Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Nordvesten slipper sit greb

søndag 17. juli 2022
Sidste dag med nodvesten vind på morgenobsen, wuhu
af Andreas Kristian Pedersen

Igen i dag stod der morgenobs på skemaet klokken 0500. Jeg har flere gang tænkt på om der er andet end fugle der kan få mig op af sengen på sådan et utilgiveligt tidspunkt, og jeg tror det stadig ikke. Jeg kunne dog godt mærke at jeg havde lidt svært ved at komme ud af fjerene, men det virkede også til at fuglene havde det på samme måde, for der var endnu færre fugle på træk i dag. Jeg begyndte at alderbestemme de trækkende hættemåger for at få tiden til at gå, men det kunne være værre: Jeg kunne have alderbestemt de trækkende sortænder. Af vader er der ikke meget at nævne udover at jeg så min første trækkende islandske ryle i dag. Morgenobs blev dog reddet af en fin storkjove, der trods medvinden trak virkelig langsomt, så jeg kunne digiscope nogle billeder af den.

Da jeg kom hjem ventede dagens helt store højdepunkt, da Kristoffer og kæresten tilbød morgenmad i form af rundstykker, pålæg og sidst men ikke mindst varm kaffe. Det var livreddende. De er dog smuttet nu, så en tak skal lyde for deres gode selskab og gavmildhed.

Efter en middagslur tog jeg ud mod obsen igen. Jeg besatte igen sabinen armeret til tænderne med både skop, kikkert og kamera. Det eneste der manglede var hittet, men så er det godt med lidt vadertræk bl.a. et lille rykind af lille kobbersnepper, storspover og lidt strandskader. Det lover godt for i morgen, for der skal vinden også være i sydvest som er noget mere samarbejdsvillig.

I morgen er det slut med at være alene på stationen for der rykker DOF ung's sommerlejr ind på stationen. Det skal nok blive hyggeligt, og de bringer åbenbart det gode vejr med sig, for det bliver varmere og vinden er allerede væk fra dræberhjørnet.