Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (109)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Vinden skuffer ikke!

torsdag 6. oktober 2022
I dag blev en rigtig fin dag for havfugle med sodfarvede skråper, mellemkjove og store stormsvaler
af Sebastian Thorup Hansen

Hola amigos

Som vi havde regnet med hele ugen blev i dag en rigtig god dag for havfugle med nogle gode tal og nogle af de bedre arter til at spice tingene lidt op. 

Dagen startede med spænding, højt humør og endnu højere forventinger idet Jonas, Lise, Adam, Mathias og jeg bevægede os mod sabinebunkeren klokken-alt-for-tidligt. Militæret havde skydning i dag, men først klokken 9 -12, så vi havde lige en rum tid i bunkeren, før vi måske ville smidt ud (troede vi). Men allerede klokken 7:15 kom en militærbil trillende forbi og bad os pænt om at skride. Hvilket vi så gjorde. Efter en utrolig deprimerende gåtur tilbage mod hukket igen kunne vi imidldertid sætte vores grej op og starte obsen derfra. Shit noget pis. 

Nå, med det sure opstød ude af verdenen, kan jeg nu med glæde fortælle om hvilke superfede fugle vi har set i dag, på trods af obsposten:))

VI startede fint ud med et rykind af almindelige kjover tæt på kysten, som gav store forhåbninger. Vi sad dog virkelig dårligt det ene sted, så Jonas, Lise, Adam og jeg rykkede lidt mere i læ.

Ikke lang tid herefter blev den første sodfarvede skråpe spottet, som vi endte med at se 5 af i dag. Et par af dem kom sindssygt godt, hvor vi endda kunne se dem under horisonten. Det sker sgu ikke hver dag! Vi sad også lidt højere end i sabinen, så det kan også have haft en medvirken...

Det kunne også ret hurtigt konstateres at der trak mange dværgmåger i dag, hvor vi i dag endte op på hele 260 dværgmåger! Fandme pænt. De fleste af dem kom dog virkelig langt ude som hvide prikker i horisonten. Ikke ligefrem en drømmeobs. 

Herfra havde vi også dagens eneste mellemkjove som kom fint lidt bag brændingen. Der skulle dog være trukket en lille kjove næsten lige efter den, som vi desværre missede grundet bestemmelsesdiskussioner. Too bad. 

Klokken 12 sænkede de kuglen og vi kunne med det samme sprinte i sabinebunkeren, hvor vi campede resten af dagen. Her havde vi fortsat dværgmåger, plus en masse sortgrå ryler. Disse har ifølge Vejers trukket igennem hele dagen, specielt om morgenen. Desværre kunne vi ikke se strandkanten fra hvor vi sad fra 7:30 - 12:00, så vi har først set rylerne efter 12. Lidt noget pis, da det nok kunne have været en rekord for hukket? Vi endte på 46 sortgrå ryler i alt. 

Dagens ultimative højdepunkt var dog, da en rigtig flot stor stormsvale valgte at flyve ind i mit skopfelt. Mega fedt! Ikke lang tid efter ville Jonas også lege med, og kunne melde om dagens anden store stormsvale. Forventingerne var høje efter dette, men det blev desværre kun ved 2 stormsvaler...

IMG_4076.jpg

Et screenshot fra en video jeg tog af en af stormsvalerne. Ikke det bedste billede jeg har taget...

Af andre nævneværdige ting i dag kan nævnes: 

9 bjerglærker, 1 snespurv (sæsonens første), omkring 264 suler, 25 bjergænder, 1 vandrefalk og 8 almindelige kjover

Dagens observationer kan ses her

IMG_4077.PNG

En træt obser

Nå, men det var vist alt for i dag. Jeg er monstertræt og ved at der skal bruges mange timer i bunkeren i morgen. Jeg vil derfor runde bloggen i dag af med en forudsigelse: Vi får thorshane i morgen

Stay tuned

STH

Folk: Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen, Mathias Blicher Bjerregård, Troels Eske Ortvad, Sebastian Klein, Bent Jakobsen, Alex Rosendahl, Jens Kirkeby og Adam Søderdahl