Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (118)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

En dag i Dværgmågernes tegn

tirsdag 25. oktober 2022
En god morgenobs med MANGE Dværgmåger og 7 Søkonger + en lækker Sib Grans på Grønningen
af Jonathan Hemmer-Hansen

Uge 43 er nu for alvor sat igang, og det er nu de helt tunge fugle skal findes! Det blev dog ikke i dag, selvom det var en ganske god fugledag på flere punkter.

Morgenobsen blev taget fra "hullet" hvor man sidder i læ for vinden når det blæser fra vest, som det gjorde i dag. Det var klart lige fra solopgang at der var godt gang i Dværgmågerne. De smårastede på stranden inden de røg afsted mod syd, og det blev til hele 505 stk, hvilket er en rigtig god dag for arten. Derudover kom der tilmed 7 Søkonger trækkende syd i bræmmingen og en Almindelig Kjove - absolut godkendt morgenobs der først sluttede 12:45.

IMG_2103.jpgFra vestre: Momme, Emma, Joakim, Sebastian. Foto: Joshua

IMG_2107.jpgEt dokufoto af Dværgmåger set fra Hukket. Bemærk de adulte med sorte undervinger og de unge med den karakteristiske overside som et "M". Foto: Joshua

IMG_2110.jpgFlere Dværgmåger. Foto: Joshua

IMG_2113.jpgEndnu et dokufoto af en af de 7 Søkonger. Foto: Jonas.

Tilbage på stationen var der en god omgang fællesfrokost og et lille husmøde, hvor en badetur blev forslået. Der blev aftalt cirkeltræning og badetur kl 16:30 for dem der ville, og det blev en succes! Undertegnede og Sebastian havde dog besluttet at den skulle stå på en tur i det lange krat på Grønningen i stedet, men de sagde at det både var koldt og forskriskende, hvilket nok ikke kom som det største chok for STH og jeg. Altid dejligt med nogle fællesaktiviteter her på stationen, også selvom det ikke indebærer noget med fugle. Lusketuren i det lange krat, gav ikke mange fugle, men det lykkedes os at støve en Sibirisk Gransanger op, hvilket er ny listeart! Desværre kaldte fuglen ikke, men STH fik heldigvis kongebilleder af fuglen.

774A9696.JPEG
Sibirisk gransanger fra Grønningen. Fuglen er karakteristisk med sit kolde, grålige look. Lyst beige ansigt med lysegrønt på svingfjer og overgump. Arten har også et karaktetistisk "kyllingekald" som vi desværre ikke hørte i felten. Foto: Sebastian

Her til aften er der igen blevet hygget. FCK valgte desværre at tabe til Sevilla, men udover det, var der god stemning på stationen. Der er nogle stykker der skal ind og stemme i morgen, så derfor fik vi også lige set en omgang "Tæt på Sandheden", som måske (måske ikke), kunne hjælpe med hvor krydset skal sættes...? Vi tror på uge 43 her på stationen, det skal nok lykkes med noget stort!

Folk på stationen: Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen, Jonathan Hemmer-Hansen, Joakim Matthiesen, Rasmus Momme, Joshua Emil Haahr, Emma Engell Sohnemann og Adam Søderdahl

Vi ses derude