Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (109)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Herlig dag med Weekendavisen og Fuglekonge fra Liverpool

tirsdag 21. marts 2017
Rundvisning af ringmærkning samt fremvisning af fugle til NKV
af HKn

Vejr: Posen blev rystet godt i dag, sol, regnbyger og haglbyger stod den på... heldigvis dog mest sol... Vinden kom først fra SV (236) 9 m/s, men gik senere mere i ren V og tog til i styrke og vindstødene nåede om eftermiddagen helt op på 21 m/s...Når der ikke kom en vilbasse af en haglbyge eller regnbyge ind stod den overvejende på skyfrit vejr 2-4/8... Sigt 20 km og temp. 5-7 grader.

Jeg startede hvor jeg slap i går aftes hvor Bent var kommet ud med 2 friske gutter en journalist og en fotograf fra Weekendavisen til mig, som i samarbejde med turistchefen Colin Seymour fra ProVarde var ved at skrive en artikel om naturen og de muligheder den byder på i vores region... Så vi havde snakket hele aftenen om ringmærkningen her ved Blåvand Fuglestation.... I dag skulle de så med rundt og se hvordan vi arbejder her ved Fuglestationen... og på trods af de lidt blæsende forhold kunne jeg heldigvis fremvise en del fugle... Senere kom Colin Seymour ud med rundstykker, så det var en rigtig spændende morgen og hyggelig formiddagen her ved stationen.... så hold øje med weekendavisen og læs om de vestjyske herligheder.... artiklen skulle komme i løbet af april.

Da vi var ved at være færdig med det arrangement skulle jeg forsøge at fange nogle fugle som Bent og Jonas kunne fremvise til en kæmpe stor gruppe børn i forbindelse med et NKV arrangement, og det lykkes heldigvis rigtig godt, så det var en god dag for Fuglestationen, hvor vi fik vist os fra den bedste side...

Ringmærkning: Gærdesmutte 1. Jernspurv 4. Solsort 3. Vindrossel 1. Fuglekonge 10. Bogfinke 2. I alt 21 fugle fordelt på 6 arter.

For nogle dage siden snuppede jeg en Fuglekonge med engelsk ring og allerede i dag tikkede svaret ind på den...stor tak til ZM for det hurtige svar. Fuglen var ringmærket 762 km. vest for Blåvand d. 2. november 2016 ved Leasowe Lighthouse, Greasby, Merseyside... og så blev jeg blød i knæene.. det er jo der hvor verdens bedste fodboldhold Liverpool (mit hold) holder til (vi snakker i  70-80erne.. desværre) og jeg brød straks ud i skønsang med nummeret You´ll Never Walk Alone som er Liverpools sang og den havde jo aldrig været mere aktuel... det blev ikke meget større i mit ringmærkningsliv...glem Grøn Sanger og Alpejernspurv... en fugl fra Liverpool whau !!!!!!!!!

Om eftermiddagen kiggede David Manstrup ud, han skulle lige hente lidt litteratur inden han og Stationschefen Henrik Böhmer drager til Israel i morgen... Kirsten Røjle lagde også vejen forbi... hun skulle også ud og rejse... hun smuttede til Cornwall..... jeg blev i Blåvand og det var jeg faktisk også godt tilfreds med... En sidste gæst var Ole Hansen som tog sig en frisk morgenobs oppe i klitten og senere var hans så flink at give en hånd med, da jeg meget hurtigt måtte lukke nettene pga. en kraftig haglbyge.

HKn