Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (119)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Så kom der hul på søkongebylden.... ooooooooooooooggggg en Bairdsryle:)

torsdag 21. oktober 2021
En dag der startede med lidt vind og senere bød på rigtig rigtig meget vind og mange søkonger
af Jonas Pedersen

Det skulle blæse idag. Rigtigt meget, men alle på stationen trodsede vejret, da det første ville blæse op lidt efter solopgang. Luke, Hanelie og Merit åbnede net, Andreas tog obs fra hattebunkeren og ikke hullet, og Sebastian, Lise og jeg luskede huk-området og ikke en indlandslokalitet.

Ringmærkningen gik faktisk rigtigt god, de nåede lige en enkelt rund før det blæste for meget og nettene kom ned, men der var mange fugle på den runde!

På obsen kom der også godt med fugle, bla Ringdrosler og lapværling.

Da vi gik og luskede kom der pludselig et opkald fra vores gode ven Frederik Johansen, der nu lusker lidt rundt på Mandø, hvor han forklarede at den vipstjert vi havde på Skallingen igår godt kunne være en alaskavipstjert. Meget spændene! Men grundet vind og vandstand kunne fuglen ikke genfindes... den må gå i glemmebogen.
Senere luskede jeg rundt i Ho med min far, og det bød på en ny hvidbrynet løvsanger.

På stationen blev der hygget godt og grundigt. Andreas flyttede obsen til sabinebunkeren sammen med Dof ung. Her skulle der nemlig ske noget stort. I den kraftige vind var der om morgenen blevet meldt om mange søkonger ved roshage. Mon ikke om de også skulle forbi her. Det endte med at DOF ung så 51 søkonger og 2 lunder, det er altså rigtigt mange søkonger!

I den vilde vind tænkte folk ikke at der skulle ske meget mere end de søkonger der kom forbi. Men pludseligt slog Carit og Louis fra DOF ung til. Der fløj en sjov ryle ned på stranden foran Blåvandgård hvor de bor. De kunne ikke helt finde ud af hvad det var, men bestemmelsen landte på temmincks ryle. Dog reagerede nogle på dette da Temmincks ryle er sjælden på hukket, og fuglen blev hurtigt bestemt til 1k Bairdsryle.

SÅ kom der gang i folk, alle rykkede! og der blev ledt op og ned ad stranden indtil fuglen blev genfundet, og vi fik den set rigtigt fint i det allersidste lys. Læs beretningen her: https://netfugl.dk/artikler/2349/bairdsryle

Til slut hyggede vi med DOF ung.
Vi ses imorgen til mere blæst fra vestnordvest
-JP

People at the bird station: Bent Jakobsen, Sebastian Thorup Hansen, Luke Nelson, Jonas Pedersen, Hanelie Sidhu, Andreas Pedersen, Lise Hykkelbjerg, and David Manstrup