Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (119)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Så fik jeg endelig mærket....

søndag 11. juni 2017
Mange Splitterne og herlig frokost
af HKn

Vejr: Guderne havde lovet overskyet hele dagen... men de havde heldigvis taget lidt fejl... morgen og lidt af formiddagen bød på kig til solen... men ellers fik de ret 5-8/8.. Vinden kom fra en S-lig retning (165) 8 m/s, senere gik den mere i SV med samme styrke. Sigten var præget af lidt grumset vejr 15 km. Lun dag hvor temperaturen hele dagen lå mellem 15 og 16 grader.

Jeg skal være den første til at indrømme da vækuret "skreg" kl. 02.45 og jeg kunne høre gennem mit vindue at vinden ikke var så rolig som DMI havde lovet, så var lysten ikke helt i top... men da kaffen og maden var kommet indenbords, så var energien tilbage...

Der var heller ikke så manget smæk på i dag, men pyt med det det gav jo lidt frihed til at luske rundt... Jeg benyttede bla. muligheden til at kigge lidt på Sydhukket... hvor der var ankommet en del Splitterner... Lydkulissen var næsten som om efteråret... rigtig mange stod på Sandbanken og en større flok opholdte sig på Nordhukket end til de blev skræmt op...Jeg fik hurtigt talt fuglene og kom helt op på 700 fugle, hvilket er et ganske stort antal på denne årstid herude.... Mon det skyldes at fuglene har fået oversvømmet deres redder et eller andet sted i nærheden.... måske på en af de tyske vadehavsøer, da der mig bekendt ikke rigtig længere er nogen store kolonier i den danske del af vadehavet..

Ringmærkningen var selvfølgelig heller ikke ved at sprænge banken i dag.... men det var nu ikke helt forgæves.. det blev til endnu en ung Sortstrubet Bynkefugl...samt årets første Rødryggede Tornskade i nettet.. Sidstnævnte var vel den sidste af de regelmæssige arter der hvert forår får en ring om benet som manglede... hvilket vel passer meget godt med, at der har været mange fugle i Skagen de seneste dage.

Ringmærkning: Bysvale 1. Jernspurv 1. Sortstrubet Bynkefugl 1. Gransanger 1. Rødrygget Tornskade 1. Stær 1. Skovspurv 1. Bogfinke 1. Tornirisk 1. I alt 9 fugle fordelt på 9 arter.

Ellers var der også hyggelige gæster forbi i dag... Michael Gammelholm kiggede atter ud, men drog hurtigt videre ud i sommerlandet, da der var lidt for fugletomt... Herefter kom Tessa, hun var på den store vandretur, hun var gået fra Vejers og herned og skulle senere samme tur tilbage.... respekt.. Vi blev overrasket af Jørgen og Grethe Grønne som ringede og hørte om de måtte komme ud med dejlig mad til frokost... så vi nød en fantastisk dag ude i gården med god snak og dejlig mad.... hvad mere kan man forlange at livet...

HKn