Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (119)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Blandede bolsher

tirsdag 18. oktober 2022
I dag kom der både havfugle samt småfugle, men desværre udeblev det helt store hit...
af Sebastian Thorup Hansen

Hej igen folkens

Med de mange folk i området var der igen idag lagt i kakkelovnen til en mega sjælden fugl, som der som nævnt ikke kom. Men kæmpet, det blev der sgu!

Et kvarters penge før solopgang dryssede os observatører ud mod obsen, klar på at se nogle havfugle, da vinden var i vest - og var kaftig! Eller den var i hvert fald oppe og kysse 10-11 m/s, hvilket var nok til at give forhåbninger om en havfugl eller to. 

Her kan man godt mærke at efteråret er blevet en anelse senere, da højdepunkterne i dag var arter som thorshane, søkonge og mellemkjove. Fandme ikke dårligt på en morgenobs!

Som sædvanlig blev Jimmy, den standhaftige siddende ude på obsen, og i dag blev ha sgu belønnet med en lunde. Heldige skid... Selvom der ikke er så meget held indblandet når nu han obser så meget som han gør. Er jeg misundelig? overhovedet ikke...:-(

Mandø kunne idag melde hele 2 tajgapibere og fuglekongesanger, så efter standardtid blev der lusket igennem på alle fronter, men desværre med minimalt udbytte. Den sjældne art må da forhelvede snart sidde derude. I dag var bare ikke dagen hvor det skete...

Ringmærkningen i dag er ikke værd at skrive hjem om, da de kun mærkede 20 i dag. En anelse skuffende...

Nu står den på en hurtig omgang madlavning, inden vi skal over til dofung og høre hvilke 10 arter der er mest mulige som nye for landet featuring Rune Sø. Det bliver mega fedt. 

I morgen skulle vinden aftage, så mon ikke der kommer lidt flere småfugle på obsen? Vi krydser:)

STH

Folk på stationen: Folk: Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen, Amanda Johannisson, Jimmy Skat, Merit Lenk, Jonathan Hemmer-Hansen, Stefan, Joakim Matthiesen og Adam Søderdahl.