Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (120)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Ja hvad skal man sige? Der skete ikke meget nyt

fredag 2. september 2022
Men en hedehøg kom forbi.
af Jonas Pedersen

Halløj igen alle kære bloglæsere, velkommen til!
Jeg håber i nyder at læse mine spæde skrifter, for i kommer til at læse flere af dem de næste par dage.
Det er jo sådan at Sebastian og Lise er smuttet til Hvidovre så min feltaktivitet kommer til at være tårnhøj nu, de skal jo straffes!
Ej ikke rigtigt. Men der er jo ikke så meget andet at lave for mig når der ikke er så mange folk i huset.

Nu skal jeg dog først berette om morgenens fine aktiviteter.
Ringmærkningen var dog desværre øv. En kedelig omgang med ca 30 fugle. Bedste arter var rørsanger 2k+ og et par grå fluesnappere. Vi håber imorgen bliver bedre.
02-09.png

Morgenobs kunne præstere mere. Det var ikke en prangende obs men der kom da nogle gode fugle. Bla. Hedehøg, dværgfalk, vandrefalk, sortklire 5, Kaspisk måge og sorthovedet måge. Det var en yderst selskabelig obs med 2x Henrik(Læssøe og Böhmer) og selvfølgelig Sebastian. Bent kiggede også ud efter morgenobsen.
dagens obs

Sebastian og Lise smuttede efter middag og derefter tog Henrik(Böhmer) ud og forsøgte os med noget tredækker tramp øst for Vejers, det gav desværre ikke den ønskede tredækker men det er jo altid godt at få bevæget bentøjet.

På vejen hjem blev der handlet, da DKU har møde her på stationen. Vi tog også en lille rovfugleobs fra Vesterklit, som gav en hvepsevåge og en blå kærhøg. Så Henrik lavede lækre krebinetter med sovs og kartofler(Fandme lækkert) efterfølgende blev der hygget med snak og øl og nu er det snart sengetid for aftenens trætte vært som skal tidligere op for at åbne net :(

Nå, jeg må jo slutte af med min yndlingssætningen. Vejret ser sgu godt ud for imorgen. Vi snakker steppehøg, citronvipstjert, høgesanger, you name it baby. Det bliver godt
Ha det
- JP

Folk: Henrik Læssøe, Henrik Böhmer, Sebastian Thorup Hansen, Lise Hykkelbjerg og Jonas Pedersen