Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Godt med småfugle i krattene

fredag 11. august 2017
Lækker morgen med fald....men ikke gang i havtrækket
af HKn

Vejr: Føj det var et giftigt vejr.... Næsten vindstille NV (329) 3 m/s....Lidt tunge skyer gav den rette stemning...som at være med i en duel med Clinten...7/8... Senere kom der mere opklaring, dog vekslede hele dagen 4-6/8...men solen kiggede frem i korte og lange perioder. Sigten lå på 20 km..God varme på Hukket i dag 16-20 grader

Fed morgen at stå op til.... man skulle ikke være ude og trække vejret længe før man kunne mærke....at der var noget i gære...småfuglefald...Især var der en del kaldende Gærdesangere, Tornsanger og i luften kunne der høres Skovpiber og Gule Vipstjerter... Efter at have nydt og mærke hvordan efteråret så småt er begyndt at åbne op for posen...tog jeg ud på stranden...hvor morgenobsen skulle i bogen..

Det lå dog allerede i kortene, at der nok ikke ville komme så mange vadefugle i dag... det var ikke rigtig havvejr, men stemningen var lækker og jeg nød nogle skønne timer...Efter en lille times tid fik jeg hyggeligt selskab af Henning Smidt som lige var kommet ned til nogle fridage i sommerhuset... Efter 1.5 time var der faktisk ikke mere at komme efter....i den sidste halvdel af morgenobsen kom der faktisk ikke rigtig noget som helst...udover lidt spredte Sortænder...Men det gav jo lidt frihed til at tjekke mågerne igennem et par gange...Det er overraskende hvor mange der er farvemærket... men her i Blåvand er det meget svært at komme tæt nok på til at kunne aflæse dem... Især var det ærgerligt da der var en 2k Kaspsisk Måge...udover den fandt jeg også en juvenil Kaspisk...ikke en dragt der bliver set særlig ofte herude... men det skyldes nok de er overset...især når man tænker på hvor mange Kim Fisher ser på Fanø. En enkelt vadefugleobs skal dog nævnes...en stor flok på 55 Rødben var lidt overraskende...det kunne godt være en af de største flokke der er set på Hukket...tror jeg.

Efter obsen røg jeg straks på kratlusk.... det lugtede af der kunne findes en Høgesanger i dag...det blev det dog ikke til, men Vendehals, Rødryggede Tornskader, Gulbuge, Broget Fluesnapper gjorde det aldrig kedeligt.

Om eftermiddag benyttede jeg mig af at militæret holdte tidligt weekend og fik gået Nordhukket igennem... desværre var der ikke mange fugle tilbage...der var mange turister i området...dog så jeg en næsten flyvefærdig Stor Præstekrave unge... ufatteligt at det har kunne lade sig gøre..

God weekend....håber at se jer herude med skarpladte kikkerter.

HKn