Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (118)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Blæst og bold

søndag 16. oktober 2022
af Lise

Godaften hjemme i stuerne (om stuen så måtte være jeres egen eller i et sommerhus et sted i Blåvand),

Jeg må hellere starte med i går aftes, da vi nu har et resultat af felttræffets gættefuglskonkurrence…*spændingen stiger*

Vores helt egen Jonas fik 14 ud af 25 rigtige fugle, og endte på en delt 1. plads med Rune Sø! Filme for sejt altså <33 Det blev fejret efter med en fællesspisning af hans præmiesnacks, lidt snak, og natlusk for nogle få udvalgte og så sent i seng.

Desuden skal det nævnes at Joakim ankom i går og skal være på stationen den næste måned!

Mere om natlusk:
Merit, Amanda og Adam var seje efter gættefuglen, hvor lygte, net og natkikkert blev grebet og kursen blev sat mod stranden efter søde vadefugle. De var ude i et par timer, hvor vadefuglene og dem ikke var alt for gode venner.. De gik altså hjem uden den ønskede vadefugl : ( MEN på turen hjem fra stranden blev en lille prik i en lav hybenbusk spottet gennem natkikkerten af Adam. Prikken viste sig at være en sortstrubet bynkefugl som de fik fanget! Det var ovenikøbet en flot han som fik sig en ring om benet i nat - altså en godkendt natfangst selvom det ikke lige var target med en småfugl på den måde.
Se et billede af den fine fætter her:

DSC07619

DSC07622

I dag blæste det en del, og der var havobs på programmet som de fleste prøvede af (Jimmy i ca 10 timer). På trods af denne melding, lykkedes det Jonas, Merit og Amanda at åbne net da haverne står godt i læ for SV vind. Der blev dog kun fanget 4 fugle(heriblandt en rødtoppet fuglekonge, hvilket var lækkert selvfølgelig!), så det var ikke denne omgang vind der skulle blæse en mega i nettene…

I eftermiddag luskede Sebbe, Jonas og Jonathan på Grønningen, hvor nogen blev på obsposten og andre tøffede lidt rundt herhjemme og bagte kage til folket. Der var selvfølgelig samling omkring fjernsynet kl 14, da der var Derby(FCK mod Brøndby) som var ekstremt spændende med 1 loyal Brøndbyfan og 1 loyal FCK’er under samme tag… Det endte heldigvis 1-1, så der kan umuligt være sure miner nogen steder.

Vi flotter os og spiser mørbradgryde til aften, hvilket vi glæder os max til. Ellers står aftenen på fodboldsnak og snak om morgendagens muligheder på obsen med den kommende SØ vind.

Nu er der vist kun at sige: Alt kan ske i uge 42!

Folk: Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen, Amanda Johannisson, Jimmy Skat, Merit Lenk, Andreas Kristian Pedersen, Jonathan Hemmer-Hansen, Stefan, Joakim Matthiesen og Adam Søderdahl