Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (119)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Store tanker - små fugle

fredag 14. oktober 2022
Nettene var åbne fra solopgang til solnedgang i forsøget på at ringmærke korsnæb - læs med for at se om det lykkedes...
af Adam Søderdahl

Godaften derude,

Endnu en dag på fuglestation er ved at være ovre, og det har været en lang men god dag. I dag gik vi all-in på korsnæb, da der var mange overflyvende af både store og små.

Ringmærkningen gav fint med fugle de første runder, en god blanding af arter men med færre siskener end vi ellers har haft de sidste par dage. Øjne og ører var også ofte rettet mod himlen pga. overtrækkende korsnæb i fine flokke. Vi havde selvfølgelig store forventninger om at få flere i netten, og det lykkedes også i fjerde netrunde. Der hang nemlig en flot lille korsnæb hun i sø-nettet. Det gav blod på tanden, og derfor blev nettene også oppe, på initiativ af Amanda og Merit der holdt hårdt på hele dagen. Det rystede desværre ikke flere korsnæb af sig, men vi krydser stadig fingre. Det ville være voldsomt fedt at få en stor eller en han! Eller en stor han!! 

DSC07503DSC07530

Udover korsnæb blev der også ringmærket en rødtoppet fuglekonge, som efterhåndne er blevet "almindelig" i nettene herude - og det er kun dejligt! Vidste du i øvrigt at den på tysk hedder "sommergoldhähnchen"? Det betyder "sommerguldkylling", hvilket vi kan være glad for, ikke er det danske navn. 

Vi ringmærkede også sæsonens hidtil flotteste lille gråsisken. Den fortjente et par billeder!

DSC07548DSC07560

Dagens ringmærkning ses her:
14 10

Dagens obs kan ses her.

Dagens bedste fangst var dog tilbuddet på gifflar i Spar, 3 poser til 25! Efter at være gået forgæves flere gange, var det lykkedes Lise at få lagt en hel kasse til side. Vi vendte derfor hjem med 18 poser. Så mon ikke der er energi nok til at holde os kørende hele uge 42 ;)

Aftenen endte med et forsøg på natfangst feat. Lise, Merit, Amanda og Adam. Vi prøvede både lidt af mosen og stranden, men der var ikke mange fugle at se. Til gengæld så vi krondyr, harer og en ræv der kom meget tæt på. Vi giver det et skud igen en anden dag, og håber at vi får bedre succes med enten vadere eller en mosehornugle. 

Vi har også fået nye beboere på stationen i dag. Fire nye gæster er ankommet, hvilket varsler at uge 42 er så godt som begyndt. Det betyder mange folk på stationen, intens luskning, for lange havobs, for lidt søvn og forhåbentlig massere af hits! Derfor kan jeg også godt forudse, at det måske ikke bliver hver dag at der kommer blog, eller at den bliver specielt god, i den kommende uge. Bær over med os! Vi giver den helt sikkert gas i felten og ved nettene for at levere hits til magelige birdere der sidder klar i fem-positionsstolen og venter på en Zello-meldning. Selv tak ;) 

Ses i felten eller Ho kro,

Tøserne på hugget

 

Folk: Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen, Amanda Johannisson, Jimmy Skat, Merit Lenk, Andreas Kristian Pedersen, Jonathan Hemmer-Hansen og Adam Søderdahl