Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (118)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Et håb om svale, bringer folk ud af dvale

søndag 7. november 2021
Heldags-havobs fra tre obsposter giver en sen sodfarvet skråpe(sooty shearwater), mallemuk(Fulmar) og 5 søkonger(little auk)
af Jonas Pedersen

Vinden hamrede mod vinduerne, regnen høvlede ned, kulden slog mod stationen. Profeten, Mathias Bjerregård, havde talt og jeg lyttede. Idag var dagen, jeg skulle se en stor stormsvale. Alt var sat ind og på plads. Tasken var pakket og madpakken smurt, dagen før endda. Teleskopet(ikke pudset) var klar, kikkerten(ikke pudset) var klar, kameraet(ikke pudset) var klar og vigtigst af alt, flyverdragten(meget varm) var klar. 

Tidlig morgen, op og afsted mod dagens værested, Sabinebunkeren. Der var sodavand og småkager, rugbrød og leverpostej, stol, pasning, forplejning. Det skulle bare blive hyggeligt. Og mon ikke også at David og Henrik sad i bunkeren og ventede? Jo, det gjorde de. For de vidste det også. Idag... skulle vi se en svale.

Den første time går og den er faktisk helt nydeligt. En sortgrå ryle(Purple sandpiper), Søkonge(Little auk) og en sen sodfarvet skråpe(Sooty shearwater) gæster vores teleskoper. Sortænderne rykkede også godt her til morgen, og på grund af blæsten kom de diverse måger, dværgmåger(Little gull) og Rider(Kittiwake) tæt på stranden. Efter dette ser vi en søkonge(Little auk) mere men ellers er der stille på havet. Til gengæld bliver der joket, spist småkager og taget lidt billeder.
snesp_til_blog.png
(En flok snespurve gæstede stranden)
dmage_til_blog.png
(En adult dværgmåge med dens mørke undervinger)

Så det er super og vi er klar på en lang dag, Bjørn kom også ud, forberedt på nogle gode fugle. Liiiiiiiige indtil at en fin militærbil holdte ind. Ud kom en venlig dame og informerede os om at der idag var skydning.... WHAT?!??!? PÅ EN F*UCKING SØNDAG?? Pis. Det må være den eneste søndag på året de skyder. Også vælger de at lægge den på en havfugledag? Hvad tænker de dog.. kan de ikke læse en vejrudsigt?

Nåh,men vi måtte pakke og forsikre den venlige dame om at vi nok skulle forlade området straks. Planen var gået i vask, dyrebar tid blev spildt på en gåtur, men næste plan blev lagt. Vejers strand! Genialt. Jeg nassede et lift hos David(tusind tak for det, du er en kæmpe guttermand!) Også vendte snuden mod nord.

Vi fandt noget læ af bilerne og der stod vi, de fire musketeer, klar på noget større(eller mindre). Bare klar på noget godt. Og en søkonge(little auk) kunne det da blive til! Og en mallemuk(Fulmar)! Det lignede da havfugle.
lvie_til_blog.png
(En af dagens lomvier(Ja, man får aldrig billeder af det spændene så i må nøjes med dem her))

Da der ikke skete meget mere tog David, Henrik og Bjørn hjem. De har alle et liv.
Det har jeg heldigvis ikke og derfor satte jeg mig ud på hukket igen. Jeg fandt et godt sted med læ og ret dårlig udsyn. Jeg er ikke så vild med "hullet" så denne plads vil jeg nok bruge fremover, man er tæt på havet og det sætter jeg pris på.
IMG_20211107_153535813_HDR.jpg
(Eftermiddagens obspost, jeg vil kalde den "Svalens udødelig håb")

Jeg var jo ikke færdig. For jeg havde ikke set en svale endnu. Og der skulle kæmpes til det allersidste! I løbet af perioden kom der 2 søkonger(little auk) mere og det var jo faktisk helt fint. Jeg blev også belønnet med flere rider og dværgmåger. Der var ikke så mange mennesker derude så det var godt at alt regnen kunne holde mig ved selskab, for fuck det regnede meget. Man nåede næsten at blive misundelig på militærvagterne der sad inde i deres skur. Men de havde dårligt udsyn så helt misundelig var jeg ikke.
IMG_20211107_153539566_HDR.jpg
(Den kraftige blæst gav også høj vandstand. Pælerækken er sgu næsten helt væk)

Regn, blæst, skyer, kedelig rugbrød. Jeg kæmpede, jeg kæmpede og jeg kæmpede. Men den skulle ikke komme. Til sidst kunne jeg næsten ikke se havet mere, og da gik det op for mig. Svalen havde sgu nok bare taget en slapper derhjemme. Hvad fanden skal den også i Blåvand? Det regner og det blæser. Jeg kan godt forstå den, dog håber jeg at skulle se den igen en dag, en dag hvor den gæster disse flotte kyster igen.
swale.png
(Det er godt at man kan sidde om aftenen og nyde Sebastians fine billede af en af de 11 vi havde tidligere på sæsonen. Billede:STH)

Derhjemme havde Hanlie set på radaren og at det høvlede ned med regn udenfor. Så dagen blev brugt på at skrive mere opgave, og det er også vigtigt at passe sin skole!

Nu står den simpelthen på Miles Davis jazz fusion, is, afslapning og en liiiillle tår øl:)

I må have det rigtigt godt, jeg håber i har nydt jeres dag, vi ses meget snart igen
Dagens observationer(Fra hukket)
Dagens observationer(Fra Vejers)

Peace out
-JP

Folk: Hanelie Sidhou, Bjørn Frikke, Henrik Böhmer, David Manstrup og jeres vært for aftenen(Jonas Pedersen)