelse. Da morgenobsen var slut efter 3 timer stod kliktælleren stakåndet og brandvarm på imponerende 2947 trækkende fugle. Jeg har endnu ikke set Bents samlede tal, men ved at han også havde rigtig mange henover ringmærkningsområdet, hvilket helt klart betyder ny dagsrekord for Blåvand. Henrik Brandt var kommet for at få Søkonge på årslisten... og pludselig meldte Per.... 7 Søkonger... og med sig havde de en fin Thorshane....det fik smilende frem på vores forfrosne ansigter... Men vi fik en endnu mere sjælden vadefugl (pga. årstid) bogført kort før morgenobsen var slut... Pludselig mellem en mindre flok Sandløbere var der en fin Dværgryle.... det var sateme godt nok sent og skal jeg være ærlig, så kan jeg nok ikke udelukke en Rødhalset Ryle... sidste vinter var der jo en overvintende i det sydlige Sverige...så alt er muligt... men alligvel

Mågetællingen var også fremragende, da der bla. var en 2k Sildemåge samt 3 Kaspiske Måger hhv. en 4k og to adulte mellem de godt 2000 måger... Især den ene adulte var spændende, da den var farvemærket...og selv om jeg ikke fik den aflæst var den interessant, da farveringen sad på tibiaen.. hvilket jeg aldrig har set før.... og via hjælp fra andre mågefolk på facebook viste det sig den må stamme fra Holland.... nu håber jeg bare jeg kan genfinde den i morgen og få de sidste data i land.

Efter vi havde obset og fået varmen på stationen og drukket lidt kaffe, drog vi alle atter ud og kiggede rundt omkring i det Sydvestjyske....det var alt fra denne herlig tirsdag..

Bla og Vejers 06 og 07 nov 2017 011"Mit tempel" i Blåvand. Foto: HKn