Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (119)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Thorshane!! Og lidt solsorte i nettet

mandag 25. oktober 2021
Thorshane(Grey Phalarope) redder dagen, udover det en fin morgenobs med et okay træk af småfugle. Nettene leverer med solsorte(Blackbird).
af Jonas Pedersen

Så er vi på den igen. Uge 42 er ovre og vi er tilbage til hverdagen. Der blev åbnet net og kliktællerne kom godt i brug. 
Vi fik jo dejligt selskab af Rasmus Momme igår aftes og han skal tilbringe ugen her med os. Ham og Sebastian tog ud for at tælle træk i en lidt mildere vind end igår.
Hanelie og jeg åbnede nettene, stadig liiige lovligt med vind men vi fik åbnet næsten alle nettene og det virkede til at der var godt med drosler(Thrushes) i krattene. 

Efter morgenmaden blev der talt ude på obsposten. Idag var det særligt småfuglene der rykkede med mange stære(Starlings) og finker(Finches). Havet blev selvfølgelig også dækket og der trak nogle måger. Efter småfugletrækket ebbede ud blev fokus skiftet til havet. Pludselig ser Sebastian en vadefugl komme ind i skopfeltet ude omkring revet. Sebastian er jo skarp, så der gik ikke lang tid før fuglen blev sikkert bestemt til Thorshane(Grey phalarope). Særligt da den lagde sig på vandet var bestemmelsen til at have med og gøre. Momme og Sebastian ser den helt fint og den flyver tæt på kysten og småraster i lidt tid.
774A7998.jpeg

Dagens obs på hukket:
Dagens observationer

I nettene har vi en halvtravl første runde hvor der er mange solsorte i nettene, udover det havde vi også et antal af gærdesmutter. Men det var bestemt til at overkomme. Efter første runde skete der dog ikke så meget mere. Til gengæld fik vi besøg af Jonas Gaadgård(Naturnørden) som havde en tur og overtog derfor mærkningen i noget tid. Dette gav heldigvis mig tid til at løbe ned på sydhukket da der bliver meldt thorshane. Jeg ser den desværre ikke. Men på onsdag ser vejret godt ud for havfugle, så man kunne jo være heldig igen.
Dagens mærkning:
maerkning_25-10.jpg

Eftermiddagen bliver brugt på noget god lusk i området, bla skallinglab, skallingen og tipmosen, men uden nogen god gevinst. Vi kunne dog more os over Brøndbys sejr over FCK igår. Vi har jo lidt to modsætninger her på stationen, nemlig Bent og Sebastian. Vi vil selv lade jer gætte hvem der er fan af hvem.
IMG_20211025_112149620_HDR.jpg
Til aften er det lækker pizza og hygge. Vi ses imorgen hvor vejret siger mange mange hits! 
Hyg jer alle gode folk, og husk, datoen siger at der må komme noget!
-JP

People at the station: Bent Jakobsen, Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen, Hanelie Sidhu og Rasmus Momme