Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (109)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Østenvind bringer gaver

lørdag 3. september 2022
Stabil dag med obs af 1k aftenfalk og rosenstær. SÅDAN!
af Jonas Pedersen

Velkommen tilbage gode folk, til Jonas aftenlige opdatering fra DK's vestligste punkt.

Som altid vil jeg råde jer til at åbne køleskabet. Finde en forfriskende, læskende, sublim drik frem og sæt jer i den bedste havestol, sofa, lænestol, seng osv. som i har. Hvis man vil stå op skal man selvfølgelig også have lov til det!

Idag er da sgu noget at snakke om. Mange folk, mange fugle bare meget af meget.
Det skal nævnes først at den altid kære David tog morgenobs i STH's fravær. Tusind tak for det mand!

Også vil jeg starte med at få ringmærkningen overstået. Ja, det blev desværre en skuffende omgang. Jeg havde en god runde hvor der sad 15 fugle i to net. inkl en rørspurv og en hvid vipstjert. Det var højdepunktet og det var også det der var værd at nævne.
Ringmærkning:
IMG_20220903_083155057.jpgIMG_20220903_085254412_HDR.jpg03-09.png


Så kan vi komme videre til de reelle højdepunkter på dagen.

På obsen gik det nemlig sublimt. Mange gule vipstjerter og rovfugle.
Og det gik jo helt løs da den kære Henrik(Böhmer(Ja vi har jo et par stykker lige for tiden)) opdagede en lækker 1k aftenfalk i yderste klitrække. Den har vi satme ventet på i et stykke tid nu. SÅ KOM DEN!!! Jeg var heldigvis lige færdig med en omgang fugle så jeg nappede den oppe fra fyret af, det er sgu en listeart! Stærkt.
IMG_8624.JPG
Billede af David Manstrup

Men de DKU drengene var slet ikke færdige for tilbage i stationsgården tog de fandme også lige en trækkende 1k Rosenstær. Fandme godt klaret, der er jo stærk bemanding lige nu med Henrik B, Henrik L, David, Ole Zoltan, Asger lykkegaard og selvfølgelig vor kære stationsleder Bent. Derudover har vi i weekenden besøg af Stephen Legg og Kirsten Olsen hvis søn, Peter, har ringmærket her på stationen før. Så ja, der bliver sgu fundet noget på obsen imorgen, det er sikkert!
Dagens obs

Jeg smækkede nettene i kl 11 efter 2 nulrunder også havde jeg godt nok motivation til at se nogle fugle. Jeg birdede resten af dage, og det blev da også til 2 rovfugleobser, en gang fra vesterklit og en gang fra hattebunkeren samt en grundig tur i mosen og yderste klitrække. Det blev desværre ikke til det store hit, men en ung havørn kunne trylles frem. Der skal jo nogle penge i banken til senere i sæsonen. Hittet skal jo nok komme. Efter sidste år er jeg sikker på at den nok skal komme!!!

Hen ad eftermiddagen birdede jeg med Henrik(Læssøe) også kom Bjørn også forbi så det var sgu helt hyggeligt! Vi tjekkede også lige stranden hvor der lige for tiden står rigtigt mange fjordterner, der stod også en 1k sorthovedet måge så det var helt fint.

Imorgen siger vejret mere af det samme, det er fandme godt det er! Jeg har fået lokket min far herover imorgen. Så går det ned! Høgsen skal altså sidde i nettet! Derudover kommer der nok rødstrubet piber og steppehøg. Penge har vi ikke mange af, men forventingerne kommer sgu i højt antal nu om dage! Man skal jo have en grund til at stå op om morgenen!
Nu vil jeg sige god aften og smutte i sofaen til en omgang afslapning. Vi ses imorgen til flere hits!
-JP

Folk: Stephen Legg, Kirsten Olsen, Henrik Böhmer, Henrik Læssøe, David Manstrup, Ole Zoltan, Asger lykkegaard, Bent Jakobsen og en vemodig ringmærker der gerne vil have høgs imorgen!(Jonas Pedersen)