Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (119)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

En stille mandag med felttræf

mandag 17. oktober 2022
af Joakim Matthiesen

Dagens blog starter før dagen gør. For i går aftes forsøgte vi (Amanda, Merit og jeg) os med lidt natfangst på nogle af områdets våde enge. Målet var bekkassiner. Godt udstyret med stationens varmekikkert og et stort håndholdt net begav vi os ud i mørket. Der gik ikke længe før de første bekkasiner blev spottet som små vide klumper gennem søgeren på den termiske kikkert. Det er virkelig et værktøj som virker godt. Det sparer os fra at rende rundt som hovedløse høns med en lommelygte og skræmme fuglene væk inden vi ser dem. For med den termiske kikkert kan vi opdage fuglene på lang afstand uden at skulle afsøge store områder til fods. Vi fik listet os ind på flere bekkasiner som dog fløj væk i sidste øjeblik. Til sidst lykkedes det dog at overliste én fugl som Amanda fik som ny ringmærkningsart.

IMG 6703
Dobbeltbekkasin på natfangst.

Desuden lykkedes det også at fange en engpiber som sad helt stille på en af engene. Derfor kan vi vidst godt godkende den omgang natfangst! Det er ikke en disciplin som giver et hav af fugle. Tilgengæld får man mulighed for at få erfaring med nogle arter, som ikke normalt lige havner i havens spejlnet.

Vi vågnede op til regn og nettene kunne derfor først åbnes hen ad formidagen hvilket resulterede i meget få fugle desværre. Regnen betød også at de ellers ihærdige obersere måtte se sig slået og vende tidligt hjem.

Der er felttræf og det betyder, at der er mange fuglekiggere over alt i Blåvandsområdet. Det er super fedt og øger chancen for én af de rigtigt gode arter betydeligt. Dog var beskeden den samme fra alle man snakkede med i dag; "der sker ikke rigtigt noget". Vi håber derfor på bedre held de kommende dage. Det skal også nævnes at DOF UNG er ankommet til Blåvand i dag og det ved vi jo alle godt hvad betyder; så skal der nok blive fundet hits!

Folk på stationen: Folk: Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen, Amanda Johannisson, Jimmy Skat, Merit Lenk, Jonathan Hemmer-Hansen, Stefan, Joakim Matthiesen og Adam Søderdahl.