Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

At last

fredag 4. august 2017
Hyggelig morgen... men en skøn Kaspisk
af HKn

Vejret: Der var sgu sus i kjolen... Vinden gik fra 11-16 m/s fra SV (242) og var kraftigst om eftermiddagen. Vejret var vel egentlig bedst om morgen og frem til middag... om eftermiddagen blev Hukket berørt af lidt korte men kraftige byger.  Skydække 4-7/8. Sigten lidt præget af dis og til tider byger 5-18 km. Forsat godt varmt 17-18 grader....

Da jeg vågnede hertil morgen var der ikke noget der gjorde ondt i kroppen længere.... i min alder overvejer man så et kort øjeblik om man er røget til himmels i løbet af natten .... men den var dog god nok jeg var her endnu.... det var nemlig på tide at slå en streg...influenzaen var overvundet og jeg var klar til at komme i arbejdstøjet....

Vindretningen og styrken fik jo en til at drømme lidt om havfugle selv om det forsat er lidt tideligt på sæsonen for sådan noget fowl...Men gode forekomster af Wilsons Stormsvale i det SW Cornwall samt Irland øgede troen på det umulige... Der gik heller ikke mange minutter før en Storkjove stemplede ind og smed sig midt i revet, hvor den blev og rastede i over en time inden den drog mod nord... Men ellers blev de eneste andre rigtig havfugle i dag lidt Sulerne med over 400 stk.. hvor der sikkert har været en del gengangere imellem... Spredte vadefugleiagttagelser blev det også til.... dagens talrigeste blev Strandskade med 378, hvor næsten alle var adulte fugle... En gennemgang af de rastende Måger og Terner gav en fin 1. sommer (2k) Kaspisk Måge (så var min dag reddet)... Dagens mest sjældne fugl var nok den 57. iagttagelser af en trækkende Bjergand i august gennem tiderne.

Sidst på formiddagen mens jeg sad og tastede morgenobsen ind kiggede en sommerhusgæst ind... Han havde fundet en død Bogfinke med ring... det var en som jeg selv havde ringmærket i foråret 2016 som 2k... Selv om det var ærgerligt den var død... så er det skønt når folk kommer forbi og holder os underrettet og viser interesse....mere af den slags...tak for det.

Om eftermiddagen tog jeg endnu en tur ned på Hukket, da vinden jo forsat var ganske optimal.... men der var nogen færre fugle end om morgen.... Mest iøjnefaldende var en del trækkende Fjord/Havterner  (100+) som alle gik syd.... Mens Sulerne i modsætning til om morgen næsten alle gik nord.

HKn