Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (119)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Typisk forårsvejr og skønne årsarter.

fredag 3. marts 2017
Ringmærkning og hårdt arbejde i haven
af HKn

Vejr: En dag med klassisk forårsvejr, hvor der var lidt af det hele. Vinden kom fra det skønne SV (246) 9 m/s og blev heldigvis aldrig så hård som lovet. Dagen startede noget overskyet, der nåede også at være et par dråber i luften om formiddagen, mens eftermiddagen bød på nogen sol 4-7/8. På trods af dis ude over havet om morgen kunne man godt skimte vindmøllerne 15-18 km. Da vinden var lidt skarp havde temperaturen ikke nemt ved at overbevise om sine gode intensioner 5-7 grader.

Jeg kunne hedligvis starte ringmærkningen til tiden i dag og selv om der var lidt vind betød det ikke det store, da vi lå godt i læ med dagens vindretning fra SV... Under netopsætningen hørtes årets første Hvide Vipstjert på Hukket og dagen var allerede reddet med denne forårsbebuder.

Der var forsat ikke meget gang i småfuglene, hvilket jo er lidt forventeligt på denne årstid... Så som i går fik jeg fanget 5 fugle..og det var endda 5 forskellige arter.

Ringmærkning: Gærdesmutte 1. Solsort 1. Fuglekonge 1. Bogfinke 1. Grønirisk 1. I alt 5 fugle fordelt på 5 arter.

På trods af få fugle ved Blåvand fuglestation keder man sig aldrig som "ansat" ... så vanen tro gik jeg alene i gang med at få klippet en masse hyben og grene ned, så de ikke kan gå i ringmærkningsnettene... Efter mange timers arbejde var stationshaven ganske nydelig... nu venter Fyrhaven i morgen.

Om eftermiddagen dukkede søde Tessa op og så var der dømt gå hånd i hånd tur ned til Hukket... Men som rigtig felttosse har man jo altid kikkerter og kamera med... man ved jo aldrig.... Det gav en af de smukkeste 3k Kaspisk Måger som jeg længde har set....Til Tessa`s store overraskelse stod undertegnede pludselig i bare fødder og bukserne oppe over knæene... det krævede lidt ekstra indsats at få nogle gode fotos i kassen og jeg kan hilse og sige Vesterhavet er forsat en smule småkølig... men det var det hele værd. Oven i det kunne forårets første Store Præstekraver nydes samt høres... en af de bedste stemmer på stranden....

Per Olsen kiggede ud inden dagen var omme... og han var i et rigtig gave humør... der var 50 friske notesbøger, kuglepenne og køkkenruller og toiletpapir i lange baner... kæmpe tak herfra... Bent var også en tur forbi i dag. Ellers kan jeg blot berette om at tømrerne er godt i gang med at renoverer den gamle station...

HKn