Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (109)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Oktobers gode fugle mangler - men oktobers gode mennesker bliver ved med at komme <3

søndag 30. oktober 2022
Jonas har (måske) tabt sit væddemål om blåstjert dette efterår. Men vi er stadig masser af folk på stationen, så humøret og håbet er højt!
af Rasmus G. Momme

Hallløjsa derude

Så blev det sgu min tur til at skrive et bitte blogindlæg – og det er jo ingen straf, for findes der noget bedre end at genbesøge minderne fra endnu en dejlig da på Danmarks vestligste fuglestation? Jeg tror det ikke!
Det må jo nærmest være 2 år siden jeg sidst sad her ved pc’en i foråret 2021 og skrev blogindlæg – det er jo lige til at bliev helt nostalgisk over…

Nå:
For de fleste mennesker i lille Danmark startede dagen i dag formentlig dejligt ud med en hel time mere til at gasse sig i dynerne; men for fuglestationsbeboerer og andre godtfolk der følger solens rytme blev det til præcis ligeså meget søvn som sidste nat – blot med den forskel at nettene nu skulle stå klar kl. 07 i stedet for 08.

Vi vågnede dog alle dugfriske til endnu en skøn dag på hukket. Datoen siger d. 30 oktober, og det må snart være tid til et gedigent mega-hit på Danmarks vestligste punkt. Vi blev dog fra morgenstunden mødt af en tæt tåge, som dækkede hele Hukket – egentlig giftigt nok, men da den allerede var rulllet ind aftenen før var vi lidt spændte på, om der mon var kommet nye fugle til eller om det havde sat en prop i trækket.

IMG_20221030_073555.jpg
Et tåget fyr. Foto: Jesper Johannes Madsen.

IMG 48132 af dagens 8 vindrosler.

 

IMG 95762 Kvækerfinker - 2k+ han til venstre, 1k han til højre

 

Joshua, Emma, Jonas traskede målrettede ud for at tage sig af træktællingen sammen med Bøhmer. Imens blev Joakim, Adam, Bjarke, Amanda, Emma, Magnus og undertegnede tilbage for at tage os af mærkningen. Adam forudsagde at vi ville fange vindrosler i dag, da der allerede havde været mange der fløj lavt i fyrhaven da han og Emma åbnede. Og det skulle vise sig at holde stik, for vi fangede 8 af slagsen. 53 mærkede fugle blev det til i alt, hvilket jo faktisk er et helt pænt antal taget datoen i betragtning. Kasper og Jesper, der som bekendt er kommet for at gps-mærke Solsorte, fik heldigvis også noget at lave, for vi fangede heldigvis 3 solsorte til dem, som alle fik en rygsæk på og som forhåbentlig kan sende noget spændende data. De to vendte dog snuderne hjem mod København her til eftermiddag, og efterlod de sidste 2 gps-sendere til os, men vi har lovet at dem skal vi nok få sikkert placeret på et par solsorte – forhåbentlig i morgen. Der skal lyde en kæmpe tak fra os alle til Kasper og Jesper for super hyggeligt selskab, gode historier fra nær og fjern, og lækker øl – I kommer bare igen!

30 10

IMG_20221030_074829.jpg
Der ringmærkes. Fra venstre: Momme, Joakim, Adam, Amanda, Magnus og Bjarke. Foto: Jesper Johannes Madsen.

Ude på obsen blev det også til en rigtig fin morgen, tågen til trods. 1.257 trækkende sjaggere, 204 dværgmåger og en overflyvende lapværling blev højdepunkterne.
Dagens træktal kan ses via DOFbasen her

Efterfølgende blev der lusket igennem: Bøhmer gik mosen, Jonas gik de yderste strandkrat, jeg gik strandkrattene, det hemmelige krat og Mosen, og Jonas, Joshua og Emma gik mosen IGEN – og helt ud til TDC-masten. Der blev fandme arbejdet for det i dag, men desværre uden noget særligt pay-off… Men altså; det kommer jo! Liiiiiiige om lidt kommer der én fugl, som gør alle de tomme timer i felten værd!

Adams venner, Amanda, Emma, Bjarke og Magnus, tog også hjem i dag – men inden da nåede de alle 5 både en tur op i fyret, og bagefter var de og jeg nede og dyppe os i det kolde Vesterhav (det var faktisk ret lækkert). Det har været mega hyggeligt at have dem på besøg, og jeg håber at de måske har fået mod på selv at give sig i kast med noget ringmærkning engang?!

Her til aften ankom Anders Odd, som joiner os i nogle dage. Det kan ikke andet end blive skide hyggeligt, og det er altid rart med ekstra mandskab til at vride hits ud af hybenbuskene. Det siges jo at Blåstjert er årlig herude, men vi skal godt nok til at tage os sammen hvis det udsagn skal holde i år også - og hvis Jonas ikke skal skylde for mange øl...
Nu har vi alle siddet og set The Lighthouse – en absolut anbefaling hvis man er klar på en VIRKELIG hjernevridende psyko-thriller. Vinden lover svag syd-vest, og så må man bare drømme om hvad det kan bringe.

Peace out

Folk på stationen: Jonas Pedersen, Joakim Matthiesen, Joshua Emil Haahr, Emma Engell Sohnemann, Adam Søderdahl, Amanda Ammentorp Pedersen, Emma Nysted, Magnus Bruun Knudsen, Bjarke Kristensen, Anders Odd, Rasmus Momme, Jesper Johannes Madsen og Kasper Thorup.