Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (4)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

KONGEEDER!!!

lørdag 11. marts 2023
af Henrik Böhmer

Vinden var i dag drejet til NV og taget til i styrke, til omkring 7 m/s ved solopgang. Luften er fortsat kold, specielt med den fugtige havluft. Dagen startede nu egentlig meget godt med pæne flokke af lommer, der trak syd men pulsen kom for alvor op da en mindre, mørk ederfugl kommer flyvende mod syd sammen med to andre ederfugle. Da den drjer rundt, kan jeg se det hele og CAPOW - det er en KONGEEDERFUGL!!! Jeg råber til David at han skal finde fuglen, der kort tid efter smider sig på havet lidt udenfor revet. Han når ikke at finde den. Vi får scannet området mange gange, men bølgerne er for høje til at vi kan få tjekket alle ænder igennem grundigt og vi finder den ikke igen. Det er kun tredje fund for hukket og første forårsfund. Man kan håbe på at fuglen kan ses i morgen og det er da også realistisk, da der nærmest ikke var nogen bevægelse i ederfuglene i dag.

Resten af morgenobsen gik meget langsomt og bevægelserne gik helt i stå, allerede efter en time. Så jeg er glad for at David holdt mig med selskab. Der er fortsat lidt måger på stranden, i dag ca. 1000. På småfuglefronten var der ret stille. Der er fortsat lidt grønsiskener og gråsiskener der flyver rundt og på vej ud til hukket sad der da lidt solsorte i grøfterne. 

DKU er stadig i området og stillede i dag med 9 mand. Der blev birdet lidt og bl.a. fundet et par sortstrubede bynkefugle i mosen. Ellers var meldingerne meget få.

I morgen aftager vinden til et minimum og drejer først i V og derefter i S. Det giver selvfølgelig god mulighed for at få tjekket ederfuglene igennem, men det er også bedre forhold til træk. Så vi krydser fingre for at der kommer bare lidt i gang i bevægelserne.