Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (119)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Herlig morgen, hvor det atter lugtede af forår

torsdag 9. marts 2017
Flere folk i klitten og første dag med 10 mærkede fugle
af HKn

Vejr: Vindekom fra det lune V (255) 7 m/s, senere gik den mere i SV og S, dog med samme hastighed. Flere små huller i skydækket i de tidlige timer, senere som regnen truede med at komme ind lukkede det totalt af 5-8/8.. Sigten var hele dagen præget af dis, man kunne godt se vindmøllerne, men de stod ikke knivskarpt 10-15 km. Temperaturen lå 4-6 grader i dag, så det føltes helt godt.

David og Svend Aage Clausen kom ud og kiggede nogle timer i SØ-Klitten, og senere tilsluttede Bent sig dem. De havde en ok morgen, hvor der var lidt af det samme som i går, så jeg tror de var godt tilfreds.

Jeg passede ringmærknigen og fik i dag fanget lidt flere fugle end starten af marts ellers har budt på.. Mit highlight var en fin Vindrossel med en vinge på 117 mm., så det var en af de Skandinaviske. Der var lidt fugle henover haverne og jeg havde forårets 3. trækkende Hedelærke, hvilket vist er lidt mere end vi er vant til.

Ringmærkning: Jernspurv 2. Solsort 4. Vindrossel 1. Musvit 1. Bogfinke 1. Gulspurv 1. I alt 10 fugle fordelt på 6 arter.

Jeg glemmer helt at fortælle, at jeg oplevede "kvindernes kampdag" på nært hold i går.... Mens jeg stod og kiggede ind mod mosen, som det i går ikke var tilladt at gå ned i pga. øvelse.... kom der pludselig en meget ivrig kvindelig soldat løbende ned fra det brune militærtårn.... Hun var meget kampberedt og fortalte med stor begejstring om DK`s største militærøvelse var i gang... jojo jeg var meget imponeret.... Hun var så ivrig, at hun mente jeg heller ikke måtte opholde mig i det areal hvor man normalt altid må være under en øvelse, hvilket jo gjorde min situation noget vanskelig.... for hvordan pokker skulle jeg så komme tilbage til fuglestationen.... Jeg prøvede meget venligt at forklare hende, at jeg vist godt måtte gå her.... men men hun var meget kampklar som sagt og rev så trumfen frem og sagde, at så ville politiet komme og afhente mig..... Herfter måtte jeg lige forklare hende at det var nok lige i overkanten og som samtalen skred frem gik det op for hende, at hun vist var gået lidt over stregen...især da jeg spurgte om jeg ikke måtte få hendes navn (og det var ikke for at inviterer hende i byen) ha´ godt nok set hvad der stod på hendes jakke, men man er vel høflig og en gemtleman... herefter forlod jeg lille "miss rambo" og jeg så aldrig mere til hende eller de farlige betjente som ville hente mig...Jeg vil lige påpege inden nogle kvindelige læsere hidser sig op, at jeg synes det er rigtig godt der er kvinder i forsvaret....så er der flere til at lave lidt mad til gutterne....undskyld undskyld... jeg kunne ikke lade være. Håber I havde en god kampdag i går og forsat ville kæmpe for ligeberettigelse.

HKn