Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Utrolig varm morgen

torsdag 18. maj 2017
Gammel Karmindompap tilbage på ynglepladsen
af HKn

Vejr: Der var godt nok skruet op for varmen hertil morgen... kl. 04. stod temperaturen allerede på 16,7 grader og det blev faktisk aldrig varmere i løbet af dagen.. Vinden var temmelig frisk fra SØ (123) 10 m/s og det stod på frem til først på formiddag...da begyndte den at tage og til aften var den omme i NV (318) 5 m/s... Sol var der ikke meget af i dag, der var lidt sol tideligt om morgen ellers overskyet 6-8/8.. Vi fik ganske lidt regn i løbet af dagen, til gengæld kunne radaren afslører både regn vest og øst for os. Sigt 10-15 km.

Den varme morgen lovede godt, da en af de første fugle der sang var en Karmindompap....Jeg fik hurtigt spottet den.... en smuk 3k+ rød han... og den var mærket på venstre ben. Det fik interessen til at stige hos mig, da det jo så nok var en fugl jeg tidligere havde haft fingrer i... Men som ringmærkningsmorgen skred frem og den ikke ville fanges skred håbet om en aflæsning... Men jeg besluttede mig nu alligevel for at kæmpe lidt videre... og ville forsøg mig med lidt foto af fuglen med fokus på ringen....og efter nogle timer kom den på fornuftigt skudhold ved et tilfælde oppe ved Fyret... og jeg var super heldig, jeg fik lige det jeg skulle og ved at gennemgå alle vores mærkede Karmindompaper igennem de seneste 10 år... kunne jeg se at jeg havde mærket den d. 26. maj 2015 som en grøn 2k+ fugl... så den var født i 2014 og velsagtens herude...så den har haft mange ture til Indien allerede...

Ringmærkningen var igen i dag heller ikke på "kogepunktet", selv om vejret ellers lige var efter bogens ABC for fugle i Blåvand, kom der hverken større antal eller nogen spændende overraskelser....

Ringmærkning: Skovpiber 1. Solsort 1. Gulbug 1. Munk 1. Gransanger 4. Løvsanger 5. Grå Fluesnapper 2. Grønirisk 1. Tornirisk 1. Lille Gråsisken 2. I alt 19 fugle fordelt på 10 arter.

Med hovedet under armen påbegyndte kommunen pludselig med en større maskine, at rive alle hybene op midt ude på p-pladsen.... normalt måske ikke noget der ville røre mig...tværtimod, da der er alt for meget hyben herude..... men det gør man da bare ikke lige midt i fuglenes yngletid...for pokker da. Heldigvis ringede Bent som var ude og guide en gruppe mennesker til kommunen...og så blev den store massakrer af Gulspurve og Tornsanger reder stoppet.....selv om der nok røg adskillige.. Pas nu på Blåvand... det gør allerede ondt at se på hvordan det hele udvikler sig herude disse år.

Manstrup kiggede ud fra morgen og han snuppede lidt tid i klitten, hvor 2 trækkende Viber var hans bedste obs... Ellers fik vi lusket en en del, dog uden det store udbytte.... Heldigvis havde jeg mere kage som vores gæster i går efterlod sig...så der blev trøstespist lidt.

HKn

DSCN6286

 Foto: Bent Jakobsen