Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (109)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

TAJGAPIBERRRRRR!!!!

tirsdag 11. oktober 2022
En sløv dag talmæssigt bliver reddet af en eftermiddagslusketur som gav tajgapiber.
af Jonas Pedersen

Jamen, for filan da. 
Nu er det da en kæmpe fornøjelse at, igen, sige velkommen tilbage til jer gode bloglæsere. I aften skal den have hele armen, jeg må jo nok erkende at mine sidste par blogindlæg har været under middel. Men jeg lover, at dagens blog nok skal bringe standarden tilbage. 

OG DERFOR, vil jeg, kære herrer, kære damer og kære kønsneutrale, sige, at i nu skal finde et blødt område, her skal i parkere jeres korpus. MEN, før i gør dette, skal i finde frem, en flaske, en dåse, en karton, eller et glas. I dette glas SKAL der være en væske, væsken skal være læskende, og hvis det er en væske som i vil fejre noget med, så er det endnu bedre! For iaften er der noget at fejre. Så med jeres væske, jeres bløde siddeplads, og jeres yndlingsdevice skal i nu nyde disse skrevne ord på bloggen.

Dagen starter faktisk stille ud.
Der var nemlig ikke så super mange fugle til at begynde med.
Mærkningen var udfordret af vind og vejr, og det blev ikke til mange fugle, men en nordlig gråsisken på sidste runde var da et lyspunkt!

Obsen gik på sin måde ret fint. Ikke mange fugle, men noget kvali indimellem. En sen 1k sorthovedet måge, 3 blå kærhøge, en dværgfalk og 2 vandrefalke. Jimmy og Sebbe fik gjort hovedrent og støvsuget alt der kom forbi!
Dagens obs

Mærkninge var faktisk så sløv, at vi begyndet at kvalitetssikre data mellem runder. Det er, som i jo måske ved, noget af det mest underholdende man kan gøre i disse moderne tide(Sarkasme kan forekomme). Men i alt fald, så fik vi det gjort, og nu er vi glade! 
11-10.png

Efter netlukningen tænkte jeg at der skulle ud og birdes lidt. Der var jo blevet set lidt godter på Mandø og vejret virkede giftigt. Det gik fra klar blæsende, til stille og overskyet, så skal man jo ud! Så jeg tjekkede Vesterled, Obsen og ned langs sydhukket. Da jeg var færdig med sydhukket stod jeg lige ved bagsiden af stationshaven og kiggede lidt. Pludselig hørte jeg en fugl kalde ret hurtigt et par gange i træk fra den første store gryde ved sydhukket. Det lyder som en skov/tajgapiber og ud fra lyden tænker jeg "uh-oh" den skal da bestemt lige tjekkes.
Flugtkald

Jeg går med optager, så jeg fik lige markeret tidspunktet, og bevægede mig videre med kameraet klart, pludselig hører jeg fuglen igen og tager en masse billeder. Den lyder sgu god for tajga, og på billedet kan jeg se at den har kraftigt bryn og plet bag øjet, den er sgu nok god nok. Men jeg vil gerne lige have Sebbe med på den, så jeg får meldt den på zello, og Sebbe og Lise ankommer straks og vi får arbejdet lidt mere med fuglen. Den bliver sikkert bestemt og meldt på birdalarm. Da Adam havde gang i et opkald sprinter jeg hurtigt tilbage til stationen og får fat i ham. Senere kommer Ole Amstrup og Jimmy Skat og vi ser fuglen flyve lidt frem og tilbage. Den kalder hele tiden i flugt og Sebbe har fået nogle helt gode billeder!
_MG_8216_Y_2.JPG
(Så der tajga. billede: JP)
SÅ KOM DER SU I BLÅVAND, fandme dejligt kan jeg love jer for!
Efter piberen, tog Lise, Sebbe og jeg videre til Ho og birdede. Adam arbejdede på hans projekt, og kokkerede nogle kylledeller til os. Det var dejligt! Til aften ankom Amanda også, hun skal være her i en lille uge, og det bliver selvfølgelig dejligt.

Til aften stod den jo på Adams dejlige måltid + nogle fejringsøl. Det var sgu godt.

Nu har den stået på data, og lidt nørdning af tajga-billeder og lydfiler, en dejlig afslutning på en dejlig dag!
Nu skal vi lige slappe lidt af, og derefter i seng.

For imorgen...
Imorgen ser vejret giftigt ud:)
Vi glæder os, følg med imorgen!
-JP

Folk: Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen, Amanda Johannisson, Jimmy Skat og Adam Søderdahl,