Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (118)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Drømmen om hits og rekorddag for rødtoppede i nettene

søndag 9. oktober 2022
Vestkystens mange hits giver uforløste forhåbninger om SU-arter i Blåvand. Til gengæld møder de rødtoppede fuglekonger talstærkt op og sætter ny rekord.
af Adam Søderdahl

Godaften derude, 

I dag vågende vi efter for lidt søvn til den triste følelse af at have dippet en NFL i går. Det var hårdt at komme i gang, men heldigvis var vejret godt og det løftede humøret. Efter en god gang morgengrød, som er blevet en fast tradition efterhånden, galdt det første netrunde og morgenens obs.

Første netrunde løftede humøret yderligere. Der var mange fugle i nettene og i luften. Ikke mindre end 3 rødtoppede fuglekonger var der at finde, samt mange almindelige som sangdrossel, solsort, finker og mejser. De mange fugle gav lidt sved på panden, og der var fart på for at få ringmærket fuglene på bedste vis inden næste runde skulle begynde. Næste runde bød på endnu fugle, inklusiv en rødtoppet fuglekonge mere. Dagens anden netrunde skabte trængsel på stativet: 

IMG 20221009 201414

Vi var dog heldige at NaturKultur Varde overtog ringmærkningen i et par runder ifb. en rundvisning på sationen, så vi kunne nyde en lang frokost i det gode vejr i godt selvskab med hr og fru Pedersen der havde taget den rigtig gode frokostkurv med. Det var sand nydelse for sjælen at spise god, hjemmelavet frokost og kage i fuld sol mens fuglene trak over hovederne på os. 

DSC07302

Det samlede antal på 4 fuglekonger sætter ny dagsrekord for ringmærkning i blåvand, og det sker jo ikke så tit. De samlede tal for ringmærkningen ses her: 

 09-10.png

Dagens obs var en af de gode småfugledage med bla. mere end 100 bjerglærker, omkring 15 hedelærker, en mosehornugle, lidt midteldrosler, omkring 20 ringdrosler og stor korsnæb. Dagnes obs ses her.

Vi har selvfølgelig haft muligheden for at forsøge at twitche gul sanger igen i dag, som i hindsight nok helt sikket havde givet nyt kryds til alle fire. Men de mange fugle i Blåvand og fund af schwartz' på vestkysten gjorde at vi blev i lokalområdet for at finde vores eget hit. Da fuglene tyndede ud i nettene efter standardtid, besluttede vi at lukke og trampe skallingen tynd i stedet. Det gav desværre hverken yank elller schwartz', og vi vendte trætte hjem. Lyspunktet var dog tilbud på TRE poser pågen gifflar for kun 25 kr! Derfor var dagen selvfølgelig redet, lige indtil vi mødte op i Spar til en meget tom giffelhylde. For at opsummere: ingen gul sanger, ingen hjemmelavet yank, intet sibirisk hit og ingen gifflar... Ja, den er lidt hård.

Vi er heldigvis optimistiske, og i morgen er der også en dag. Og når det hele virker lidt unfair, så tager vi lige Rasmus Mommes ord til os: "Det er sikkert og vist - I er i Blåvand goddammit". Det har han ret i, og vi glæder os til den dag Blåvand leverer. Indtil da drømmer vi videre om yanks og sibiriske sjældenheder, og håber at gul sanger er pp i morgen. 

Folk: Folk: Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen, Mathias Blicher Bjerregård, Jens Kirkeby, Jimmy Skat og Adam Søderdahl