Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (109)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Charme og Rødtoppet Fuglekonger i nettene

lørdag 11. marts 2017
Bedre dag end forventet og masser af herlig mennesker på stationen
af HKn

Vejr: En dejlig dag, hvor vejret blev flottere end lovet i de vestlige egne... Selv om dagen startede lidt grå, gik der ikke lang tid før solen kiggede frem... Omkring middag kom der dog flere af de lovede skyer 4-6/8. Vind var der ikke meget af SØ (152) 3 m/s... og den forblev relativ svag det meste af dagen, steg dog ganske lidt, da der kom skyer ind ved middagstid. Sigten rigtig fin 18 km. Temperaturen lå på 4-7 grader.

Stationen havde en herlig lørdag med glade gæster og smukke og spændende fugle.... Allerede da jeg var ude og få nettene op, bød dagen på lidt udfordrende fuglestemmer... Først syntes jeg at jeg måske hørte Rødtoppet Fuglekonge kalde og dernæst sad der pludselig bare en Drossel og sang i vores egen have som jeg ikke havde styr på.... Droslen blev hurtigt spottet og ude ved den lille dam sad der sammen med nogle syngende Stære en syngende Vindrossel....det var lidt af en sjov overraskelse og nok en af de allerførste der er registreret syngende her på Hukket.....

Under selve ringmærkningen havde jeg selskab af hele 4 kvinder, så selvtilliden var stor hos undertegnede...sikke en charmetrold... Nå pjat til side... Jeg havde lovet at fremvise lidt ringmærkning og første fugl var sørme årets første Rødtoppede Fuglekonge (så havde jeg ikke hørt helt forkert) og den blev hurtigt fuldt op af yderligere en... uha jeg var glad. De gode fugle udløste herlige pandekager som mine ringmærkningsgæster havde medbragt til vores kaffe.....tak for det

Ringmærkning: Solsort 3. Fuglekonge 6. Rødtoppet Fuglekonge 2. Stær 1. Gulspurv 1.

For en god ordens skyld skal nævnes, at vi fangede vores Rødtoppede Fuglekonge en time før Gedser fik deres første i år (Hans Lind stationslederen på Gedser Fuglestation er på besøg her i dag, så han skal drilles lidt).... Men skægt de lige dukker op både i øst og i vest i dag.... der må køre mange gennem Danmark på sådan en dag.

Vi var rigtig mange folk herude i dag pga. af det kursus som Skagens stationsleder Simon Sigaard afholdte omkring formidling ved DOF-stationerne... så det var hyggeligt at hilse på de forskellige.... Min gamle ven Ole Amstrup kiggede også forbi til en hyggelig sludder i dag.

HKn

Rødt Fuglekonge HBø 12032017

Dagens rødtoppede fuglekonge. Foto: Henrik Böhmer