Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (119)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

En stille dag på de forskellige kontorer.

søndag 31. oktober 2021
Dagen bød på nogle forskellige arter men ikke så meget talmæssigt. Obsen bød bla. på en Søkonge(Little auk)
af Jonas Pedersen

Halløj i alle på sofaen, kontorstolen, sengen, felten og hvor i nu ellers læser vores dejlige blog fra!

Idag havde vi nogle klare forventinger på grund af vejret. Der skulle simpelthen være noget i nettet i dag. En brun løvsanger(Dusky warbler) var oplagt. Vi var så klar! Og da Hanelie og jeg åbnede net rød der minsandten fire fugle i nettene bare under åbning. Hold kæft det skulle være stort idag!

Sebastian var så klar, han skulle ud på hukket og tælle også være klar til når zello-meldingen kom fra fyrhaven om en god fugl.
Fuglestationsudvalget var her til morgen og de var også klar, Hans og Henning kom med på runde hvor Bo og Ole tog ud på hukket.
Mine forældre var også på besøg og det var jo hyggeligt. De havde gammeldaws æblekage med og det var super lækkert.

Da vi gik på første runde var vi forberedt på rigtigt mange fugle. Det skuffede selvfølgelig totalt og vi havde en fugl på runden udover de fire som vi havde under åbning. Så var basis lagt for resten af dagen. Og der skete ikke super meget mere
Dagens mærkning:
maerkning_31-10.jpg
På obsen gik det lidt som forventet. Sebastian havde pudset kikkerten og var klar til at støvsuge trækket. Nogle stære(Starlings) og lidt rester af småfugletrækket kom forbi bla. bjergvipstjerter(Grey wagtails) og diverse lærker(larks). På havet skete der bestemt også nogle ting og der kom en meget fin søkonge(little auk). 
Min far så også en sen duehale(Humming-bird Hawk-moth) ved stationen
Ole gik også på stranden og tog nogle fine billeder:
(Ole friis Larsen)
Blavand_son_Oystercacther_00001.jpg
Blavand_son_Sanderlings_1_00001.jpg

Dagens observationer
Eftermiddagen stod på diverse lusk og obs. Skallinglab, tipmosen, hukkrattene og stranden blev tjekket. Det blev ikke til så mange fugle men det er at forvente her i det helt sene efterår. Vi havde dog en Svaleklire som næsten er ved at være halv-sen.

Tre-maste blev også tjekket af Hanelie. Her var der godt med mejser(tits) og fuglekonger(goldcrests).

Böhmer har også lusket rundt og har haft store korsnæb(parrot crosbill) og skægmejser(bearded tit)!!(Et lokalt hit)

Till next time alle i gode folk. I må have det rigtigt skønt og komme godt ud i felten. Det er miraklernes tid, og disse dages hårde søndenvind kunne have bragt noget godt med sig.
Vi ses!
-JP

Folk: Bent Jakobsen, Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen, Hanelie Sidhu, Kurt Willumsen, Lone Pedersen, Henrik Böhmer and DOF´s fuglestationsudvalg