Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Nåede det hele......

torsdag 8. juni 2017
Blæst, sol og lidt finregn
af HKn

Vejr: Vinden var agressiv..... kom fra V (263) 15 m/s, men i løbet af formiddag aftog den og kom ned på 7 m/s.. Dagen startede med smukt vejr, hvor solen gav noget helt fantastisk smukt lys 4/8... Omkring 13´ tiden sluttede det smukke vejr da der kom skyer ind 8/8... og derudover kom der finregn.. Selv om temperaturen ikke var helt oppe og ringe, så føltes dagen lun 13-14 grader... Sigten bedst om morgen 15 km.

Endnu en morgen hvor vinden ikke tillod mig at åbne nettene... men pga. den saft og kraft vinden kom med var det oplagt at prøve lidt havobs... Der var ikke meget bevægelse, hvilket jeg heller ikke havde forventet... Men 3 Amindelige Kjover, hvor en kom og rastede på sandbanken, mens 2 andre jagede en Splitterne gjorde at jeg hyggede mig ganske fint... Samtidig fik jeg "skudt" en del Sildemåger som der er mange af for tiden... og derfor er blevet min nye temaart, man må jo ikke gå i "mågestop" der er jo også et liv ved siden af Kapiske Måger.... De kom utrolig smukt i klitkanten og tog sig bare godt ud i det flotte morgenlys... En af dem mindede voldsomt om en Fuscus, som der aldrig er registreret med sikkerhed ved Blåvand..

Efter nogle timer i klitten skulle der lidt morgenmad indenbords og da vinden samtidig begyndte at tabe pusten valgte jeg at åbne nettene i Stationshaven.... nok især motiveret af både syngende Rørsanger og Kærsanger lige omkring haven.... Desværre fik jeg aldrig fat i de ivrigt syngede acroer, men jeg havde spændningen..... tak for kampen.... acro-hkn 2-0.

Ringmærkning: Tornsanger 1. Grå Fluesnapper 1. Bogfinke 1. Tornirisk 1. I alt 4 fugle fordelt på 4 fugle.

Inden regnen kom fik jeg slået under alle nettene her i Stationshaven.... og for at overdøve maskinen sang jeg den gode gamle slager fra Rammstein "Benzin" som jo ikke må mangel på nogen demensafdeling, og som min navnebror Henrik Solgård fra "Drengene fra angora" er der også gemt en sangskriver i mig og jeg fik rette teksten til "Mein Benzin"..... det rockede for vildt....

HKn