Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (119)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Rødhalsenes dag på Hukket

tirsdag 28. marts 2017
Rigtig god mærkedag og så blev murerne færdig med deres arbejde på Fuglestationen
af HKn

Vejr: Vi forsætter med det klassiske forårsvejr, hvor varme og havvand giver havgus.. og det kørte frem og tilbage hele dagen... så var der lukket af og så skinnede solen.... inde ved byen var det mere klart med blå himmel. Vinden havde atter "nedlagt" arbejdet NV (303) 2 m/s....Sigten lå fra 300 m til nogle få kilomter.. Temperaturen lå mellem 2 og 6, men det føltes utrolig lækkert selv om vi ikke kom op på mere end de her relative lave varmegrader...

Jeg havde en rigtig fin og travl dag, hvor gummistøvlerne fik lov til at småløbe mellem haverne... da der var et mindre fald af fugle...det var især Rødhalsen der stemplede ind... I modsætning til om efteråret hvor man konstant høre dem kalde hvis der er falde af dem, så var der ikke mange kaldende på denne gode forårsdag, de sivede bare igennem.

Ringmærkning: Gærdesmutte 1. Jernspurv 2. Rødhals 22. Solsort 7. Sangdrossel 2. Gransanger 2. Fuglekonge 6. Bogfinke 3. Dompap 3 (2 af fuglene var Lille Dompap) I alt 48 fugle fordelt på 9 arter...

Til gengæld fik jeg ikke set meget andet end det der gik igennem hænderne på mig.... pokkers der ikke lige var en frisk kratlusker på Hukket i dag... Især fordi jeg på et tidspunkt omkring middag hørte en fugl synge klart og fint bag Fyret mens jeg stod i Fyrhaven... som jeg simpelthen ikke har den ringeste ide om hvad var... mindede om noget værlingsang... men jeg er overhovedet ikke sikker... og desværre kunne jeg ikke genfinde den da jeg var færdig med ringmærkningen i Fyrhaven.... Måske den forsat er på plads i morgen !!.

En tur på Grønningen sidst på eftermiddagen gav min første Stenpikker i år...en smuk han samt endnu en Sortrygget Hvid Vipstjert... dem er der rigtig kommet gang i de sidste par dage. Vandskuring af Fuglestationen blev afsluttet i dag, så murerne kastede sig straks over udstillingen. Så nu mangler vi bare tømrerne vender tilbage... det skulle gerne gå hurtigt, da Stærene er voldsom ked af, at de ikke længere kan komme i deres kasser.... Dagen sluttede med at mine fantastisk naboer kom over med en masse skøn aftensmad til mig.... hvor heldig kan man lige være.... takker rigtig mange gange.

HKn